A főnököm és a kolléganőm nem örül a terhessegemnek, kb én vagyok beállítva úgy, hogy milyen szemet vagyok, hogy elmegyek szülni. Meg az elején vagyok és már persze kollegám mindnekinek azét kürtölte közbe kertem hogy ne, meg a családba se tudja mindenki.Nagyon stresszes vagyok és sokat sírok, amúgy is lelkemre veszek mindent. Nagyon akartunk Babát de most emiatt úgy érzem hogy lehet később kellett volna, tudom hogy magamra kene gondolni és rá meg örülni de ez a mindennapi szemre hanyas és hogy milye rossz hogy helyettesíteni kell és hogy “kicsesztem” vele kikeszit. Ti mit tennének? El jonnetek tappenzre ?
Ok nélkül csak úgy nem fog a doki táppénzre venni.
De egyébként se mennék ilyen ok miatt, neked ez nagy jövedelem kiesés. Ezt a kollégákkal meg kellene tudnod beszélni, hogy fejezzék be.
2018. okt. 26. 11:15
2/10 anonim válasza:
De, ha egy terhes nő kéri hogy vegyék tp-re, bizony kiírják.
Mond azt, hogy pihenni akarsz, kimerült vagy, stresszes a munkád, ennyi.
2018. okt. 26. 11:44
3/10 anonim válasza:
Ha nincs betegséged, akkor az táppénz csalás lenne.
2018. okt. 26. 12:16
4/10 anonim válasza:
A munkahelyi stressz miatt is kiírnak táppénzre, ha kéred. Viszont tudnod kell, hogy nagyon kevés a terhességi táppénz.(Ha előtte legalább két évig biztosított voltál akkor ez a napi átlagkereset 60%-a. És nem vehetsz előtte igénybe 15 nap betegszabit - mint a normál táppénznél, - hanem azonnal ezt a 60%-ot kapod első naptól).
2018. okt. 26. 12:37
5/10 anonim válasza:
Én 200.000 körül kerestem és most 150.000 Ft táppénzt kapok. Eddig 100.000 ment el adóra, táppénzből csak 20-onpárezret vonnak. Ezt azért írom, mert nem mindenképp jársz rosszabbul. Ha jobban érzed magad otthon, akkor maradj, de utána is sokáig leszel otthon a picivel, kérdés te hogy bírnád, nem-e unatkoznál.
2018. okt. 26. 14:21
6/10 anonim válasza:
Én szeretek dolgozni, jófej kollégáim vannak és nem szeretnék táppénzre menni. De megértem a helyzetedet és ha nem gond, hogy kevesebb pénzt fogsz kapni írasd ki magad nyugodtan! Nem gondolom csalásnak, hisz most a baba a legfontosabb. Rengeteg pénzt fizetünk állambácsinak, ez semmi ahhoz képest.
2018. okt. 26. 14:31
7/10 anonim válasza:
A munkahelyi stressz elég ok a táppénzre.
És ha elvetélsz? Sosem fogod tudni, nem azért volt-e, mert megpróbáltak "kicsinálni".
"emiatt úgy érzem hogy lehet később kellett volna" - ezt nagyon gyorsan felejtsd el. Egy ilyen bandához akarsz te lojális lenni? Milyen alapon? Meg egyáltalán. A munkaadó szempontjából sosincs alkalmas időpont a gyerekvállalásra.
Legyen már egy kis önbecsülésed! Elvégre anya leszel, ezután nem csak magadért, a gyerekedért is ki kell majd állnod!
2018. okt. 26. 14:55
8/10 anonim válasza:
Ha igazoltan várandós vagy, tehát ultrahangon is bebizonyosodott a baba, akkor ha elmész a háziorvosodhoz és elmondod a problémád, úgy tápénzre fog küldeni. Onnan tudom hogy sógornőm testvére is hasonlóan járt, csak vele még pakoltattak is, és kiírta az orvos. Egyébként amennyiben biztosított a megélhetésetek én a helyedben biztos hogy tp-re mennék, mert a folyamatos stresszel és idegeskedéssel csak ártassz magadnak és a babának is. Ha pedig már vállaltátok akkor a kicsi egészsége kell hogy legyen az első.
2018. okt. 26. 15:00
9/10 anonim válasza:
Ha nem fontos, hogy kevesebbet fogsz kapni, akkor mindenképp menj. Nem érdemelnek meg téged a munkahelyeden. Örülj, hogy jön a baba, élvezd ezt az állapotot és vigyázz magadra, a stressz is nagyon káros...Tőlem a nőgyógyász már a 6. héten megkérdezte, akarok-e dolgozni. Ki fognak írni ha szólsz, hogy nem megy. :) és emiatt ne szégyelld magad, a pici és te vagytok a legfontosabbak.
2018. okt. 26. 15:18
10/10 anonim válasza:
Én elmennék, és tuti hogy úgy, hogy reggel betelefonálnék, hogy sorry, de tp. Baccák meg. Én komolyan nem értem, ilyenkor ezek az emberek belegondolnak, hogy miattuk esetleg beteg baba fog születni, vagy elvetélhet a kollega???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!