Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudtátok, hogy a...

Honnan tudtátok, hogy a párotok felkészült az apaságra?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy az apák a terhesség ideje alatt még nem igazán érzik ezt az apa érzést, miközben ugye az anya már kapcsolatban van a babával. Lehet így a nőben hamarabb megszületik ez az anyai öntudat.

aug. 13. 02:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Nálunk nincs szükség arra hogy ő végezze a házimunkát. Mert ha nem rögtön de szép lassan megtudom csinálni. De biztos elvégezné ha kell. Vagy fogadnék valakit hogy segítsen."

Aztán miért nincs rá szükség? Ő nem ott lakik? Miért is természetes, hogy mindent a nő csinál? Ott is elromolhatnak a dolgok, ahol egálban csinálták a házimunkát gyerek előtt, mert egyes faszik azt hiszik, a CSED/GYED a végtelen szabadidőről meg a pihenésről szól, de ahol a faszi ahhoz van szoktatva, hogy meg ne kelljen mozdulnia, mert a nő ura a helyzetnek, ott biiiiztos majd gyerek után fog apuka rákapni a házimunkára.

aug. 13. 12:32
 12/14 anonim ***** válasza:

11! Nálunk pont utána szokott le róla. Éltünk együtt gyerek nélkül is, évekig, mindig arányosan csináltuk a házimunkát vagy a ház körüli dolgokat. Aztán mikor már itthon voltam terhesen, vagy már a gyerekkel, semmit nem csinált, mert én ráérek egész nap. Ez oda jutott ki, hogy a földre dobálta a szennyest, meg a szemetet se dobta a kukába, mert ráérek utána pakolni.

Nem volt erre rászoktatva, aztán tessék.

Ezért is váltam el.

aug. 13. 12:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, ezért írtam is, hogy ott is elromlik. A férjemnél is láthatóan csökkent a részvétel. Meg vannak egyéb hanyagságok. Szoktam neki mondani, a 1,5 éves fiunk nagyobb segítség, mert kiviszi magától a kukába a pisis pelust, amit az apja simán otthagy a szekrényen, hogy "majd kiviszi".

aug. 13. 13:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Én írtam hogy nem kell házimunkát csinálnia.

Azért mert egy nagy udvaros kertes házban lakunk és van mit csinálnia kint is. Mellette van még egy másik házunk ott is lehet füvet nyírni. Van egy viszonylag nagy medencénk azt is tisztítani kell. A vállalkozása is kemény fizikai munka.

Minden háztartási gépet megvettem amire úgy gondoltam szükségem van rá, megkönnyíti az életemet. A robotporszívótól a mosogatógépen át a szárítóig, a keverőtálas robotgépig mindenem megvan és használom is.

Úgy vagyok vele bepakolni a mosogatót nem akkora ügy. Ha nincs kedvem porszívózni elindítom a robotot az fel is mos. Ha van kedvem akkor az álló rúdporszívóval sem nagy cucc felporszívózni. Azért van mert utáltam a zsinórral szórakozni.

Főzni mindenképp főzök mert nem ehetek akármit.

Én ugye végig dolgozom még mindig, a 6. hónapban vagyok. De nincsenek nagy elvárásai a férjemnek velem szemben. Ha ma nem főzök, nem csinál belőle ügyet. Igyekszem 2 napra, ne kelljen. Ha nem pakolom be a mosogatót este, senkit nem zavar. Megcsinálom reggel frissen. A fürdőt mostanában elkezdte takarítani mert nem akarok belehajolgatni a kádba, nehezen is megy.

Ha nincs kedvem főzni akkor rendelünk valamit.

Sokat dolgozunk mindketten. Így alakult a felosztás nálunk. Pl télen fatüzésű kazánnal tüzelünk. Na, azt pl én nem szoktam soha szinte. Nem kell begyújtanom de még a tűzre rakni sem.

aug. 13. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!