Nagy bajt csináltam?
Sajnos már egy hónapos voltam mikor kiderült, hogy terhes vagyok. Azonnal letettem a cigit, de az egy hónap alatt napi egy dobozzal majdnem elment..
Nagy bajt okoztam ezzel a magzatnak?
Az első 1-2 hónapban, még nincs olyan kapcsolat a magzat, és anya között, hogy ez ártson neki.
Ügyes vagy, hogy azonnal letudtad tenni! Sok anyának nincs ekkora akaratereje.
Nem csináltál semmi bajt. Amíg nem volt ez a cigaretta ellenes tiltás, a legtöbb nő dohányzott a terhessége és a szoptatás alatt is, és egészségesek lettek a gyerekei is.
De okosabb, ha nem dohányzol.
Kérdező, nem csináltál semmi bajt. Gratulálok hozzá, hogy ilyen gyorsan le tudtad tenni a cigit.
Viszont az utolsó kommentje téves. Terhesség alatti dohányzás koraszülést, kis tömeget okozhat, emiatt komplikációkat és szülés után növeli a SIDS előfordulását. Ne terjesszünk káros információt, tilos terhesen dohányozni.
Nem tudom, honnan ered, hogy az első hónapban semmi nem árt a babának. Ez konkrétan baromság. Vagy árt, vagy nem. Nem lehet tudni. Ha nem ártana semmi, agyba-főbe lehetne gyógyszert is szedni. Pedig pont az első 3 hónapban nagyon nem ajánlott bevenni semmit.
Viszont: nagyon ügyes vagy, hogy már nem cigizel, hidd el, sokkal jobb akár 1 hónap utána letenni, mint később.
9-es válaszoló vagyok. Azt azért még hozzátenném, hogy SAJNOS vannak, akik végig dohányozzák a terhességüket.
:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!