Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6hetes terhes vagyok es...

6hetes terhes vagyok es beteg. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
lassan 2hete beteg vagyok, csak torokfajassal kezdodott, tartott 5napig, utana kezdodott a kohoges es orrdugulas. Altalanos allapotom jo, laz nem volt de ejjel es reggel a legrosszabb. Mikor felkelek sokat felkohogok es az orrombol is jon sargas-zoldes. De napkozben szaraz a kohogesem es az orrom is csak dugul. A csaladorvosom antibiotikumot irt ki...a nogyogyaszom azt mondta ne szedjem...gyogynovenyes kapszulakat szedek de mindjart azoknak is vege. Tanacstalan vagyok :( volt esetleg valaki aki antibiotikum nelkul valahogy csak tul lett rajta? Nogyogyaszom szerint persze hogy tovabb tart terhesen a gyogyulas. Felek a gyogyszertol is, nehogy bajt okozzon :(

márc. 15. 10:08
1 2
 1/17 balazsy2 válasza:
78%
A gyógyszert sajna felejtsd el terhesen. Az ágyad a fejednél emeld meg vagy aludj párnán. Naponta sokszor folyadék. Gyógynövényes cuccok vannak rá.
márc. 15. 10:12
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Van terhesen is iható forróital por.

Nekem ideig óráig életmentő volt

márc. 15. 10:15
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a gyógyszer nevét le tudod ide írni? Nem minden gyógyszertől kell félni, mondom ezt úgy, hogy egy évben egyszer veszek be fájdalomcsillapítót. Az sem tesz jót a babának, ha nagyon leterheled az immunrendszered, és egyáltalán nem biztos, hogy az antibiotikum bármilyen negatív hatással van a babára.
márc. 15. 10:19
 4/17 A kérdező kommentje:
Augmentint irt ki a csaladorvos, tudom a penicilin szarmazekokat lehet szedni..de megis. Nogyogyaszom meg se ajanlja :/
márc. 15. 10:23
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
Kiváncsi lennék, hogyha tüdőgyulladással fekszel a kórházban is ezt mondaná -e a nőgyógyász. Kérdező: azért nem ajánlják terhesen a gyógyszereket, mert egész egyszerűen nem vizsgálják a hatását terhes nőkön. Én ilyen előzmények után azért már elgondolkoznék azon, hogy beszedjem.
márc. 15. 10:34
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
A PCN-származékok teljesen biztonságosak. De ha nem érzed úgy, hogy szükséged van antibiotikumra, akkor nem kell bevenned terhességtől függetlenül sem. Manapság szeretik a szükségesnél gyakrabban alkalmazni. Ha viszont nagyon rosszul vagy, úgy érzed, hogy nem javul az állapotod, akkor rossz érzés nélkül vedd be. Azt én is tapasztaltam, hogy terhesség alatt lassabban gyógyultam. A férjem 5 nap alatt túlvolt a covidon, nekem 4 hét volt.
márc. 15. 10:34
 7/17 A kérdező kommentje:
Szerencsere rosszul nem erzem magam. Es a tunetek se rosszabbodtak,csak mulni nem akarnak. Tegnap ota talan mintha nappal nem kinozna annyit a kohoges mint eddig es az orrdugulas is enyhebb lenne. Gondolom ki is kene takarodjon de erdekes modon ezt csak reggel tudom mert napkozben semmise jon ki. Persze ha rossz lenne az altalanos allapotom es lazam is lenne meg rosszabbul ereznem magam biztos beszednem. Csak tenyleg nem akarok igy az elso hetekben foloslegesen gyogyszert. Nem zavar a kellemetlenseg, elviselem csak tudjam hogy minden rendben van.
márc. 15. 10:46
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
16 hetes terhes vagyok és hétfőn elkezdett fájni a fülem,előtte pár napig kapart a torkom. Keddre annyira rosszul lettem munkában, hogy kértem az egyik nőgyógyászt írjon fel gyógyszert mert majd meghalok, a saját orvosomat sajnos nem tudgam elérni. Augmentint írt fel, semmi bajom sincs tőle, sőt jobban lettem. A babát nézték szerdán ultrahangon teljesen jól van.
márc. 15. 11:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok beteg, csak 17hetes terhes. Mégis orrdugulásom van, kb.az elejétől. A terhességi orrdugulás a kismamák 30 százalékát érinti. Tudom, hogy te beteg vagy, az más, csak azt akarom mondani, hogy ez nem biztos, hogy el fog tűnni. Én nem terhesen se szoktam a gyógyszereket erőltetni, az antibiotikumokokat végképp nem. 1.trimeszterben biztos nem venném be, ha nem muszáj.

Erős összehasonlítani egy náthát egy tüdőgyulladással, ahogy az egyik válaszoló tette. Természetesen az a muszáj helyzet, a tiéd szerintem nagyon nem.

márc. 15. 11:14
 10/17 anonim ***** válasza:
18%

A legtobb antibiotikum gond nelkul szedheto tehesseg alatt. Ergo, az antibiotikumtol NEM lesz baja, viszont a kezeletlen fertozessel megolheted. Ez orvosi teny.

Lazad nincs ? Amennyibennincs laz valoszinu virus, arra meg semmit nem er a gyogyszer. Ha nincs lazam, nem szednem be - ertek hozza, egeszsegugyi vegzettsegem van.

márc. 15. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!