Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt alkohol...

Terhesség alatt alkohol fogyasztás?

Figyelt kérdés

5 hetes kismama vagyok, nem iszom.

Viszont most innák egy kis csoki likőrt amitől szerintem nem lenne gond.

Ti mit gondoltok?

Tényleg nem nagy mennyiségűt csak keveset.

aug. 24. 19:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
11# ezzel, hogy rendszeres alkoholfogyasztás miatt alakul ki a magzati alkoholszindroma, a legnagyobb baj az, hogy aki egyszer megengedi magának annak tudatában, hogy terhes, az megengedi másodjára, meg harmadjára is, mert hát ez még mindig nem sok alkalom, nem? És innen már csak lefelé megy a lejtőn, mert egyre több ilyen "csak egy, és most is csak egy kevés!" Alkalom lesz. Aki már 5 hetesen is ennyire sovarog csak egy kicsi(!) csokilikorert, azzal tényleg mi lesz 9 hónapig?! Igen, amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok, megittam 1-2 pohár bort. De 4 hét+2 naposan tudomást szereztem a terhességemről anno, és utána nem ittam egy kortyot se. Amúgy nem csak a magzati alkoholszindroma létezik. Simán lehet később tanulási nehézsége is a gyereknek, ami majd iskolás korban alakul ki, ha anyuka szeret iszogatni. Volt ilyen osztálytársam, az anyja ivott, cigizett vele terhesen, hát meg is látszott szegény gyereken, a többség bsztatta is...mindig egyetlen alkalommal kezdodik
aug. 24. 20:39
 12/26 anonim ***** válasza:
77%
Én egyáltalán nem javaslom hogy igyál, igazán egészséges úgy lessz a baba ha ki hagyod
aug. 24. 20:39
 13/26 anonim ***** válasza:
96%

Inkább egy forró csokit vagy kakaót igyál akkor.

Amúgy nem ártana de minek, ha tudod, hogy terhes vagy és hogy terhesség alatt nem ajánlott az alkohol fogyasztás?

aug. 24. 20:54
 14/26 anonim ***** válasza:
90%
Innàk....🤦😅Ez mindent elàrul.Szerencsètlen gyerek.Jaa amugy nem iszol,mindegyik ezt mondja.
aug. 24. 21:05
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyi, gondolom rég megittad... De mindegy.

Most ezt kívánod, csokilikőr, kukonben miért merült volna fel, deakd ha wwhiskey-t kívánsz, vagy a cigit, kis fű, úgy hiányzik... Tudod hogy terhes vagy, tudod hogy nem ajánlott, ennyit azért ki lehet bírni, józan ésszel felfogod, hogy a gyereked érdeke az, hogy ne igyál csokilikőrt.

Én végig sushi után epekedtem, meg carbonarat akartam, az igazi, nyers tojásosat, de nem ettem egyiket sem. Biztos nem lett volna gond, de akartam azt a babát és a legjobbat akarom neki, úgyhogy kibírom sushi nélkül. Jól sem esett volna.

aug. 24. 23:44
 16/26 A kérdező kommentje:

Hát akit érdekel, nem nem ittam meg.

És második terhességem.

Tényleg nem iszom.

Az első kisbab kisbámmal amikor terhes voltam asszem 6 hetes körülbelül, meg ittam egy kis pohár vörösbort és annyi.

Egészséges 13 hónapos.

aug. 25. 01:02
 17/26 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki beszól h nem tudok helyesen írni annak üzenem, hogy a telefonom ki javít és nem mindig nézem át,mert gyorsan írok.
aug. 25. 01:04
 18/26 A kérdező kommentje:

És mi az hogy az én fajtám?

Had döntsem el én hogy nekem mi a jó.

Néha jól esik 1-1 pohár, vagy esetleg kóla, de nem mindennapos.

És ha úgy is lenne, hogy én inni szeretnék, ami sosem lesz, itt van a férjem aki meg akadályozza és igazat is adok neki.

aug. 25. 01:06
 19/26 anonim ***** válasza:
89%
Akkor minek tetted fel a kérdést, ha ennyire tudod, mit szabad, mit nem, és felháborodsz a válaszokon?🤦
aug. 25. 06:51
 20/26 A kérdező kommentje:

Mert fel tehetem.

És aggódok is, de egy kis pohár az első pár hétben nem árthat ahogy tudom, de vannak más kismamák is, és inkább hozzájuk szólt, mint hozzátok.

aug. 25. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!