Tudtok olyan könyvet ajánlani, amit még a terhesség tervezése előtt érdemes olvasni? Nagyon várom már, de úgy egy félév múlva lesz esedékes, és addig is szeretnék valamilyen érdekes könyvekkel rákészülni, lelkileg ott lenni.
Vannak már könyveim, de legtöbbje mind terhesség alatt, vagy utáni időszakra szól.
Persze ilyenek is jöhetnek, hisz lassan már itt van, vagyis szívesen fogadok bármilyen könyvcímet, ami valakinek hasznos volt.
Köszönöm
Ha elfogadsz egy ilyen véleményt is, én nem ajánlom. Inkább élj, csináljatok meg mindenfélét amit majd esetleg évekig nem tudsz utána, pl. wellness hétvégék, éjszakai programok, kettesben töltött kirándulások, stb.
Ha már most elkezdesz olvasgatni, még jobban vágyni fogsz rá és úgy jársz majd, mind a gyakoris csajok többsége: mire próbálkozásig jutsz, minden jelet figyelsz magadon, eszelősen dpo-zgatsz és berendelsz 100 tesztet hogy menzesz előtt 5 nappal már "lövögetsz" naponta kettőt és kétsegbeesel hogy ez vajon száradási?!
Szóval ne pörgesd be magadat előre. Inkább használd ki az utolsó laza hónapokat mindenféle klassz programra.
Nem szokták ajénlani, pedig alap: Mérei Ferenc gyermeklélektana.
Jo Frost összes könyve
Vekerdy, Ranschburg.
Legalább magabiztos leszel, amikor már meglesz a gyerek.
Köszönöm mindhárom választ!
Elsőnek: valóban ezt a tanácsot is szoktam kapni,(az alvás részét meg is fogadom, annyit alszom mint egy mormota).
Viszont szerencsére a párommal tényleg rengeteg időt töltünk, és már mindketten vágyunk egy picire. Esténként amúgyis olvasni szoktam, így gondoltam a kellemest a hasznossal egybekötném.
Köszönöm a tanácsod, igyekszem ezt is megfogadni, de az olvasást sem mellőzném :)
A Mérei-Binét-t, Vekerdyt és Ranschburgot én is ajánlom :)
Mellé Czeizelnek van egy Születésünk titkai című (régi és újra kiadott) könyve meg a 9 hónap című videósorozat a youtube-on is fent van, és sok érdekes témát vesz végig az "optimális családtervezés" kapcsán.
És nekem tetszett még Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol könyve is (az illóolajok, homeopátia mellett, amikben nem annyira "hiszek", jó leírások vannak benne az egyes terhességi szakaszokról, szülésről, szoptatásról... és mindenféle népi gyógymódokról.) Meg nagy segítség volt szoptatásnál, hogy előre kiolvastam az www.lll.hu honlapon a szoptatós füzetet. Bár ezeket szerintem elég majd terhesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!