Momdhatom azt a munkahelyen hogy már nem akarok bejárni
mert megterhelő?
Figyelt kérdés
Boltban dolgozom es nincsenek ram tekintettel ,ezert gondoltam h szolok a fonokomnek h bocsi de nem tudok bejárni. 2 honapos vagyok,faj a derekam es cukor problemaim vannak.
Elvileg, ha a munkahely nem tud olyan munkát biztosítani, amit el tudsz látni, akkor távolléti díjat kell fizetniük és nem kell bejárnod. Az utóbbival még soha nem találkoztam, de állítólag jogilag működnie kellene.
2024. aug. 1. 11:21
2/11 anonim válasza:
Ha a nőgyógyászod normális, akkor neki szólj. Ő ad egyből egy igazolást amit a háziorvosnak odaadsz és a háziorvos kiír 9-es kóddal(veszélyeztetett terhes) akár már mától. A munkáltatód meg ebbe nem is tud beleszólni. Maximum megkér, hogy 1-2 hetet még várj, hogy megoldják az utánpótlást. De ezt sem vagy köteles megvárni amúgy, maximum csak ha jó fej akarnál lenni.
2024. aug. 1. 12:48
3/11 anonim válasza:
Ilyenkor táppénzre szokták venni a terhes nőt és jogilag támadhatatlan a dolog. Én ezt javaslom, nem a főnöknek való kuncsorgást.
2024. aug. 1. 13:44
4/11 anonim válasza:
Hát, ha ezt mondod, akkor ezt epp felmondásnak is vehetik. Tappenz a megoldás. De ha 8 hetesen mar nem bírod, sokat fogsz még szenvedni a szülésig. Amúgy ennyi idős terheseget igencsak nagy bátorság már bejelenteni...
2024. aug. 1. 14:13
5/11 anonim válasza:
Ne mondd, mert veheti felmondásnak, az meg neked nem jó, vagy ha táppénzre mész
jelenthet táppénz csalásért (tekintve, hogy a harmadát ő fizeti), ami neked szintén nem jó.
Ha nem akarsz dolgozni, kérj nőgyógyásztól szakvéleményt és menj táppénzre.
1-es, a munkakör "csere" és az állásidő nem ilyen esetekre vonatkozik, hanem veszélyes munkakörökre, amit kismama nem végezhet. Én pl. kaptam anno emiatt új munkakört. (Nyilván egy cég sem hülye, ha megtudják oldani valahogy, akkor nem fognak puszira teljes bért fizetni, ezért nem hallottál még olyat, akinek fizettek.)
2024. aug. 1. 14:22
6/11 anonim válasza:
Csak mond hogy nem emelhetsz, mert gorcsolsz utana, es ennyi. Ne azt mond,h nincs kedved bejarni vagy hasonlok.
2024. aug. 1. 17:16
7/11 anonim válasza:
Hát ha 2 hósan fáj a derekad 8. hóra meg fogsz halni a fájdalomtól:-D
Ez csak munkaundoritisz.
2024. aug. 1. 17:53
8/11 anonim válasza:
Hát ezt felmondásnak hívják. Ha bajpd van tényleg akkor az orvos ki ír veszélyeztetett terhesként, de gyanítom ez csak lustaság.
2024. aug. 1. 18:58
9/11 anonim válasza:
Akik felmondást emlegetnek: nos a főnök ezt nem veheti felmondásnak, ui. a felmondás akkor történt meg, ha ÍRÁSBAN benyújtják. Szóban teljesen mindegy, hogy a kérdező mit mond. Akár azt is mondhatja kerek-perec, hogy felmond. Semmi jogi hatálya nincsen, ha írásban nem nyújtja be.
2024. aug. 2. 14:12
10/11 anonim válasza:
De, van szóbeli felmondás is, pontosabban annak jelzése, és bizony de, figyelembe veszik, ha más is hallotta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!