Nagyon megvagyok ijedve, mert megjött a vérvétel eredményem, ahol ARH+ lett a vércsoportom, viszont az ellenanyagszűrés és a direct/indirect coombs is pozitív lett. Lehet baja a babának?
Figyelt kérdés
Segítsetek kérlek, nektek mi lett a vége, mit jelent ez pontosan? 9 hetes terhes múltam.
Volt két műtétem, ott vért nem kaptam.
2023. nov. 27. 14:19
1/6 anonim válasza:
Orvost keresd, ő majd mindent elmond
2/6 A kérdező kommentje:
Természetesen kértem időpontot, de addig is szeretnék tájékozódni, hogy miről is lehet szó.
2023. nov. 27. 15:16
4/6 anonim válasza:
Nekem is hasonló az eredményem, neked végül mit mondott az orvos az eredményre, mi történt a továbbiakban, ha szabad kérdeznem?:) gondolom azóta már megszuletett a baba is..:)
5/6 A kérdező kommentje:
2 havonta kellett nézetnem az ellenanyagot, egyébként semmi más teendő nem volt vele szerencsére. Annyi jelent, hogy ha vért kell kapnom valami miatt, akkor csak irányított vért kaphatok. Amikor mentem szülni és átnézték a papírjaimat, akkor mondták, hogy berendelnek ilyen vért, hogy kéznél legyen, ha valami komplikáció lépne fel. :) És igen, itt fekszik rajtam a 4 hónapos kisfiam.🩵
szept. 27. 12:42
6/6 A kérdező kommentje:
Ez enyém pontosan így van:C-, E+,c+ , e-, K-.
Tehát csak a C,e és K antigénekre negatív, így választott vörösvérsejt koncentrátummal, fokozott óvatossággal transzfundálható.
És azért kellett nézetni, hogy nehogy valami változzon benne, ami már árthat a babának.
szept. 27. 12:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!