Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyre többet hallom más...

Egyre többet hallom más anyukáktól, hogy ha ütés éri a terhesség alatt a kismamát, seb, vagy ilyesmi akkor az megfog látszani a baba bőrén. Ennek milyen tudományos alapja van?

Figyelt kérdés
júl. 25. 12:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Babona. Mint ahogy az is, " nem puszilgasd a kisfiad talpát, nehezen fog megindulni." - ez anyósom szövege volt. Én meg csak azért is mindig a baba talpát puszilgattam ( hát nem volt valami szép tőlem, hogy így ingereltem), de a lényeg, hogy még nem volt kilenc hónapos a fiam, és már járt.
júl. 25. 13:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
... mármint, az anyósommal truccoltam, nem a gyereket ingereltem :-D ...
júl. 25. 13:39
 13/22 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, ha ezt egyre többet hallod, az azt jelenti hogy egyre többet vagy hülyék társaságában, az pedig köztudottan veszélyes a te és a születendő gyermeked mentális épségére is.
júl. 25. 13:43
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül az a fontos, hogy rajtad miért van sérülés? Ugye nem a férjed bántalmaz? Ha igen, akkor nem a kisbabád bőrének épsége a legnagyobb probléma.
júl. 25. 14:06
 15/22 anonim válasza:
20%

Anyukám a húgommal volt terhes, amikor ~35 hetesen őszibarack szedés közben barack dobálósat játszottak a tesójával (egymást dobálták). A legerősebb dobás a belső combján találta el, ez belilult, nagyon fájt neki.

Tesóm ugyanott egy hatalmas anyajeggyel született.

Lehet, hogy csak babona, de a mi családunkban összejöttek a véletlenek.

júl. 25. 14:11
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

Természetesen nincs tudományos alapja és nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy erre az ember magától is rájöjjön. Elég a józan paraszti ész.

Egyébként sokan elmehetnének regényírónak. Gondolkozzunk már kicsit. Van fogalmad róla, 9 hónap alatt hány meggymag pöcköléshez hasonló eset történik? Segítek, rengeteg. Normális ember nem emlékszik rá. A hülye meg fejben jegyzi, hogy majd ha a gyereken bárhol lesz valami, előhúzhassa azt az egy "ütést", ami pont ott érte. Igaz, hogy közben érte 100 másik, aminek meg nincs nyoma, de az kit érdekel?😂

júl. 25. 14:37
 17/22 anonim ***** válasza:
10%

Ilyen történeteket én is hallottam.

Nagymamám elesett a jégen kismamaként, ahol megütötte magát apukámnak ott van egy veleszületett anyajegy.

Illetve egyik ismerősöm nagyon szereti a farkasokat, van is egy olyan tetoválása és a gyereke farkastorokkal született.

Ezek csak véletlen egybeesések szerintem.

Abban viszont hiszek, ha az ember nagyon sokat gondol valamire, akkor képes bevonzani.

júl. 25. 16:11
 18/22 anonim ***** válasza:
89%
Az én gyerekem nyakán is van egy piros folt, pedig nem vágtak nyakon terhesen (sem).
júl. 25. 16:59
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

18, Hogyne ütöttek volna nyakon, hát mi más oka lehetne annak, hogy a gyerekeden piros folt van?! Csak és kizárólag emiatt lehet! Itt a bizonyíték, igenis nyakon lettél vágva, csak elnyomtad magadban az emléket!!!

(...irónia, még mielőtt valaki... :D)

júl. 25. 18:09
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Lehet babona is, de nekem anyukám elesett és elharapt a száját. Nekem születésem óta van egy ilyen dudor a számon, teljesen a szám része, mint egy pici hólyag méretre. Egyáltalán nem feltűnő, de anyum ennek tudta be a dolgot.
júl. 25. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!