15évesen magas pulzus, vérnyomás és egyéb gondok. Mi
lehet a bajom? Többi lent
Figyelt kérdés
15és fél éves lány vagyok,48kg. Az utóbbi félévbe mindig magas a pulzusom, nyugalmi állapotba: 98-115, ha kicsit is idegesebb vagyok, vagy ha kicsit pörgök vagy biciglizés után 130körül szokott lenni. De nem zavart ez addig míg nem voltak rosszulléteim ami mostanában van. Szeptember eleje óta a vérnyomásom is magas és eléggé fáj a fejem (140-150közt mozog a vérnyomásom). Terheléskor nem tudok venni levegőt, vagy alig tudok venni. Tegnap egész nap véres volt a vizeletem, itt arra gyanakodtam, hogy biztos felfáztam ezért egész nap cickafark teát ittam és azóta semmi bajom. Hőhullámaim vannak és hirtelen hangulatváltozásaim, mindig csak aludnék és aludnék napközbe, de éjszaka ilyen 2körül tudok elaludni. Kávét, engergia italt nem iszok, zsíros ételeket is csak 1héten 2x 3x. Próbálok minél többet mozogni de már az se megy igazából. Kérem segítsetek mi lehet a bajom!?
Másik háziorvoshoz menj, akkor. Pszichológusnál nem voltál még? Elhiszem, hogy nem vagy ideges, de a lélek furcsa dolgokat tud művelni a testtel! Lásd: álterhesség, pszichés süketség, vakság...
2010. okt. 31. 21:29
12/19 anonim válasza:
El fog küldeni kardiológushoz, mert magas a pulzusod és a vérnyomásod. Ha az rendben van, akkor fog elküldeni pszichológushoz. Egyébként maszek kardiológushoz is mehetsz beutaló nélkül, szerintem az jobb is, én is mindenhová maszekhoz járok.
Csak pajzsmirigyhormont néztek nálad TSH-t? Adrenalint és egyebeket nem?
2010. okt. 31. 21:33
13/19 A kérdező kommentje:
igen pajzsmirigy meg ilyen "alapokat" néztek pl. vas. De ilyen adrenalin valamit nem :D
2010. okt. 31. 21:38
14/19 A kérdező kommentje:
amúgy meg nem voltam még pszichológusnál.
2010. okt. 31. 21:40
15/19 anonim válasza:
Hmm, hát akkor szerintem kardiológia lesz a következő, nyugi,a vizsgálatok fájdalommentesek.
2010. okt. 31. 21:43
16/19 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani, hogy tavasszal apukámnak infartusa volt és ott azt mondták neki, hogy 20 éve megvan neki ez a "dugulása", nem tudom, hogy milyen hülyeséget gondolok, de nem örökölhettem tőle valami szív eredetű bajt? Mondjuk neki a vérnyomása sose volt magas csak a pulzusa,nekem meg mindkettő. Szóval nem tudom van e összefüggés?
2010. okt. 31. 21:46
17/19 anonim válasza:
Az rizikótényezőnek számít, hogy apukádnál már előfordult ez, de te 15 éves vagy, szóval ne gondolj a legrosszabbra :)
2010. okt. 31. 21:53
18/19 anonim válasza:
Látod! Emiatt is aggódsz! :D (Nem bántásból...) Kis pánikbeteg-palánta... :D Menj másik háziorvoshoz, ha rosszul érzed magad...
2010. nov. 1. 00:08
19/19 anonim válasza:
Szia en 15-16 kozott voltam mikor ugyanez volta tunetem. Akkor tancoltam, sportoltam, es nagyon zavart hogy faradekonyabb lettem. A hangulatom is sokat ingadozott, a pulzusom meg alapbol 11o volt. Nagyon hasonlo volt.
Nem tudom miert akar mindeki pszihologushoz kuldeni...
Akkor en egy pajzsmirigyvizsgalaton voltam es az volt a baj. Ezt kihozhatja a stressz (gondolom, eleg lehetett hozza ami apukaddal tortent). En a helyedben ezzel kezdenem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!