Terhességi teszt óta progeszteront szedek. Most vagyok 6+0. Eleinte feszült a mellem. Már semmi tünetem nincs. Orvos még nem látott. Ha lenne bármi baj (méhenkívüli, nem fejlődik stb) a progeszteron elnyomja a tüneteket?
Sokaknak nincsenek szokásos tünetei de az is lehet, hogy csak ezután lesz, 7-8 hetesen kezdődött nekem a hányinger pl, 6 hetes korig jól elvoltam.
De amire kíváncsi vagy, ha nem fejlődik, progeszteron nem állitja meg a vetélést, ugyanúgy beindulhat, ha nem progeszteron hiány a gond.
Méhen kívülinél sem tud elnyomni semmit, ugyan erről nincs személyes tapasztalatom, de a fájdalmat nem csillapítja.
Nekem progeszteron mellett is volt egy kisebb élénkvörös vérzésem, ami után megállt a fejlődés, és bár a vetélést gyógyszerrel is indították, mégis missed ad lett a vége műtéttel.
Ismerősnek pedig progi nélkül volt tünetmentes missed ab, csak az első genetikain szembesültek vele, hogy már nem él az embrió 😞
Szóval szerintem nem függ össze a kettő, bár progeszteronnal a tökéletes tisztulás talán kicsit nehézkesebb.
A progit amúgy én barnázás miatt kaptam, azt el is mulasztotta, azt hittem,hogy rendben leszünk 😞 Még később, a vérzés után is látszott pulzálás az ügyeleten, így tovább bizakodtam, de két nap múlva a saját dokinál már nem volt életjelenség, de csak vérzés után 5 nappal múlt el végleg a mellfeszülés (ami az egyetlen tünetem volt). De addigra a teszt is elhalványult, majdnem hómező volt.
A kisfiamnál viszont volt olyan, hogy tökéletes fejlődés mellett is alig fájt a mellem, másnap meg újra alig tudtam melltartót venni, szóval lehet ez is normális.
(Tapasztalatom szerint ha a megszűnő tünet mögött baj volt, az látszott a hcg szinten is, így lehet megnyugtathatod magad egy teszttel, bár nem javaslom, hogy olyan pánikolós zizzent legyél, mint én 🙃)
A méhen kívülinél pedig szerintem semmi hatása nincs a progeszteronnak, valószínűleg onnan hormonpótlás nélkül se távozna magától, de annak azért vannak tünetei (kávézaccos vérzés, nagy fájdalom stb.)
Remélem, hogy rendben lesztek, minden jót kívánok neked és a picinek!
Kedves #5 köszönöm a kedves szavakat és a részletes választ a tapasztalataidról!
#4 Szerinted bemegyek a patikába és adnak progeszteront? Nyilván az orvos írta ki… csak még nem volt vizsgálat, mert azt mondta 6 hét előtt nem igazán látja a dolgokat, de kezdjem el szedni.
#7! "És ha nem is szedhetnél és az életed kockáztatod mondjuk?"
Amikor a buta akar okosat mondani...
Akkor minden hónapban meghalna, mivel a szervezet alapból termeli🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!