Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves. Anno megcsináltattuk a nagy genetikai tesztet anyai vérből (250e) meg az összes genetikai uh. Mégis születése után azt mondták Down kóros. Vérvizsgálat igazolta, hogy nem.

Most úton a tesó és is idősebb lettem. Most mit csináljak? Megint a fizetős teszt? Vagy az amnio? Én attól nagyon félek.

aug. 26. 16:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem… a teszt mit mondott az előzőnél? Mert ha azt, hogy egészséges, és később igazolódott is, akkor mi a kérdés?
aug. 26. 16:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt, hogy megcsináltattam a drága tesztet és amikor mégis gyanú volt nem fogadták el.
aug. 26. 17:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel szűrőteszt és nem 100%-os?

Amúgy meg baromira nem mások érdeke, hanem a tiéd. Nem az a lényeg, hogy “elfogadják-e”…

aug. 26. 18:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én genetikai tanácsadásra mennék el (ha még nem voltatok). Ott több tapasztalatuk van ebben, mint egy nőgyógyásznak.
aug. 26. 20:55
 5/12 anonim ***** válasza:

A születese után is vizsgáltak, es a vérvizsgálat negativ? De megis Down kóros? Nem értem.

Az anyai vér vizsgálata hordoz némi hibaszázalekot, de ha a gyerek saját véréből sem mutatható ki a triszómas eltérés, akkor az amnio sem mutatta volna ki.

aug. 26. 22:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha nem downos akkor mi a gond? A teszt nem hazudott.
aug. 27. 10:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Én írtam az 5-ös választ, és úgy tűnik félreértettem a kérdést. Bár talán kicsit nem is volt egyértelmű. Mert de, downos, az anyai vérteszt nem mutatta ki. Aminek van sajnos hibaszázaléka. Nagyon nagyon valószínűtlen, hogy egy ilyen dolog még egyszer megtörténne, de ezek után nyilván én sem nagyon bíznék a drága tesztben.

aug. 27. 17:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont azt írta, hogy nem Downos, csak születés után azt hitték, igen (gondolom volt valami Downosokra jellemző stigmája).
aug. 27. 17:48
 9/12 anonim ***** válasza:

Elsőre én is így értettem, de ez esetben felesleges lenne a kérdés. Talán kérdező majd egyértelműsíti :)

aug. 27. 18:07
 10/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Elnézést, eltűntem.

Tényleg elég furcsán fogalmaztam. Szóval első babával (32 evésen) a drága genetikai tesztet csináltattam meg. Minden rendben volt. Születése után Down jelei voltak, mandula szem, gyenge izomtonus, 4 ujjas barázda. Csináltak tesztet, ami szerencsére azt igazolta, hogy egészséges. De azt mondták amúgy nem fogadják el csak a hasbeszúrós vizsgálatot, mert az 100%, ha nyugodt akarok lenni csináltassam meg azt ha lesz még várandósság.

Szóval mégis igaza volt a tesztnek, hogy egészséges.

Újra várandós vagyok és nem tudom, hogy melyiket válasszam az életkor miatt. Igaz, hogy jót jósolt a drága teszt, ami valós is volt, nagyon traumatikus volt a születése utáni vizsgálatok.

aug. 28. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!