Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Általános, hogy összevissza...

Általános, hogy összevissza méreteket mérnek az ultrahangokon?

Figyelt kérdés

2hete pl. 70mm-nek mérték a combcsontját, 2800grammnak saccolták. Előtte 71mm volt. Most voltam ma az utolsó,38hetes UH-n, combcsont 65mm, 2700g becsult súly...

Akkor a fejét, hasát is mindig vagy kisebbnek vagy sokkal nagyobbnak mérik.

Ilyenkor vacillálok hogy most mekkora babára is készüljek..

2022. márc. 30. 19:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Hát ha egyszer megpróbálbál ultrahangozni, akkor rájönnél, hogy nem olyan marha egyszerű, és ahogy minden mérésben, ebben is lehet hiba. Még egy vizsgáló, egymás utáni mérésekkel se tud éppen pont ugyanakkorát mérni.

Nem véletlen, hogy az ultrahang is +- 300/400 g-ot ír ki a végén...

Azért a mérésekből sejthető, hogy nem lesz 4 kilós gyereked.

2022. márc. 30. 19:55
 2/14 A kérdező kommentje:
Oké én azt értem, hogy nem tudják pontosan mérni. Na de ha látják a leletemen hogy az elmúlt 2alkalommal is 70+ volt pl a combcsont,akkor miért írják be a 65mm-t? Elhiszem hogy kevés a rendelkezésre álló idő, de azért ez már igen nagy tévedés.
2022. márc. 30. 20:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért, honnan tudod, hogy a második mérés volt téves, és nem az első?

Én is azt írnám le, amit mértem, nem az előző leletet nézegetném és adnék hozzá pár mm-t...annak mi értelme? Ennyi erővel le se kéne mérni, mindenhova hozzárakok 2-5 mm, azt jóvanazúgy...

2022. márc. 30. 20:07
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pedig 38 hetesen nem is kell méricskélni. Az utolsó UH a 36 hetes, de igazából már azt is kiszedték a kötelező terhesgondozásból. És amúgy minél nagyobb, annál pontatlanabb a mérés.
2022. márc. 30. 20:08
 5/14 A kérdező kommentje:
Nekem a méhlepényem meszes, azért kellett mennem, jó lett volna tudni hogy gyarapodott-e. Na mindegy, az áramlás a lényeg úgy is.
2022. márc. 30. 20:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben a magzatvíz a lényeg meg az áramlás. De egyébként nyilván nem sokat gyarapodott, ha nem hogy nem nagyobbnak, de még kisebbnek is mérték.
2022. márc. 30. 20:13
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálam mind a 2 gyereknél voltak "elmérések".

Mert ezek BECSLÉSEK.

A legdurvább, 39+1en 2200g-nak saccolta a doki. Elmondta, valószínű beteg a gyerek. Másnap (az egésznapi idegeskedés hatására) megszültem. 3280g,és makk egészséges

2022. márc. 30. 20:14
 8/14 A kérdező kommentje:

Igen a víz és az áramlás+Ctg teljesen jók.

Csak az miatt zavart, hogy volt már ilyen,megijesztettek hogy nem nőtt eleget, aztán alaposan újra mérve kiderült, hogy fél kilót gyarapodott, csak pont előtte olyan szögben feküdt, hogy nem lehetett rendesen lemérni.

Köszi a válaszokat!

2022. márc. 30. 20:19
 9/14 anonim ***** válasza:
73%
Kislányom az utolsó uh-n 3 kg feletti volt. 39. Hétee program császárral született és 3250 gramm 50 cm-el született. Apgar 10/10 teljesen egészségesen. :) Nem kell komolyan venni az uh méreteket.
2022. márc. 30. 20:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadom, hogy nem pontos és hogy valamennyit lehet tévedni. De az már szerintem sok, hogy pontosan 3 kilót saccoltak és 4400 grammal született a gyerekem.
2022. márc. 30. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!