Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A Rh(D) pozitív vércsoportú...

A Rh(D) pozitív vércsoportú kismamik, nektek okozott valami problémát ez?

Figyelt kérdés
Teljesen tudatlan vagyok ebben a témában, védőnő mondta hogy több vervetelem lesz mint más kismamának, de hogy egyenlőre ezen ne izguljak. Mit is jelent ez valójában? Szülésnél befolyásol valamit? Babának okoz gondot? Próbáltam utánaolvasni, de inkább tapasztalatokra lennék kiváncsi, meg egyszerűbb magyarázatokra.

júl. 29. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, pont az Rh negatív kismamáknál kell nézni az elleanagyagot az esetleges összeférhetetlenség miatt l.
júl. 29. 10:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Pozitiv vercsoportnal nincs semmi.
júl. 29. 10:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Rh(-)-nál lehet gond, de ott is csak második terhességnél általában és ha a baba pozitív.

Én rh negatív, mindkét terhességemnél mindhárom labornál néztek ellenanyagot és ennyi. Szülés után pedig megnézték a baba vércsoportját és ha nem negatívak lettek volna, kaptam volna antiD injekciót.

Tehát akkor lehet baj, ha anyuka negatív, a baba pozitív és elkezd ellene ellenanyagot termelni.

júl. 29. 10:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Az egész bolygón kb 90%ban rh+ az emberek vére. A negatívnál néznek ellenanyagot.
júl. 29. 14:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 0 negatív vagyok, a kislányom 0+, kaptam antiD.
júl. 29. 23:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!