A terhesség alatt a dohányzás és az alkohol fogyasztása tényleg veszélyes a gyerekre?
Jó hülyeség, amit az orvos mondott... 🤦🏻♀️
Valoban nem tesz jót bármiféle idegeskedés egy kismamának, de még egy nem terhes embernek sem. De a cigaretta meg jó eséllyel kárt tesz a babában. Kivételek mindig vannak. Az alkohol hatásairól nem is beszélve.
De sajnos sok függő embernek (akár cigi akár alkohol) fontosabb az elvonási tüneteinek elkerülése mert "ő azt nem bírja ki" mint a saját gyereke egészsége.
Normális orvos ilyet nem mond! De ha egy nő beteg gyereket akar szülni, akkor nyugodtan cigizzen és alkoholizáljon!
Az ilyen ne vállaljon gyereket.
Ha logikusan gondolkozunk: az alkohol és a cigi káros egy felnőtt emberre, a szerveire. Máj, tüdő és a többi.
Az a magzat ugyanúgy a nő testében van, mint a szervei. A placenta sem tud minden káros anyagot kiszűrni, ezért még a sima fájdalomcsillapító is hatalmas kárt okozhat a magzatban. Szerinted csak viccből mondják az orvosok, hogy ne dohányozz, ne igyál? Vagy azért mondják, mert irigykednek?
Én is erős dohányos voltam, szerettem cigizni. De amint a kezemben volt a teszt, már dobtam is ki a csomagot. 31hetes vagyok, apukám, sógorom mindenki cigizik körülöttem, még csak kísértésbe sem estem. Akarat semmi más. Csak a gyenge ember nem tud kompromisszumot kötni.
Nem lehet egyértelműen tudni, mivel nem lehet kipróbálni, hogy cigi nélkül mi történt volna.
Rengeteg beteg baba születik nemdohányzóknál, rengeteg egészséges dohányzóknál és fordítva.
Terhesség alatt dohányozni egy nagy lutri, nem lehet tudni lesz e tőle baja a babának, mindenesetre egyértelműen nagy kockázati tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!