Mit csináljak kevés barnás folyásom (cspegésem) van,6 hetes terhes vagyok? Mi lehet ez? Tapasztalatok?
Nekem 5 hetesen kezdődött és még pici van. (8 hetes vagyok.)
Vasárnapi nap kezdődött, el sem tudtam érni az orvosom, így utána olvastam a neten. (Ne tedd!!! Kismamáknak szigorúan tilos a fórumok használata!!!)
Nos, a netező kismamák 99%-a szerint vetélés, de minimum hatalmas, orbitális baj van, és élet-halál között lebeg a pici!
Az igazság ennél valamivel finomabb:
Amíg nincs erős fájdalmad és/vagy erős, piros vérzésed (erős=2 óránként egy betétcsere), addig nincs baj.
Három dolog lehet:
- progeszteronhiány. Ír fel a doki progeszteront és szépen rendbejössz. Lehet, hogy utána is barnázol, de semmi baja nem lesz a babádnak.
- A másik lehet, hogy a placenta belekapaszkodik a méhfalba, és "rácsatlakozik" a vérhálózatra, úgy hajszáleres vérzést okoz. UH-n semmi nem látszik ebből a vérzésből.
- Ahogy nő a méh, úgy is megpattanhatnak hajszálerek. Uh-n ez sem látszik.
A dokim szerint a nők 1/3-a tapasztal barnázást. Ehhez képest iszonyat az a riogatás, ami neten megy. Nem is szabad magyar nyelvű fórumokat olvasni.
Nekem két terhességemnél is volt barnás pecsételés a 6. héten, egyből orvoshoz mentem, mégis mindkétszer elvetéltem. Pedig csak pecsételés volt, és nem élénkpiros hanem barna, és egy kicsit sem görcsöltem.
Szóval nem csak riogatás, hogy érdemes orvoshoz fordulni/kórházba menni ilyen esetben. Persze ez csak az én véleményem és tapasztalatom.
(Egyébként van egy egészséges gyerekem. és nála semmilyen pecsételésem nem volt a terhesség alatt.)
Szia!
Nekem is volt, nekem is progeszteron hiány okozta. Kaptam rá Utrogestan nevű gyógyszert a 12. hétig. Utána is többször volt ilyen, nem tudták megmondani, hogy mi okozza.
Minden esetre menj el orvoshoz, hogy megnézze mi okozza és ha kezelhető, akkor adjon rá valamit.
Nekem is volt kb 6 hetesen, nagyon megijedtem. Nem csepegés, hanem csak nagyon halvány barna folyás, és nagyon kevés. Mondtam a dokimnak, aki legyintett, hogy nagyon sűrűn előfordul, ne aggódjak. Nem adott progipótlást sem, pedig azt hittem, fog adni. Végül hála az égnek nem lett baj. :)
31 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!