Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmennétek nyaralni Horvátorsz...

Elmennétek nyaralni Horvátországba veszélyeztett terhesként?

Figyelt kérdés

Hetfőn indulnánk az 5 napos nyaralásunkra 6 és 10 éves gyermekeinkkel.

17 hetes várandós vagyok, de ezt megelőzi egy vetélés tavaly decemberben, illetve ez a várandósságom sem probléma mentes, a 6.héttől a 10. hétig véreztem, feküdnöm kellett.

Azóta nincs gond, de most, hogy pár nap múlva indulunk nagyon ideges vagyok, szorongok, hogy mi lesz ha ott történik velem valami.

Viszont ott vannak a gyerekeim akik már nagyon izgatottak a nyaralás miatt.

Szívem mélyén tudom a választ, de érdekelne más hogy döntene a helyemben.

2024. júl. 12. 11:26
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
76%

Én egy ilyen kérdésben csak is az orvosom véleményét veszem figyelembe. Itt mindenki ír mindent. Most azt, hogy menj jövöre. Múlt héten valaki azt kérdezte menjen e 8 hós gyerekkel, őt azért szar anyázták. Téged táppénz csalással vádolnak.

Szóval ne itt kérdezd meg hanem az orvosodat aki tudja pontosan miért vagy veszélyeztetett. Ha ő azt mondja mehetsz akkor mennék, ha azt hogy ne akkor maradnék.

Ne idegen emberek erősítsenek meg akinek a fele táppénz csalónak tart. Nem is értem hogy jött fel. Nem a táppénzről kérdeztél.

2024. júl. 12. 21:41
 32/50 anonim ***** válasza:
52%
31# én nem tartom tappenzcsalonak, viszont úgy gondolom, nem véletlen, hogy veszélyeztetett terhes. Ha EN lennék ebben a helyzetben, EN nem mennék. Én pl csak ezt írtam le, az nem az én dolgom, ő végül hogy dönt, viszont megértem, ha sokak szerint merész dolog lenne elmennie annak tükrében, hogy pl írta, hogyan kezdődött ez a terhesség, és ő maga írta, hogy volt amúgy is egy megérzése, hogy jobb, ha nem megy, az itteni válaszok csak megerősítették ebben. Én azt sem tartom kizártnak, hogy az orvossal már beszélt erről, de inkább más terhes nők és anyák véleményére volt mégis kíváncsi. :)
2024. júl. 12. 21:45
 33/50 anonim ***** válasza:
40%

31, 32

HA tappenzen van és nyaralni megy, pláne külföldre, akkor az TÁPPÉNZ CSALÁS

Ha nincs tappenzen, akkor nyilván nem az.

2024. júl. 13. 06:15
 34/50 anonim ***** válasza:
68%

#32 "Nem véletlen, hogy veszélyeztetett terhes"

Magyarországon a kismamák 90%-a veszelyesztetett terhes papíron, mivel csak a veszélyeztette terhességre táppénz. Ha valaki nem veszélyeztette terhes, akkor a 36. hétig dolgoznia KELL. Mindenki számolja meg magakörül hányan dolgoztak a 36. hétig... Mindenki más veszélyeztetett terhes volt.

Bármelyik nőgyógyászhoz bemész, köszönsz, mondod hogy táppnézre szeretnél menni és máris veszélyeztett vagy, ennyit arról, hogy "nem véletlen"...

Ha a nőgyógyásza azt mondja jelenleg nincs semmi probléma a terhességével, akkor teljesen mindegy mi volt előtte.

Rengeteg Horvátországban élő nő is szül egészséges gyereket, nincs ott semmi olyan, ami miatt nagyobb lenne a valószínűsége annak, hogy ott elvetél, mint annak, hogy itthon.

2024. júl. 13. 06:53
 35/50 anonim ***** válasza:
35%

Igazából én azért mennék, mert mégis miben különbözik a kint töltött 1 hét az idehaza eltöltött 1 héttől?

Full mindegy hol pihengetsz.

A pakolásban kèrj segitséget, ne te rámold össze a család cuccát egy személyben, meg ne is te csináld a magymosást mikor hazajöttök.

Tengerparta lemenni még mentálisan is jó. Kicsit tudsz úszni. Itthon meg nézed a négy falat. Apukának a gyerekkel elmenni nem nagy élmény.

A táppénz sztorit engedd el, hőbörög itt a sok TB huszár, pedig tényleg ahogy a 34.-es írta szinte minden 2.kismama táppénzre kerül ilyen-olyan okok miatt.

Az orvosodat kérdezd meg, hogy ő szerinte vízparti nyaralás oke-e, mire figyelj stb.

De reálisan mi történhet egy nyaraláson?- ha nem gyalogolsz napi 20 km-et és mértékkel fürdesz, nem hajtod szét magad, pihensz mikor úgy érzed,teljesen mindegy A vagy B országban vagy-e. Biztosítást kössetek azért.

2024. júl. 13. 07:13
 36/50 anonim ***** válasza:
59%

"A táppénz sztorit engedd el, hőbörög itt a sok TB huszár, pedig tényleg ahogy a 34.-es írta szinte minden 2.kismama táppénzre kerül ilyen-olyan okok miatt."

Valóban. Engedje el. Aztán ha mondjuk elcsuszik és eltori a karját, amivel nekem, egyértelmű uyge a legközelebbi kórházba menni, maradjon a popsijan. Vagy menjen a kórházba, ahol majd ellátják és Magyarországnak kiszamlazzak a kezeleset. Majd magyarázkodhat otthon, hogy került Horvátországba, miközben tappenzen volt. Tudod a táppénzes papíron nem véletlenül szerepel a fekvobeteg/jarobeteg és kijárhat x időpontban jelzés. Vegulis biztos megéri majd visszafizetni a tappenz teljes addig kifizetett összegét.

2024. júl. 13. 07:53
 37/50 anonim ***** válasza:
34%

Jó, akkor most vonatkoztassunk el attól, hogy itt rengetegen azt gondolják, hogy a terhesség kezdetétől a gyerek 18-20 éves koráig az anya nem egy ember, hanem egy valami, aminek a gyereket kell életben tartania és Horvátország, ugyan már, hát mit képzelsz, sokan a körmöshöz sem mennek el, mert mártírt játszanak és Te külföldre akarsz menni?? Ördögtől való dolog...

Amúgy meg milyen táppénz? Mit találgattok, hogy szerintetek ez, vagy az van? Kit érdekel? És ha a kérdező nem dolgozik, vagy bármi? De persze ha azt írta volna, hogy elmenjen-e a Balatonra, vagy egy esküvőre, azt már nem irigyelnétek tőle. ;))

2024. júl. 13. 07:54
 38/50 anonim ***** válasza:
80%

37

HA. Csak tudod mit jelent? Feltételes mód. HA tappenzen van. HA nincs, ez a rész mindegy.

HA Magyarországon megy valahova, esélyesen beszéli a magyar nyelvet, ugye, ergo bármi problémája adódik, el tudja mondani, megerti mit válaszolnak. Tehát HA a Balatonhoz megy, és ott történik valami, egyszerűbb megoldnai. HA külföldre megy, nyelvi akadálya lehet.

HA külföldre megy, eselyesen többet utazik, mintha a Balatonhoz menne. HA többet utazik, logikusan nagyobb esely van rá, hogy esetleg xar úton mennek, vagy baleset történik.

HA én veszélyeztette terhes lennék mert "de ezt megelőzi egy vetélés tavaly decemberben, illetve ez a várandósságom sem probléma mentes, a 6.héttől a 10. hétig véreztem, feküdnöm kellett" eszembe nem jutna utazgatni.

A világon semmit nem irigylek tőle, oda megy, ahova akar. Véleményeket kért. A tiéd is az, az enyém is az.

2024. júl. 13. 08:00
 39/50 anonim ***** válasza:
32%
37# Ebben a kontextusban, HA táppénzen van, teljesen mindegy, hogy Horvátország, USA, vagy a Balaton, sehova nem "illene" utazni, csak csücsülni a popóján. Azért lássuk be igaza van annak, aki azt mondja a kismamák 95%-a kap 9-es kódot előbb-utóbb és azt is lássuk be, hogy nem ül az összes otthon állandóan, pláne nem nyár közepén akár így kéne, akár nem. Viszont nem is tudom hogy keveredett ide ez a táppénzes téma. A kérdező dolga, az ő felelőssége. Nem ebben kért tanácsot.
2024. júl. 13. 08:13
 40/50 anonim ***** válasza:
62%

39

A táppénz az átlag ember számára evidensen következik a veszelyeztetese terhességből, azért "keveredett ide"

A kérdező nem azért kapta a kódot, mert kérte, hanem mert vérzett és feküdnie kellett.

2024. júl. 13. 08:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!