Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mennyit, és milyen ütemben...

Ki mennyit, és milyen ütemben hízott terhesség alatt? Kikészít a védőnö.?

Figyelt kérdés
22-dik hétben vagyok, eddig összesen 3,5kilót híztam. A védőnő szerint ez sok, mert a max megengedett 9 kiló, és az utolsó 2 hónapban majd sokkal több fog feljönni, és hogy egyek kevesebbet. De így sem eszem sokat. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszem, az mellett sajnos nagyon kívánom az édességet, amire aztmondta hogy ne vigyek haza. De ha nem eszem édeset, egész nap kínlódok, sóvárgok, és mintha semmi nem venné el az éhségérzetem. :( tudom hovy erről lemondhatnék ha nagyon akarnék, de már most kicsinál azzal hogy beszólogat sokat híztam, már félek előre találkozni vele. Ténylev ennyire sok ez a 3,5kg 22hét alatt? :(

2024. ápr. 28. 16:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jó, én összesen 8 kilót híztam a második trimesztertől.

A kórházból haza jövet 1 kiló plusz volt rajtam, most szülés után vagyok 7 héttel és az eredeti sulyomtól 2 kiló mínuszba vagyok.

2024. ápr. 28. 17:33
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást 😁 lehet a védőnőt kell "kirugnom" 🤣
2024. ápr. 28. 17:49
 13/25 anonim ***** válasza:
69%

Nem lehet, hogy alapból elhízott vagy? Bocsi a kérdésért. Hogy nem-e ezért cseszeget.. Én 58kgval kezdtem

(274 centihez) és 72 voltam szuleskor, de hátulról nem látszott, hogy terhes vagyok. Szülés óta 53 vagyok és nem bírok hizni.

2024. ápr. 28. 18:19
 14/25 anonim ***** válasza:
80%

Ugye csak elírás, és 174 cm akart lenni 😅

2024. ápr. 28. 18:40
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem sok. Nekem amúgy pont a 24. hét körül elment az étvágyam, a második trimeszterben híztam a meggyorsabban.
2024. ápr. 28. 18:40
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
33 hetes vagyok és 7 kiló van rajtam, de ebből sok víz, mert van olyan nap amikor csak 5-el mutat többet a mérleg. Dagadnak a lábaim és undoritóan eresek lettek, a gyűrűmet lekellett vennem már. Esetleg cukormentes édességek? Én inkább azokat ettem a terhesség alatt
2024. ápr. 28. 18:46
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Én pont annyit, amennyit a végéig terveztem.😂 Kb.10 kilót. Igazából csak a hasam nő. Jó, mondjuk nem terhesen is oda szoktam hízni.

Nem nagyon érdekel. Abbahagytam a sportot. Terhességtől függetlenül is elhíztam volna, mint a disznó, nem véletlenül sportoltam. Most viszont nem csak a sporttól, hanem kb.minden mozgástól el voltam tiltva a 20.hétig. A védőnő érdekel a legkevésbé. Ő is hízna, ha nem mozoghatna. 2havonta találkozunk. Legutóbb még azt mondta, nem annyira vészes, de figyeljek oda, egészséges étkezés, blablabla. Konkrétan hetek óta ülve alszom, mert úgy ég a nyelőcsövem, mintha sósavon élnék. Elhiheted, hogy nem a védőnő megjegyzése fogja meghatározni, mit eszem. Azt eszem, akkor és annyit, ami éppen akkor jól esik. Szenvedek én eleget 2 étkezés között. Legalább közben ne kelljen.

24hetes vagyok most.

2024. ápr. 28. 21:57
 18/25 A kérdező kommentje:

Nem vagyok elhízva. Vékony sem vagyok, plusz inkább "erős" testalkatom van mint "kövér".

164 cm vagyok, és 68kg-al indultam. Hozzáteszem előtte egy évvel közel 90 kiló voltam, leadtam 21kg-ot, így méginkább nem érzem soknak ezt a 3,5kg. :/ nem gondolom hogy most kell diétáznom. 🤨

2024. ápr. 28. 22:55
 19/25 anonim ***** válasza:
Én kb 15 kg-ot "híztam", abba kellett hagynom az elején a sportot intenzív rosszullét és fáradtság miatt, de az étvágyam mindig jó volt. Nem tudom hova jött fel az a sok kiló mert még ismerősök is élcelődtek hogy biztosan terhes vagyok-e, a hasam kb 95 cm volt a végén. 4 hónappal szülés után már majdnem ott járok mint előtte, centiben szinte tökéletesen. Mivel sose mérem magam, idegesített a sok mérés, de senki nem szólt be soha, nem is volt mire.
2024. ápr. 29. 21:58
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy a védőnő nem dietetikus, nem szülésznő, nem orvos , kevés köztük a szoptatási tanácsadó, magyarul a mindenbe beledumál de igazán jó tanácsot nem fogsz kapni kategória. Inkább menj egy dietetikushoz velemenyert.
2024. ápr. 30. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!