11+4 naposan 59mm magzat,orvos szerint nem 11+4 méret
alapján elvileg megfelel 12 hetesnek. így már a
papíromra az orvos 12 hetet írt. Így változott akkor a
ki írás dátuma is, vagy ezt most nem kell úgy figyelembe
venni?
Figyelt kérdés
menjek hamarabb genetikai UH ra is?
2022. aug. 23. 06:17
1/4 anonim válasza:
Gondolom nem 13+5 hetesre van genetikai uh időpontod, úgyhogy valszeg nem kell korábban menned. De egyszerűbb ha egyeztetsz a hellyel, ahová mész majd. Gyakorlatilag pár napos eltérésről van szó, ez a terminus (a ki írás dátuma, ahogy te nevezted) szempontjából lényegtelen, nem számottevő. Majd a genetikai ultrahangon elválik, hogy mi lesz a végleges terminus, amihez igazodni lehet. Ha nincs meg egy bizonyos különbség a számított (menstruáció szerinti) és az akkor mért kor között, akkor a számított a mérvadó.
2022. aug. 23. 06:41
2/4 anonim válasza:
11+4 meg 12 hét között 3 nap van. Emiatt nem változik a szülés várható időpontja, úgyis az csak egy plusz-mínusz dátum, amihez viszonyítva +/-2heten belül születik. Genetikai ultrahangra sem kell napra pontosan menni, az én dokim honlapján az van, hogy 18+0 és 22+0 kozott lehet abszolvalni.
A szülés időpontját csak akkor változtatják, ha 1-2het eltérés van az ultrahangos és a menzis méretek között.
Nekem minden mereskor mást mértek, egyszer 2, masszor 3, harmadszor 4, negyedszer 5 nappal volt nagyobb.... De ettől még végig Juli 5re voltam kiirva, a kisfiam júli 4én született végül, spontán.
2022. aug. 23. 06:43
3/4 anonim válasza:
Nálam végig 2 héttel nagyobbnak mérték úgy a 15. héttől de mivel biztosra tudtam mikor fogant nem változtatták a szülés dátumát.
De Ő 4,5 kilóval és 55 centivel született
2022. aug. 23. 11:48
4/4 anonim válasza:
A kiírt dátumod "hivatalosan" az lesz,amit a 12. heti genetikai uh-n írnak a papírodra.Nálunk például most a második babámnál a menszim szerint 2023.január 4.,viszont az uh-n mért méretek alapján 2022.12.31.(nekem 24 napos csak a ciklusom,így nem lepett meg,hogy pár nappal nagyobb a baba,szerintem ez is közrejátszhat például).Ezt a dátumot is veszik alapul majd,ha mondjuk túlhordod a babát és meg kell indítani a szülést,meg alapból ezzel számolnak innentől,nem változtatják.Ma volt nálunk a második genetikai uh a 22. héten,ott is volt méret,ami szerint idősebb,volt,ami szerint fiatalabb,mint a kiírt dátum.De ez nem változtatott semmit a december 31-es terminuson.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!