Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megfelelő méret ez egy ilyen...

Megfelelő méret ez egy ilyen idős embriónak?

Figyelt kérdés

9 hetes 4 napos várandósan az ultrahang vizsgálaton CRL-nek 50 mm-t mért a nőgyógyász. Azt mondta rendben van a mérete, de utánanéztem és kicsit sokallom egy ennyi idős picihez. Valóban megfelelő a mérete, nem túl nagy?

Köszönöm.

aug. 11. 16:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
06.04.
aug. 11. 18:05
 12/20 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező! Nem kell megsértődni. Nincs fusztráltságom semmi és nem rajtad verem el.

Hanem én is kismama vagyok , én is első, főleg hogy lombik stb…

És annyi de annyi gyökérséget összeolvastam a neten, paráztam, rettegtem, aminek semmi értelme nem volt.

Te ugyanezt csinálod és ha nem nyugtatod le magadat,( más nem fog, mert megsértődsz és nem hagyod) akkor be fogsz golyózni.

Egyszerűen hidd el amit a te kezelőorvosod mondott, az aki látta a babádat, aki ismeri a leleteidet.

Ha most itt valaki azt mondja látatlanba, hogy baj van akkor azt maradék nèlkül elhiszed és hasznos amit mond, pedig köze nincs a nőgyógyászathoz, de mi öten józan észre és bizalomra biztatunk, az hülyesèg.

Kérlek használd az agyad, logikusan, gondold át a válaszokat, ne sértődj meg.

Ha nem bírod lenyugtatni magad, kérd meg a férjed vagy anyádat, tegyék helyre az agyad.

Mindent meglehet kérdőjelezni ami ezután jön. Soroljak párat amin aggódhatsz a méreten kívűl?

Vetélés, genetikai bajok, down kór, rendben lesz e minden.

Annyi mindent megkérdőjelezhet még, hogy ha nincs bizalmad az orvosod felé, hogy tudja mit beszél, igazat mond, hogy beleőrülsz a végére.

Azt mondta az orvos rendben vagy. Akkor igenis hidd el neki.

Ne a 8-s önjelölt nőgyógyász utánzatnak higgy akinek semmi köze semmihez.

Nem voltam húsbavágó, csak igazat mondtam, amit még négyen megerősitettek, egy hülye meg félre vezet téged és röhög rajtad.

Egy orvos sem ad látatlanban tanácsot egy anonim oldalon.

Szóval használd a józan paraszti eszedet.

aug. 11. 18:37
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értek hozzá, de megnéztem a leleteim között és nálam 9+1 hetesen 25 mm volt a crl. És én lombikos vagyok tehát a terhességi kor tuti stimmel.
aug. 11. 19:19
 14/20 anonim ***** válasza:
75%

Senki nem mondta, hogy baj van.

Annyit mondtam, hogy nem 9+4 hetes a terhessége a méret alapján, hanem 11+4, tehát két héttel hamarabb fogant, mint gondolja.

Nem kell aggódni, nincs ebben semmi kóros, de attól még ez alapján kell meghatározni az első trimeszteri UH időpontját. Mert ha a 9 hetes számolt dátum alapján kér időpontot, akkor bizony könnyen 14 hetes lesz, és kicsúszik az optimális időből….

aug. 11. 20:13
 15/20 anonim ***** válasza:
80%

És attól, hogy nem hiszed el és hazugnak tartasz, attól még nőgyógyász vagyok. És egyetlen kommentemmel sem paráztattam a kérdezőt szerintem.

Egyébként jobban jár, ha rám hallgat, és a 11+4 alapján kér időpontot, mert ha véletlen mégis elmérés történt és kisebb a magzat, vissza tudják hívni.

Ellenben ha elhiszi, hogy 50 mm-es CRL-lel csak 9 hetes, és az alapján kér időpontot, le fog csúszni róla.

Baromira nem mindegy.

aug. 11. 20:17
 16/20 anonim ***** válasza:
Aki az Istenhegyit írta az nemtudom honnan szedi, hogy a baba méretét is kérik. 2 terhességnél is ott csináltattam az összes genetikait, de egyiknél se kérték a baba méretét csak az utolsó menstruációt. Az egyik 4,5 éve volt a másikat meg most szültem 6 hete.
aug. 11. 21:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Lényegében kb nem számít a menstruációd dátuma mert a méretek alapján számolják a heteket az orvosok nyilván jó támpont ha tudja hogy mikor volt de nem a menstruációd szerint írja ki a szülés dátumát illetve heteket se az szerint fogja számolni.

9+3napossal 3cm se volt 13+3napossan volt 6.92cm.

aug. 11. 21:46
 18/20 anonim válasza:

Én is az istenhegyiben csináltattam a genetikai UH-t kb 3 hete. Amikor az időpontot adták, az utolsó menstruáció első napját és a CRL méretet is elkérték. A mérete alapján kaptam időpontot. Ha utánaszámolok, a menstruáció szerint a 15.héten mentem. Egyébként ott 13+3-ra írták méretek alapján.

aug. 11. 22:06
 19/20 anonim ***** válasza:

Off leszek és nem segítség neked kérdező, de amikor megjelenik itt a kérdéseknél ez a "nőgyógyász" mindig jókat röhögök raja, 15-ösön. :D Na de ez off.

Kérdező, magándokinál voltál? Nem mondott semmi problémát erre? Voltál már nála és bízol benne?Nálam például a dokimban megbízok évek óta, tett is érte, nála simán nem aggódnék egy ilyenen. Én ha aggódnék vagy amikor aggódtam valami miatt akkor újra felkerestem a dokim vagy védőnőt kérdeztem, stb.

aug. 11. 22:08
 20/20 anonim ***** válasza:

Végül mikor jutottál el a 12. heti uh-ra? És mit mondtak?

Ha nem biztos a fogantatás időpontja, akkor a 12. heti genetikai ultrahangra a crl alapján számolják ki, hogy mikor lesz kb a 12. hétben.

Amit a 4. ír az a helytálló.

okt. 5. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!