Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ellenanyag szűrés pozitív,...

Ellenanyag szűrés pozitív, aggódjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ma lett meg az első trimeszteri laborom, vércsoportom B+ és a 3 coombs ellenanyag pozitív lett. Hétfőn megyek dokihoz, de addig is szeretném tudni ez mivel jár? Már voltam terhes, ott nem emlékszem mi volt az eredmény...talán negatív.

Most a jelenlegi baba veszélyben lehet? Vagy csak szülés után lesz valami vizsgálat és nekem kell majd kapnom injekciót? Szombaton töltöm a 10.hetet.

Köszönöm, ha valaki tapasztalt és megosztja mi volt ezután.

szept. 5. 20:38
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Nem voltam ilyen helyzetbe de ugy tudom hogy a babara nem veszelyes, kapsz majd egy szurit a szules elutan. A kovetkezo terhessegnel okozhat problemat majd
szept. 5. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkor fordul elő, amikor Rh negatív anyának Rh pozitiv magzatú terhessége van.

Én ezt így tudom. Nekem negatív ezért néztem annó utána, szóval ezért nem értem hogy nálad ez most hogy lehet. De lehet csak elsiklottam valami felett.

szept. 5. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ellenanyag pozitivitását kiválthatja betegség is (fertőzés) .
szept. 5. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudtam, mint a 2-es, szóval nem értem.

Az alapból normális, hogy csak a többedik terhességnél okozna ez gondot, mert valami olyasmi van, hogy elsőre még nem ismeri fel a szervezet, így nem termel ellenanyagot. Viszont én úgy tudtam, hogy rh- anyukák alapból szokták kapni erre a szurit, ha volt már rh+ terhességük.

De rh+ anyukánál ez nem probléma, rh- magzat esetén sem.

Majd megírhatnád, hogy mit mondott a doki, remélem rendben lesztek!

szept. 5. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:
B+ vagyok én is és nálam is pozitív volt a múltkor (2. trimeszteri labor). A kontrollon pár hét múlva már negatív volt. Amit fentebb írnak az csak az RH- csoportra vonatkozik, más esetben ritkán/szinte sosincs ilyen gond. Sok kismamánál van. Ne aggódj!
szept. 5. 23:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtátok, így megnyugodtam. Megírom mit mond majd a doki, hátha friss infóval pontosabb választ is kapunk. Köszönöm, így nem izgulom át a hétvégét :)
szept. 6. 06:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Mit mondott az orvos Neked? Én is hasonlóan pozitiv lettem ellenanyagra de a vercsoportom Rh+..
szept. 26. 16:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Annyit, hogy a babának nem lesz baja, majd egy kontroll azért kell. Ahogy írtam, akár egy fertőzés is hozhat ki pozitív eredményt.
szept. 26. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!