Megfelelő méret ez egy ilyen idős embriónak?
9 hetes 4 napos várandósan az ultrahang vizsgálaton CRL-nek 50 mm-t mért a nőgyógyász. Azt mondta rendben van a mérete, de utánanéztem és kicsit sokallom egy ennyi idős picihez. Valóban megfelelő a mérete, nem túl nagy?
Köszönöm.
Ha a nőgyógyász azt mondta jó, akkor te mi a fenének sokallod? És mi alapján? Mert azt írta a gyakorin a Juliska orvosi diploma nélkül?
A diplomás orvosod meg hazudik?
Nagyon gyorsan tegyél rendet a fejedben és ne internetezz mert meghülyülsz a 9 hónap alatt.
Hát azért baromira nem mindegy, hiába mondjátok:D
50 mm-es CRL az 11+4 nap, tehát vagy két héttel előbb fogant, mint gondolod, vagy rosszul számolod a terhességi kort.
És azért nem mindegy, mert a 12 hetes UH-ra méret szerint kell időpontot kérni, mert csak 45 és 84 mm-es CRL között lehet megcsinálni. Tehát ha a 9+4 nap alapján kérsz időpontot, akkor csúnyán ki fogsz futni az időből.
4 senki nem mondta hogy mindegy.
De nem mi vagyunk az orvosa, sőt még orvosok sem.
Biztos az orvosa megállapította a kort amit figyelembe kell vennie genetikaihoz. És aztán sokkal jobb ha 13 hetesen megy mint 10-11 hetesen. Mert akkor sokkal többet lát az orvos.
És a kérdés amúgy sem a 12. heti genetikairól szólt.
Hanem a bíráljuk felül az orvost aki nem ért hozzá, mi akik nagytudásúak vagyunk. Te belőled ki is ugrott az internetes nagytudású.
Nem hasraütésszerűen mondtam egy számot, a nőgyógyász által lett meghatározva. Szerencsére pontos ciklusom volt, számontartottam a dolgokat, így a várandósság ideje pontosnak kell legyen. A nőgyógyász szájából így hangzott a mondat: "rendben van a méret egy 10 hetes terhességi korhoz"
Nem felülbírálni akarom az orvost, csak mint első gyermekét váró leendő anyuka szeretnék megnyugodni amennyire lehet mindenfelől. De sajnálom, ha neked ennyire húsbavágó volt, hogy mertem itt ilyet kérdezni. Nem kötelező válaszolni, a saját frusztráltságodat nem másokon névtelenül kéne leverni, ha segíteni nem tudsz.
“Hanem a bíráljuk felül az orvost aki nem ért hozzá, mi akik nagytudásúak vagyunk. Te belőled ki is ugrott az internetes nagytudású.”
Nem az internetes nagytudású ugrott ki belőlem, hanem a nőgyógyász. Naponta nézek genetikai UH-kat.
Nem bírálom felül az orvost, hanem elhiszem neki, hogy le tud mérni egy CRL-t. Márpedig ha ebből indulunk ki, akkor bizony az 50-es CRL 11+4 hetes terhességnek felel meg. Tudod, nem mindneki akkor esik teherbe, amikor a ciklusa szerint várnád. És bizony a 12 hetes UH időpontot a CRL alapján határozzuk meg.
“Szerencsére pontos ciklusom volt, számontartottam a dolgokat, így a várandósság ideje pontosnak kell legyen.”
És az utolsó vérzéstől számolod a 9+4 hetet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!