Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15évesen magas pulzus, vérnyom...

15évesen magas pulzus, vérnyomás és egyéb gondok. Mi lehet a bajom? Többi lent

Figyelt kérdés
15és fél éves lány vagyok,48kg. Az utóbbi félévbe mindig magas a pulzusom, nyugalmi állapotba: 98-115, ha kicsit is idegesebb vagyok, vagy ha kicsit pörgök vagy biciglizés után 130körül szokott lenni. De nem zavart ez addig míg nem voltak rosszulléteim ami mostanában van. Szeptember eleje óta a vérnyomásom is magas és eléggé fáj a fejem (140-150közt mozog a vérnyomásom). Terheléskor nem tudok venni levegőt, vagy alig tudok venni. Tegnap egész nap véres volt a vizeletem, itt arra gyanakodtam, hogy biztos felfáztam ezért egész nap cickafark teát ittam és azóta semmi bajom. Hőhullámaim vannak és hirtelen hangulatváltozásaim, mindig csak aludnék és aludnék napközbe, de éjszaka ilyen 2körül tudok elaludni. Kávét, engergia italt nem iszok, zsíros ételeket is csak 1héten 2x 3x. Próbálok minél többet mozogni de már az se megy igazából. Kérem segítsetek mi lehet a bajom!?
2010. okt. 31. 20:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azta mindenit, azért nem semmi tünetmennyiséged van. Hogy hogy nem voltál még orvosnál? Ez nem játék! Akár kardiovaszkuláris betegséged is lehet, én minél előbb elmennék, főleg, hogy rosszul szoktál lenni. Ő kideríti mi bajod, ad rá gyógyszert és semmi baj sem lesz. Így látatlanban nem tudom megmondani mi lehet a baj, a súlyod rendben, a pulzusod és a vérnyomásod magas, ez az ami aggasztó, valamint a véres vizelet. Ha felfázol akkor csíp, de hogy egész nap vérzik. Mielőbb doki!

Egyébként várandós is vagy? Csak azért kérdezem mert ebbe a kategóriába írtad és ez lényeges információ lehet :)

2010. okt. 31. 20:54
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Elég összetett a dolog de jövő héten sürgősen menj el a háziorvoshoz és mond el neki ezt mind. Nagyon valószínű hogy elküld további vizsgálatokra! Nem kell megijedned de ennek jobb utánajárni!
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Véres vizelet??? Azzal azonnal orvoshoz!!!

A töbire önmagában azt mondanám (én!), hogy pszichés gondod van, mert ugyanilyen tüneteket produkáltam évekig kamasz koromban, de kinőttem...

4/19 A kérdező kommentje:
na ez érdekes, nem tudom miért pont a terhességhez került ez a kérdésem, de a gyengébbek kedvéért nem vagyok terhes! :D
 5/19 anonim ***** válasza:
*többire
2010. okt. 31. 20:55
 6/19 A kérdező kommentje:
hát nem tudom, hogy pszichés alapon van-e mert nem mondom azt, hogy nem szoktam ideges lenni de nem mindig. De ha az a bajom akkor mit tehetek ellenne? Mert elég aggasztó. Az a baj, hogy szüleim azt hiszik, hogy bemesélem magamnak meg hasonlók... a véres vizelet meg hálistennek nincs már de jövőhéten megyek természetgyógyászhoz, benne bízok meg. Orvosokba nem igazán.. :)
2010. okt. 31. 20:57
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Véres vizelet??? Azzal azonnal orvoshoz!!!

A töbire önmagában azt mondanám (én!), hogy pszichés gondod van, mert ugyanilyen tüneteket produkáltam évekig kamasz koromban, de kinőttem...

Ezt én írtam. Biológus vagyok (felhasználó neveme is megnézheted). A természetgyógyász nem tud mit kezdeni azzal, ha "vérzik" a veséd... A természetgyógyászok is a gyógyítást csak orvosi ellátással ajánlják (!!!) jobb helyeken... Azzal is foglalkoztam 5 évig. Nálunk "tilos" volt azt javasolni, hogy valaki hagyja a fenébe az orvost!

2010. okt. 31. 21:05
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Nana! Azért a természetgyógyászat valóban nagyon hasznos dolog, de mindenre nem gyógyír. Nincs is diagnózisod, nem tudják mit kezeljenek, maximum segíteni tud, meggyógyítani nem. Keress olyan orvost, akiben bízol, de nála kezdj.

Biológustól kérdezem, hogy te hol tanultál természetgyógyászatot? Évek óta keresek ilyen tanfolyamot, de nem találok! Nagyon megköszönöm ha leírod, kérdezőtől meg bocsi a közbeizélésért:)

2010. okt. 31. 21:07
 9/19 anonim ***** válasza:
58%
Igazából még most is csinálom, csak "kivárok". Sajnos többet nem mondhatok, csak annyit, hogy a ** nevű módszerről van szó. Google. :)

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2010. okt. 31. 21:09
 10/19 A kérdező kommentje:
Hát még megvárom természetgyógyász mit mond, de milyen orvoshoz kéne mennem? Háziorvos? és az majd ad beutalót máshová? Mert én voltam háziorvosnál másfél hónapja, amiatt, hogy elmaradt a menstruációm és, hogy felvoltam fázva, meg ugyanezekkel a gondokkal. Akkor elküldött vérvételre pajzsmirigy gyanúval de semmi baj nem volt a véreredményemmel. Ezért azt mondta, hogy szerinte pszichés alapon van ez az egész. De az a baj, hogy én nem vagyok ideges ennyire és nem is mesélek be magamnak semmit, de szüleim még mindig úgy gondolják, hogy bemesélem magamnak...ezért nem tudom mit is csináljak..
2010. okt. 31. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!