PCO-s kismamák mire kell oda figyelni?
Annyi lenne a történetem, hog tavaly rendszertelen mensi miatt elmentem nőgyógyászatra aztán endokrinologushoz januárban aki mondta hogy lát cisztákat a petefészkemben. Sikeresen januárban megjött 32 napra, így hormon vizsgálat, cukor, inzulin terhelést csináltak. A hormonok jók voltak. A cukor is de az inzulin picit magasabb volt. Diétáztam meg endokrinologus előtt elkezdem már tornázni. A 26.nap pedig progreszteront mértek ami 56,37 nmol/L lett. Csináltam pár tesztet és pozitív lett mielőtt visszamehettem volna kontrollra amin kiértékeli az eredményt mostmár terhesgondozásra módosítottam mert 5 hetes terhes vagyok. Olvasom, hogy kell progreszteron pótlás ez minden esetben kell? Picit megvagyok ijedve, mert kb akkor leszek majdnem 7.hetes terhes. Valamint mire kell figyelnem? Eddig folytattam azt az elvet, hogy teljesen kiörlésű, rostban gazdag táplálkozás. Illetve sokszor keveset eszem, ha esetleg éhesnek érzem magam bekapok egy zabkekszet.
Első baba lenne.
Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat!
Szintén PCOS-em van. Nekem csak akkor kellett progeszteron pótlás, amikor barnáztam kB.a 8.hét körül. Szerintem alapból nem szükséges.
Én a terhesség eleje óta a DM saját márkás vitaminját szedem és minden laborom tökéletes.
Enni, inni pedig mindenből nyugodtan amit megkívánsz.A tojást, nyers húsok, halakat kerüld.
A következő ultrahangon már biztosan lesz szívhang is, addig pedig csinálj mindent úgy ahogy szoktál.
Boldog babavárást! 😊
35 hkm
PCOs, IR, a gyorsan felszivodo szenhidrat mennyiseget erdemes korlatozni. A sokszor keveset eves nem feltetlenul segit, ha az inzulinszinted emiatt folyamatosan magas. Cukrot, lisztet erdemes kiiktatni. A teljes kiorlesu mit jelent? Mindig erdemes a cimket elolvasni, kenyer, pekaru esetensokszor 40 vagy akar tobb %-a is finomliszt, vagy tesznek hozza cukrot, pl. maltoz formajaban, hogy barna legyen.
Gyumolcsleveket, muzliket, minden hozzaadott cukrot tartalmazo dolgot erdemes kiiktatni. A szemhidratbevitelt zoldsegbolfedezni leginkabb. Az egyetlen edesitoszer, ami a legtobb embernel nemvalt ki inzulinvalaszt, es nem is egeszsegtelen, az a sztevia. Erdemes olyan dietetikussal beszelni, aki tisztaban van a legfrisebb kutatasi eredmenyekkel, es nem a ketorankenti, suru evest javasolja megoldaskent, mert az pont az ellenkezo hatast tudja kivaltani inzulinrezisztencia eseten.
Mivolis Mama Folsav+DHA van ráírva.
Mi újság veled? Már túl vagy a genetikai ultrahangon is?
Az én kislányom szombaton volt 5 hetes és szerencsére makk egészséges🙏😊
Szia 5-ös!
Nagyon szépen köszönöm, hogy érdeklődsz.😊 Már 13 hetes leszek lassan és igen már megvolt és kombinált tesztet is végeztettem szerencsére minden nagyon szuper. A szonográfus szerint 85% az esély, hogy kislányom lesz. Sajnos az étkezés nem úgy sikerült eddig ahogy terveztem mivel a 9. hét körül a levegőtöl is őklendeztem és még most is tart 🥲. Szóval ami éppen jól esett azt ettem, ha ez egy pogácsa volt akkor az, viszont örülök neki, hogy nem vagyok az a habzsolós fajta, de remélem hamar elmúlik és akkor picit már erre is tudok majd figyelni. 15. héten viszont az orvosom elrendelte, hogy a pcos miatt legyen egy cukorterhelésem is és majd később is azthiszem alapesetben a 20. héten. De egyébként mindennek megelőzésére vettem cukormérőt és méregetem a cukrom és eddig nincs baj vele. 😊
Nagyon örülök, hogy minden rendben van 🙏
A cukorterhelés nekem is megvolt már 16 hetesen és nem volt vele gond.
További jó egészséget és boldog babavárást kívánok! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!