Mi a teendő? Pedagógusként?
Amennyiben egy 2 csoportos óvodában baleset történne az ovoda udvarán és az adott osztály pedagógusa éppen nem látta a balesetet, mert az udvar egy másik szögében foglalkozott a gyerekekkel, akkor is ő számít szemtanúnak?
Ha a baleset véletlenül történik és egyik pedagógus (3volt kint) sem látta, ez esetben a felelős az adott osztaly pedagógusa? Aláírhat egy papírt úgy hogy végképp nem látta a balesetet, mert erre kötelezik? Hiteles így ez vagy ilyen esetben nem számít hogy hiteles legyen, a lényeg hogy meglegyen jelölve egy szemtanú -lényegtelen hogy látta-e vagy sem?
Szóba jött és nem találom igazságosnak. Főleg, hogy az udvaron nem adottak a korulmények hogy a két csoport ne keveredhessen így minden óvónő csak a sajátjára tudjon figyelni. Nincs semmilyen meghatáozás hogy melyik pedagógusnak épp hol kellene figyelnie.
Aki nem látta, az nem szemtanú. A felelősség azé, aki aláírja.
És egy óvodában nincsenek osztályok.
Elnézést, csoportra gondoltam.
Tegyûk fel, hogy az adott osztály pedagógusa a felelős, hiába hogy vegyesen vannak az udvaron, nem számít, hiszen az ő osztályába tartozik. Azonban ha nem látta a balesetet és kötelezik, hogy aláírja szemtanuként, mert valakinek muszáj, "nincs olyan hogy nem volt szemtanú", ez esetben jobb így cselekedni? Az indok, hogy a szülő mit szólna hogy nem látta senki. Amit meg is értek.
Még mindig a pedagógus döntése, ha enged a nyomásnak.
A szülő meg nem hülye, volt ő is óvodás, tisztában van vele, hogy nem tud egyszerre az összes gyerekre figyelni a pedagógus.
#4, kicsit számolj már. Az udvaron van 2 csoport, kb 60 gyerek. Legjobb esetben (ez általában soha nincs így) 6 felnőtt, akiknek ugyan van 12 szemük, de 1 ember csak 1 felé néz. Így tehát nem rúd 6o felé nézni egyszerre.
Másik dolog, a többi gyerekkel játszott, foglalkozott. Azt mondod ne játszott, figyeljen a többire. Ha meg áll egy helyben és néz, akkor meg az a bajod, hogy nem csinál semmit, csak áll egy helyben és azért kapja a pénzét.
Óvodapedagógus vagyok , és kizárt dolog,hogy valamit aláírjak szemtanúként, amit nem láttam.
1 nézés felé nem 1 gyerek van, 5-ös! Két szemmel vígan át lehet látni 10 gyereket! Egyébként nálatok 30 fős a csoportlétszám? Inkább 25-nek kéne lenni, és mindig van hiányzó.
Nem, nem az a bajom, óvodapedagógus asszony, hogy nem csinál semmit! Nem azt várom el tőle, hogy játsszon a gyerekekkel, tudnak azok játszani magukban, sőt kell is nekik szabadon, hanem azt várom el, hogy ha reggel a gyerekemet egyben elviszem az óvodába, akkor ugyanolyan egyben kapjam vissza délután, mert felügyeltek rájuk az udvaron.
A kislányom óvodájában 6 csoport ovisai vannak kint egyszerre az udvaron. Délután ez a létszám kevesebb, illetve nem is szokott akkor már minden csoport egyszerre/ vagy egyáltalán kimenni.
Múltkor mentem a gyermekemért. A csoportból ottmaradt gyerekek mind közösen játszottak valamit. A dada volt kint a gyerekekkel, s miután nem láttam a gyermekemet sehol, ezért megkérdeztem őt, hogy merre van. Elkezdett nézelődni, de ő sem látott senkit a csoportból. Konkrétan az egész csoportról fogalma sem volt, hogy merre járnak, és mit csinálnak... Persze hamar előkerültek, de akkor is; szürreális volt az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!