Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti hogy tudtatok felkészülni...

Ti hogy tudtatok felkészülni a szülésre lelkileg?

Figyelt kérdés

a hétre vagyok kiírva, de még mindig nem érzem, hogy kész vagyok. második baba, tudom kb mire számíthatok, lehet emiatt, de minden nap úgy ébredek, ha "csak még ne ma".

olyan lelkifurdalásom van, az elsővel már a 36. héten annyira izgatott voltam, annyira túl akartam rajta lenni, most meg valahogy nem tudok átbillenni a holdponton.

2016. aug. 1. 21:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Azt hogy tudsz felkészülni a szülésre sajnos ebben nem tudok értelmes választ adni.

De az ok lehet a felkészületlensegednek hogy már tudod mi a szülés, vajúdás,tolofajas.

Pont ezért nem tud felkészülni mert tudod mi vár rád, es pont ettől félsz.

Azzal nyugtasd magad,higy ezen jobb túl lenni. 1x letudod és kész,utanna megszűnik minden fájdalom.

2016. aug. 1. 21:28
 2/12 A kérdező kommentje:

holtpont! bocs, javított... :D

igen, szerintem is ez lehet, de érzem, hogy nagyon nem jó így :(

2016. aug. 1. 21:31
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem első baba, annyira féltem a szüléstől hogy 30-39 hétig azt kívántam "csak ne ma".(30 héttől feküdnöm kellett, akkor féltem is hogy ne induljon be). Aztán már annyi bajom volt annyira fájt mindenem hogy imádkoztam hogy induljon be. Végül aznap hajnalba indult be mikor már be kellett feküdnöm a kórházba hogy indítsák. Úgyhogy mindénképp menni kellett be .:)
2016. aug. 1. 21:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Olvass Raffai Jenő könyvet, nekem nagyon sokat segített, azután semmi félelem nem volt bennem, igaz kevés az idő már, de hátha beválik, le tudod tölteni pdf-ben. Ha nem sikerül, szerintem valahogy át tudom küldeni neked emailben.
2016. aug. 1. 21:43
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Nekem eszembe se jutott, hogy szülés, meg a többi. Nem foglalkoztam vele.
2016. aug. 1. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Búcsúztam a babától, hogy nemsokára találkozunk és tolja el magától a köldökzsinórt, stb., meg pakolásztam a cuccaim és szerveztem hogyan megyünk be és eldöntöttem, hogy szép volt, jó volt, de már nem akarok tovább terhes lenni már nem bírom(aludni nem tudtam mert hol az egyik csípőm fájt hol a másik, háton nem szabad, meg ödémásodtam és keményedtem egyfolytában)és étvágytalanság meg kedvtelenség miatt úgy éreztem, a babának is jobb lesz már kint és így is volt, mert inkább meg is született pár napon belül.

A kórházban még átfutott rajtam de jó lenne ha ez még nem a szülés lenne, nincs kedvem szülni...de egyből jött a másik gondolat, hogy pedig már terhesnek lenni sem akarok tovább.

Szóval jöjjön aminek jönnie kell, itt vagyok veled kisbabám, meg fogjuk csinálni :)

2016. aug. 1. 21:45
 7/12 Eszter76 ***** válasza:
Nincs ezzel semmi baj. :-) A harmadik babám programozott császárral született volna. 1-2 héttel a szülés előtt minden nap így keltem, mint most te - hogy csak nehogy beinduljon. Mindenféle elintéznivalók sorakoztak még, nem voltam kész. Aztán egyik nap, 4 nappal a "programozott" császár előtt úgy keltem, hogy na, most már jöhet a baba. :-) Aznap éjjel már nem aludtam, másnap reggel pedig bent is tartottak és 3 nappal az eredeti "program időpont" előtt meglett a babám. :-)
2016. aug. 1. 21:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Sehogy. Tudtam, hogy meg kell, meg fogom szülni a babát, de mire odajutottam, hogy végre otthon lehettem az utolsó hónapban, a babaszoba teljesen elkészült, már csak egy rendrakás hiányzott az agyamban, addigra bekerültem a kórházba. Annyi mindent terveztem még, meditálni is akartam, ott pedig csak teltek a napok, elvoltunk a többi kismamával. Maradt a filmes megoldás, "pattintsuk ki a babát a m*ffból", és mehetünk tovább. Szóval ha itthon lehettem volna, itthon kezdek vajúdni, biztos másképp, meghittebben élem át az első szülésemet.
2016. aug. 1. 22:03
 9/12 A kérdező kommentje:

de jókat írtok, reménnyel tölt el :)

rákeresek erre a könyvre is, hátha :)

2016. aug. 1. 22:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Hááát én 4x szültem, de csak az egyik babám jött előbb 2 nappal. Ha kihúzod a 40. hétig, akkor onnantól már biztosan nagyon várni fogod, hogy végre megszülj.....
2016. aug. 1. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!