Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti mit tennétek a...

Kismamák, ti mit tennétek a helyemben ? A nőgyógyászom terhes, helyette egy kezdő foglalja el a rendelőt.

Figyelt kérdés

Azt előre leszögezném, hogy nem Magyarországon lakunk, így itt kicsit másabb a rendszer...ezt csak azért írom, hogy esetleges félreértéseket elkerüljünk :) Amint írtam a fogadott orvosom terhes és egyre ritkábban jár be a rendelőjébe...egy új doktornő fogja lassan átvenni a helyét, akit még személyesen nem ismerek de a következő vizsgálatra hozzá kaptam időpontot( ez a 16 hetes vizsgálat lesz). A doktornő nagyon friss a szakmában, képről amúgy szimpatikus, nem ezzel van a gondom csak ugye a másik doktornő már sokkal tapasztaltabb, nagyon jónak számít a szakmában és most kicsit megijedtem, hogy mi van ha ez az új nem ért még annyira hozzá...szeretnék tapasztalatokat kérni olyan kismamáktol, akik viszonylag kezdő nőgyógyászhoz jártak/járnak...

Amúgy lenne lehetőségem más rendelőbe menni de itt minden annyira profi(a gépek) a legjobban felszerelt rendelő a környéken és megszerettem. Adnék egy esélyt az új doktornőnek de azért kiváncsi vagyok a tapasztalatokra

2021. febr. 23. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem az orvosod nem adja át a stafétát egy pancsernak. Egyébként a döntésemet az alapján hoznak meg, hogy a terhessegem problémás e. Egy sima terhességet egy beteghordó is végig tud kísérni, vagy akar en is. Ha problémás, akkor azért tapasztalt orvoshoz mennek.
2021. febr. 23. 13:37
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

A legtöbb esetben a fiatal orvosok sokkal jobbak, mert egyrészt sokkal aktualisabb a tuáduk, mint akik 20-30 éve végeztek, másrészt éppen, mert még nem annyira tapasztaltak, sokkal jobban odafigyelnek, hogy ne csináljanak rosszul valamit.

Meg akinek megvan a diplomája - föleg, ha Nyugaton - akkor nem krumpliért kapta, hanem megvan a kellö tudása ahhoz, hogy rendesen el tudja látni a munkáját!

Emellett ha az eddigi orvosod megbízik benne annyira, hogy átadja neki a rendelöjét, akkor garantáltan megbízható. Ha másért nem, az eddigi orvosod véleménye miatt sem váltanék más valakihez, akiröl még ennyit sem tudsz!

2021. febr. 23. 13:38
 3/5 anonim ***** válasza:
96%

Nekem a kezdő orvosokkal iszonyatosan jó tapasztalatom van.

Sokkal alaposabbak, türelmesebbek, még vannak ambíciók. Ha bizonytalan, inkább elküld egy felesleges vizsgálatra, minthogy leszarja...

2021. febr. 23. 13:59
 4/5 Reni 28 ***** válasza:
94%
Szia! Én szülésnél voltam úgy, hogy egy fiatal dokit fogtam ki, (ügyeletesnél szültem) Annyira rendes, kedves, figyelmes volt. Szerintem csak rezidens lehetett, mert mikor jöttek jó pár óra múlva vizsgálni, akkor egy főorvossal jött vissza. A fő orvos csinálta a császárt, de ő vart össze. Képes volt késő este, be nézni hozzám hogy vagyok
2021. febr. 23. 14:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, egy aránylag kezdö sokkal jobban odafigyel, ha valami komplikáció van, elöbb kér segítséget egy kollégától, mint egy már gyakorlottabb, mert ö már félti a hírét, frissebb a tudása - és mivel a dokid neki adja át a praxisát, ö garantáltan megbízik benne!
2021. febr. 23. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!