Mi a véleményed arról a nőről, aki terhessége alatt sem teszi le a cigarettát, illetve az alkohol fogyasztást sem hagyja abba? Illetve, inkább foglalkozik magával, mint a gyerekével? Mit tehetek én ez ellen?
A főnökasszonyomról van szó, jól szituált, eddig úgy gondoltam, hogy felelősségteljes is, bár eléggé hárpia. Mivel én vagyok szülési távollétében a helyettese, belelátok igencsak a dolgaiba (naponta 1-2-3 órát bent tölt az irodában). Amíg a kislánya bent volt a hasában, itt tartózkodása alatt fél doboz cigarettát simán elszívott, és amint befejezte az irodabeli tevékenységét, megivott egy pohárral a kedvenc whisky-jéből, majd taxiba ült, és elhajtott.
A lánya súlyoson hallás- és látáskárosult, de ő azt mondja rá, hogy így járt. Egy idős dada vigyáz a babára, a nő egyáltalán nem foglalkozik vele, inkább a barátnőivel csavarog, vagy ugyanúgy benéz hozzánk, és bagózik, iszik. A babának nem vesz semmit, a dada a tápszerért úgy szokott könyörögni (gyakran engem hív, hogy hassak a főnökre).
Oka a feszültségre nincs, mert annyi feladata van itt bent, hogy az iratokat aláírja.
Mivel tudnék segíteni a kisbabának? Az apával a nő nem tartja a kapcsolatot (egyéjszakás kaland, és a főnöknő nem engedte, hogy a férfi részt vegyen a lány életében, pedig ő akarta), nincs neki se kutyája, se macskája -a barátnőin kívül.
Értesítsem az apát, hogy mi folyik a gyereke körül, vagy kihez forduljak? Gyámügy?
Mit tehetek én ez ellen?
SEMMMMIT,semmi közöd hozzá.Nem rokonod a baba,ugye?Akkor semmit.
Ha állításaidat bizonyítani, alátámasztani tudod, akkor felkeresheted a területileg illetékes Gyámhatóságot.
További szép estét.
NAAAAAAAAAAA Emberek!
Normálisak vagytok? Elcseszett terézanya, meg ne csinálj semmit? A leírtak alapján a nő konkrétan veszélyezteti a gyerekét. Így akár a gyámügyhöz is fordulhatsz, bejelentheted, illetve én szólnék az apához, aki így magához perelheti a gyereket.
Ha azt látod, hogy veszélyben egy gyerek, te tényleg becsukod a szemed???????????????? (ez nem a kérdezőnek szólt!)
Az első kettőnek:
Látjátok, azért tart ott a világ, ahol, mert ilyen emberek is vannak...
Először azt kérdezte mi a véleményem arról a nőről........nyilván megvan.
Aztán mit tehetne ez ellen?Semmit.Foglalkozzon a sajátjával.
Családsegítő vagy gyámügy.
Valóban semmi közöd nincs hozzá elvileg, de ezt szebben is megírhatták volna a többiek.
Az a baj, hogy ha valaki cigizik és megiszik egy-egy pohár alkoholt, önmagában nem jelent veszélyt a babára. Sokkal több probléma miatt sem feltétlenül veszik el a gyereket a szüleitől. Ez egy ilyen fos világ sajnos.
Vannak nők, akik a világ minden pénzét megadnák, hogy babájuk legyen, mégis az ilyen selejtekhez kopogtat a gólya. Ez van.
Az apával tök fölösleges felvenni a kapcsolatot, ha valóban egy éjszakás kalandból van a pici, és az apa nem is láthatja, akkor kb olyan, mint egy kívülálló. :(
Családsegítőnek szólhatsz esetleg.
Bevallom én is elszívtam napi 1-2 cigit terhesség alatt, de nem többet, de hogy valaki iszik ahhoz azért már pofa kell, egy ilyen nőnek miért kell gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!