Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tervezett/korai gyereket...

Nem tervezett/korai gyereket mikor bejelentettétek a szülőknek, akkor hogyan reagáltak?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy nem tervezetten terhes lettem, most vagyok 8 hetes, túl az első ultrahangon, és el szeretném mondani egyelőre csak a szüleimnek. De félek, hogy miként fognak reagálni, mivel én épp csak most kezdtem meg a karrieremet fél éve, és nem ez volt az eltervezett sorrend. (Fogok diplomás gyedet kapni, a párom pedig dolgozik.)

Viszont az én szüleim mindig azzal traktáltak, hogy ráérek még szülni, sokszor elhagyta az is a szájukat, hogy ebbe a világba nem is biztos, hogy kell gyereket vállalni. Nem tudom, hogy miként fognak reagálni, és kicsit félek.

23 éves vagyok, a párommal egy éve vagyok együtt, külön élünk albérletben egyelőre.

2024. júl. 27. 11:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Anyukám felvetette az abortuszt, apám köpni-nyelni nem tudott, "anyósom" kiakadt, nekem esett, hogy miért nem szóltam előbb a fiának (együtt csináltuk a tesztet), mert akkor még el lehetett volna vetetni, meg amúgy is miért nem szedek gyógyszert.. "após" meg nyugtázta.

Hozzá kell tennem az első évfordulónkra már 3 hónapos volt a gyerekünk... Szóval érthetőek voltak a reakciót.

Ő most lesz 11 éves, van egy 8,5 éves tervezett gyerekünk is és még együtt vagyunk

2024. júl. 27. 11:47
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Ha a döntés fix, hogy megtartjátok, várd meg a 12 hetet, míg elmondjátok. Akkor már kész helyzet, kevésbé tudnak belevauzni.
2024. júl. 27. 11:52
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
7 hónapja voltunk együtt mikor terhes lettem. Sírva örült mindkét nagyszülő. 5 éves azóta és jól vagyunk, házasok :)
2024. júl. 27. 12:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

"Hozzá kell tennem az első évfordulónkra már 3 hónapos volt a gyerekünk.."

Az érdekes... Tehát kb az első alkalommal teherbe estél...

2024. júl. 27. 13:43
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

Konkrétan az első alkalommal! Csak akkor nem védekeztünk, az escapelle meg nem hatott már

2024. júl. 27. 13:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát iszonyat nagy mázlid van, 5, hogy ilyen jó vége lett. 🤗
2024. júl. 27. 13:52
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
23 èves elvileg felnőtt nő vagy hacsak nem a szüleid tartanak el, nem is èrtem a fèlelmedet tőlük. A ti dolgotok nem vagy màr gyerek
2024. júl. 27. 15:53
 8/13 A kérdező kommentje:
Kemény fél éve nem ők tartanak el, de én nem érzem magamat felnőttnek. 😅
2024. júl. 27. 20:01
 9/13 anonim ***** válasza:
1 éve sem voltunk még együtt, kb 9 hónapja, mikor tervezetten estem teherbe. Édesanyám lefagyott, csak annyit kérdezett tervezett-e, utána nem szólt semmit. Anyósom szintén meg volt lepve, de napok múlva mindenki boldog volt egyébként.
2024. júl. 27. 22:50
 10/13 anonim ***** válasza:

"...de én nem érzem magamat felnőttnek. 😅"

Ez esetben nem a bejelentésen kellene gondolkodni, hanem azon, hogy kellene e gyerekként gyereket vallalni

2024. júl. 28. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!