Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki meddig dolgozott várandósan...

Ki meddig dolgozott várandósan pedagógusként?

Figyelt kérdés
Gyógypedagógus vagyok, főleg ezen a területen érdekelnének tapasztalatok. Az orvosom azt mondta, hogy ő azt szokta javasolni, hogy aki pedagógusként, vagy pedig eü-ben dolgozik, egyből menjen táppénzre a terjedő fertőzések, betegségek miatt. Viszont sokan dolgoznak várandósan is, szinte végig. Tanulásban akadályozott gyerekeknek vagyok az osztályfőnöke, szeretném őket vinni, amíg tudom, de természetesen a babám a legfontosabb. Most lett pozitív a tesztem, így egy félévet még tudnám vállalni az osztályom, ha nincs semmi probléma a terhességemmel. Valakinek van hasonló tapasztalata? Nem szeretnék kockáztatni sem..

júl. 25. 08:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
17%

"Az orvosom azt mondta, hogy ő azt szokta javasolni, hogy aki pedagógusként, vagy pedig eü-ben dolgozik, egyből menjen táppénzre a terjedő fertőzések, betegségek miatt."

Egyetértek. Egy pedagógusnál nemcsak ez a veszélyességi faktor, hanem amilyen világot élünk, akár az is, hogy a tanítványai megütik, megrúgják a hasát. Ne kockáztass, fogadd meg az orvos tanácsát!

júl. 25. 13:48
 12/15 anonim ***** válasza:
12%
Te nem vagy egyetemi tanár, 10-es! (A kérdés szempontjából ez tök mindegy, csak allergiás vagyok rá, ha hülyének néznek.)
júl. 25. 14:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A 15. hétig dolgoztam, őszi szünetről már nem mentem vissza. Mindenki azt javasolta, hogy a tanévet se kezdjem meg a fertőzésveszély miatt. Én olyan iskolában tanítottam, ahol 70% fölött van a HH és HHH diákok száma, úgyhogy nem kockáztattam, de volt kollégám, aki szinte az utolsó pillanatig dolgozott. Én nem bántam meg, hogy utána már nem dolgoztam, mert egy lepkehimlő, egy covid és egy ágyi poloska járvány is végigsöpört az osztályomon.
júl. 25. 23:40
 14/15 anonim válasza:
50%

A magyar tanárnőm még mikor 8.-os voltam terhesen kezdte a tanévet, ő is kb fél évet tanított és meg kell mondjam tényleg jobb lett volna ha el sem kezdi velünk az évet.

Esetemben akkor kicsit más volt, mivel én pont sulit váltottam és az volt az első évem ott, de a vizsgák előtti utolsó 100 méteren egy tanárcsere nagy rizikó. Persze nálad más a helyzet, de ugyanúgy a gyerekek miatt is és miattad is szerintem az lenne a legjobb döntés, ha nem kezdenéd az évet. Így több idő és energia jutna a terhesség megélésére, főleg ha első.

júl. 28. 00:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet érdemes az igazgatót megkérdezni, hogy hogy lenne jobb (bár szerintem csak a saját szempontodat nézd), illetve egy TB tanácsadót is.
júl. 31. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!