Pedagógusként dolgozom, és előreláthatólag januar 6-án fogok szülni. Az utolsó 2 hónapban már pihenni szeretnék, hogyan érdemes eljönnöm anyagilag a munkahelyemről? Táppénz vagy tgyás?
Figyelt kérdés
2018. okt. 21. 21:26
1/4 anonim válasza:
Tgyás nem létezik. Szülés várható időpontja előtt 28 nappal igényelheted a Csedet, tehát 1 hónap mindenképp táppénz. Azt, hogy a megéri-e a szülés előtt igényelned a Csedet, azaz a Csed összege neked magasabb-e, mint a Tp, azt mi nem tudhatjuk. Ha a táppénz magasabb, akkor a szüléstől menj Csedre, előtte 2 hó táppénz.
3/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, rég volt az előző szülésem 😁
Köszönöm a válaszokat!
2018. okt. 22. 08:24
4/4 anonim válasza:
Én is pedagógus vagyok, két hete nem dolgozom. Nem kellett táppénzre mennem, mert bírtam a munkát eddig, és csak egy hónapom volt vissza. Így otthagytam a munkát és azonnal csedet kértem ( 28 nappal a kiírt dátum előtt lehet). Ha bírod, és a gyerekek megértőek, érdemes csak az utolsó hónapot pihenéssel tölteni. Mindenki más, nekem problémamentes volt, örültem hogy tudok dolgozni, így nem hagytam el magam, nem vizesedtem. Gyerekek megértőek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!