Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nőgyógyász és a kismama is,...

A nőgyógyász és a kismama is, más terhességi hetet számol ki ez hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
pl: nőgyógyász szerint a kismama, 30. hétben van a kismama szerint 31.hétben van

2022. máj. 3. 12:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
A nőgyógyász méret alapján számol mert az követi a valódi megtermékenyüléstől az időt, a kismama meg ovu, menstruáció meg együttlét alapján tippelget sokszor.
2022. máj. 3. 12:23
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
Így van, ahogy az 1-es írja. Ultrahangon mért paramèterek alapján számol a nőgyógyász. A kismama pedig az utolsó mensi alapján. Az hogy kinek van igaza már más kérdés. A kismamának is lehet igaza, mert könnyen előfordulhat, hogy a babája szimplán csak kisebb termetű. De a nőgyógyásznak is lehet igaza, ha az ovuláció vagy a beágyazódás nem akkor volt, amikor a kismama gondolja hanem később.
2022. máj. 3. 12:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a kismama mit számol, azt nem tudom.

De ha rendszeres a kismama menstruációja, akkor az orvos az utolsó menstruáció első napjától számolja a heteket.

Méret alapján akkor számolnak, ha a ciklus nem rendszeres, de ekkor is a 12. héten megállapítják a szülés várható időpontját.

Kinek van igaza? Senkinek, mindegyik számítási mód buktatókkal teli és egyik sem pontos.

2022. máj. 3. 13:06
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Ugy van ahogy a fentiek irjak. Nagyobb kerdes h mit szamit ez?😅 foleg 30.het utan… meg egy extrem koraszulottnel azt mondom oke nagyon nem mindegy h 26 v 27 hetre szuletett de 30.het folott mar kar ezen rugozni sztem
2022. máj. 3. 13:43
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Nem mondanám mindegynek, mert hallottam olyat, hogy valakit 40+ hetesnek számoltak, és indítani akarták a szülést, mert nem akart tágulni, aztán valamit újra mókoltak, és már azt mondták, 38 hetes, tehát még van 2 hét.
2022. máj. 3. 14:11
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk 2 hetet nem tudom hogy lehet elszamolni az eleg sok. Amugy tudom tudom minden osanya retteg az inditastol de azert nem tragedia am egy inditott szules, 38.heten se:) mondom ezt en akinek 28heten surgossegi csaszarral szuletett a gyerekem, se inditas se semmi csak kikaptak h mentsek az eletunket. Azota kicsit rohognom kell amikor ezen megy az agonizalas h uristen inditjak a szulest v nem… oruljon neki az akinek mondjuk 38 heten inditjak a szulest aztan a kezebe foghatja a gyereket…
2022. máj. 3. 14:19
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

Hiába ősanyázol, nem az ősanya dönti el ilyen esetben, mikor szül, hanem az orvosok.

Miért indítanának be mesterségesen egy szülést ha nincs itt az ideje?!

2022. máj. 3. 14:44
 8/12 anonim ***** válasza:
56%
Te is tudod h nem azt mondtam h az anya donti el h inditsak a szulest, nem is ertem hogy jott ez ide. Annyit allitol csupan h ne doljunk mar a kardunkba h inditjak a szulest, tortenjen is az barmikor mondjuk a 37.het utan… ez legyen a legnagyobb gondja az eletben az illetonek meg a gyereknek is
2022. máj. 3. 15:23
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem arról írtam, aki azt hiszi, baj lesz belőle mert 2 héttel előbb megszületik. Aki ért hozzá tudja, hogy a 3. trimeszterben ez nincs így.

Itt arról van szó, akit befektetnek, hogy szüljön, és feleslegesen kínlódtatják, és ha nem tágul, meg lesz belőle egy tök felesleges császár (nem mindenki örül a császárnak), holott ha megvárnák a normális időpontot, nagy eséllyel beindul magától és nem lesz egy felesleges császár meg kínlódás órákig, hogy de márpedig itt szülni kell most.

Nem olyan jó buli a vajúdás, ha nem tágul az ember bármit csinálnak...

2022. máj. 3. 15:28
 10/12 anonim ***** válasza:
82%
Tehát ezért nem mindegy, ha itt dobálóznak a hetekkel, vagy azért tudvalevő mikor is kellene jönnie, és addig nem bolygatják feleslegesen az egészet.
2022. máj. 3. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!