Mennyi a tanári gyed ha dolgozott az anyuka 4-5évet pedagógusként?
Figyelt kérdés
Átlagosan kb.mennyi lesz?2022. febr. 7. 11:16
1/12 A kérdező kommentje:
A csed tudom több, de a gyed az nem túl sok ahogy hallottam
2022. febr. 7. 11:16
2/12 anonim válasza:
Egy tanarnak ezt illene tudnia kiszamolni!
3/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tanár, barátnőm aggódik a helyzete miatt.
2022. febr. 7. 11:27
4/12 A kérdező kommentje:
Gondolkodnak a babán, de szerintem nem túl fényes /nem túl sok támogatást kapnának.
Beszélgettünk és felmerültek a kérdések
2022. febr. 7. 11:29
5/12 anonim válasza:
Ha attól függ a gyerekvállalás, hogy mennyi támogatást adnak, akkor még gondolkodjanak tovább egy ideig.
6/12 anonim válasza:
Vannak neten gyed, csed kalkulátorok. Pont most emeltek, ha nem is sokkal a fizun. Én nemsokára szülök, 7 éve a pályán vagyok, kb 160 lesz gyedem. De csak azért, mert volt túlórám és mk vezető pótlékom abban az időszakban, plusz gyp pótlék a munkaköröm miatt, amire számolják ezt. Életemben először most keresek kicsivel több, mint 200at, mert a minimálbérhez kipótolják a bérünket...
7/12 anonim válasza:
Mi az, hogy tanári gyed? A Tesco pénztárosnak is ugyanúgy számolják a gyedet, mint a tanárnak. Bruttó fizu 70%-a, amiből 25%-ot vonnak. Van maximuma, de tanárként ez nem nagyon érint.
8/12 anonim válasza:
Egy tanár csed/gyedét semmivel nem számolják különben, mint egy wc-s néniét, egy rendőrét, egy postáset vagy egy vasutasét. A gyed az gyed...
Igenyleskor visszamennek 3 hónapot, és az azt megelőző 180 nap atlagát nézik.
Csed ennek a bruttonak a 100%-a, minusz 15%szja
Gyed ennek a bruttonak a 70%-a, minusz 15%szja és 10%nyba.
A fizetése határozza meg mennyi ellátast fog kapni
9/12 babyboom567 válasza:
És mielőtt visszakérdezel, a táppénzes napokat átugorják,onnantól számolnak vissza 3 hónapot.
Tehát ha a kismama x hónapot táppénzen van,nem húzza le a CSED/GYED összegét.
10/12 anonim válasza:
Szerintem simán a tanári fizetéskategóriákra utalt tanári gyed alatt, nem kell ezért neki esni. A pedagógus bértábla alapján, ha semmilyen pótlékot nem kap az illető, akkor eléggé egysíkú fizetések vannak, amik szánalmasak, tekintve hogy 2014es minimálbérre vannak vetítve. Így ha hivatalosan nincs is tanári gyed, mint kb gúnykategória, lehet azt mondani a mértékére. De ugyanez a helyzet kb az ápolói bérekkel, és sok más területen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!