Pozitív lett ismét az ellenanyag szűrésem, ez gond?
Szia!
Nem. Egyáltalán nem gond. Nekem azt mondta az orvosom, hogy az ellenanyag még hónapokig jelen lesz, nem ürül ki hamar. Ennek ellenére én kaptam barnázásnál is és rá néhány hétre a terhesség megszakításakor is (nálunk súlyos betegsége volt a babának, aminek semmi köze se a barnázáshoz, se az anti D-hez, se a vércsoporthoz). Hogy miért kell ismételgetni, azt nem tudom... Az első trimeszteri protokollban benne van, hogy egyszer mindenképp meg kell csinálni, akármilyen is a vércsoportod, szóval lehet, hogy egy hónap múlva ezért kell újra, ha akkor leszel kb 12 hetes.
Maga az ellenanyag nem ártalmas se rád, se babádra, akármilyen is az ő vércsoportja. Azért kell az ellenanyag, hogy a te - véred ne semmisítse meg a mostani vagy a következő babád + vérét, ha keverednének (vérzés, mintavétel vagy szülés során keveredhet a véretek). Ha ő is -, mint te, akkor ugyanúgy nem csinál semmit a meglévő ellenanyag az ő vérével, ha belekerülne, mint, ahogy nem történik semmi a tiéddel sem, annak ellenére, hogy régóta jelen van benne az ellenanyag.
Bocsánat, hogy ide trollkodom. Ellenanyag szűrés a kötelező 1. trimeszteri vérvételben benne van?
Én első körben nem kaptam rá eredményt, pedig részemről is fontos lenne. A férjem pozitív, én negatív vagyok (mind vércsoport, mind életszemlélet alapján :D).
Köszönöm második!
Amúgy már 25. Hétben vagyok
Szerintem benne. A kiskönyvben is le van írva.
(Én mindig azt szoktam mondani, hogy nem negatív vagyok, csak realista. :D)
Ja, 2. voltam.
Szívesen. Hát, akkor nem tudom. Én sajnos odáig most nem jutottam el. Szerintem csak szimplán tudni akarják, hogy kiürült-e már vagy sem. Bár, hogy minek..hiszen szülés után így is, úgy is kapni fogsz...
Majd megírod, hogy mit válaszolt a dokid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!