Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem várom a baba születését....

Nem várom a baba születését. Más is érzett így? Félidős vagyok, a baba egészséges és tervezett, apukája nagyon boldog.Túl fiatal sem vagyok már hozzá (35 vagyok, első gyerek). A körülményeink megfelelőek, a terhességem problémamentes.

Figyelt kérdés
Semmi okom nem lenne a szomorúságra, ezt látom reálisan nézve.Tudom, hogy sokan lennének a helyemben, és ettől csak rosszabbul érzem magam. De a terhesség alatt csak a negatív dolgok járnak az eszemben. Az emberek nagy része csak panaszkodik amikor már van gyereke,mindig mindenki fáradt, kialvatlan, túlhajszolt,nincs idő egymásra, sok házasság tönkre megy a baba születése után. Aki érzett hasonlóan annál változott ez? Vagy csak rosszabb lesz ha megszületik?

márc. 5. 12:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hogy pozitívat is olvass az anyasagrol: én élvezem minden percét, a kisfiam egy tündér, a legcsodálatosabb dolog az életemben! Amúgy ő nagyszerűen alszik, simán tudunk pihenni a férjemmel, és egymásra is jut időnk ;) jó evő, kacagos, cukiskodo, szeretetgomboc, gyönyörű baba, akivel végre teljes lett az életem! Ki lehet mozdulni vele is, nagy sétákat tenni, stb, nyilván bulizgatni, ilyesmi nem, de mondjuk én amúgy se vagyok az a típus, és én azt vallom, hogy a gyerek nem elvesz az életedből, hanem pont, hogy kiteljesedik vele. A 21. Században valóban már az a menő, ha valaki ennek az ellenkezőjét vallja, de tedd meg magadnak, a férjednek, és a babádnak azt a szívességet, hogy NEM rájuk hallgatsz :) a gyermek az anyja tükre már pici korban is. Ha nem örülsz neki, persze, hogy majd stresszes, nyűgös lesz tuti...
márc. 6. 20:14
 22/30 A kérdező kommentje:
21es, ezt nagyon jó volt olvasni köszönöm, hogy leírtad :) További nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
márc. 6. 20:31
 23/30 anonim ***** válasza:
22# köszönjük, én is nektek! 😊
márc. 6. 20:34
 24/30 anonim ***** válasza:

En abszolut megertelek, az egesz terhessegem alatt ambivalens erzesek kavarogtak bennem, pedig nagyon akartuk a babat, de ez azert is volt nalam mert eleg erosen kontroll manias vagyok. A szulessel sikerult ezen atlendulnom, nagyon gyors es pozitiv szuleselmenyem volt. Azt hittem minden szuper, mindaddig, amig nem mentunk a gyerekorvoshoz, mas szakrovoshoz (izomtonus miatt) es hirtelen mindenki azt kezdte el fikazni, hogy miert igeny szerint szoptatok, miert nem 3 orankent, meg hagyni kell a gyereket sirni stb... Ott ujra melypontra kerultem, pont mikor elkezdett az anyai osztonom kis csiraja elobukkanni, mindig jott valami kulso behatas, beszolas, amivel teljesen elbizonytalanitottak. Jelenleg tanulom kizarni ezeket a hangokat. Nalam tipikusan nem a baba miatt volt nehez a gyermekagy, hanem a tobbi "jo akaro" miatt.

Most a hasfajas van teriteken, nem kertelek, borzaszto es nem a nem alvas miatt, hanem amiatt, hogy tehetetlennek erzem magamat es nem tudok sehogy sem segiteni a babamnak.

márc. 8. 15:44
 25/30 anonim ***** válasza:
Az enyem most lesz 2 honapos, lehet 1 honap mulva mar maskepp latnam ezt az egeszet. :) Nalam az sem segitett, hogy minden ismerosomtol azt hallgattam, hogy ez a legszebb, legnyugisabb resze. Hat nekunk sajnos hasfajast dobott a gepezet. 🥹 De igy is vannak szep pillanatok es az tartja az emberben a motivaciot, amikor latja a fejlodesi merfoldkoveket.
márc. 8. 15:48
 26/30 anonim ***** válasza:
Van akinek szörnyű a szülés és utána is, de ez nem ad garanciát arra hogy neked is. Minden gyerek más és biztos örülni fogsz neki mikor kezedben tartgatod.
márc. 9. 03:01
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, hogy nem várod. Nekem egy 6 éves kislányom van. A terhesség elején lelkileg jól voltam , kifejezetten vártam is. Utána elment a kedvem mindentől. Valójában azért, mert ami a gyerekkel kapcsolatos volt ötletem ( pl külön szoba, cumisüveg stb), az a védőnő által le lett állandóan szólva. Semmi sem volt jó, amit én a saját gyerekemmel kapcsolatban tettem vagy éreztem. Ez nem volt másként akkor sem, mikor megszületett a kislányom. Nekem pl ezért is volt nehéz az első 3 év. Apával szét is mentünk, mert nem volt partner. Kaptam egy 2 emberes gyereket, akire egyedül voltam. Én úgy érzem, de nem biztos hogy jól érzem, hogy a terhesség alatt is kapnak a kismamák sokszor hideget -meleget.. a sok feleslges okoskodást, amiknek nincs helyük. Nem csak védőnőtől...olyankor mindenki is egycsapásra pszichológus és gyerekorvos lesz. Kitartást kívánok Kérdező. Nem lesz könnyű az első időszak,de lehet neked egy kis eszik-alszik baba lesz, aki a kocsit is élvezni fogja. (kislányom 1 évesen az autó utat is végigordította, így nem mentünk sehova).
márc. 9. 09:33
 28/30 anonim ***** válasza:
24%
kérdező akartad te ezt a gyereket eggyátalán? mert a kérdésedből nagyon nem ugy tünik,gondolom mikor belevágtatok a babatervezésbe már akkor is tudta hogy egy kisbabával nem mindig fenékigtejfel az élet és hogy egy pici baba teljesen megváltoztatja az ember életét.
márc. 9. 13:22
 29/30 anonim ***** válasza:
27%

28-as te vagy nagyon egyszerű vagy, vagy szimplán bunkó, még nem tudom eldönteni.

A hormonok okozta depresszióról senki, de senki nem tehet. Hiába tevezed a babát ha elönti az agyad sűrű köd közben, vannak akik szülés után odáig is eljuthatnak, hogy kárt is tennének esetleg a gyerekben,annyira visszacsinálnának mindent. Ergo meg kéne érteni, hogy a tervezett baba és a gyerek szeretete független dolog a depressziótól- mert ez más tudatállapot.

márc. 9. 21:08
 30/30 anonim ***** válasza:
65%

Itt sajnos nem csak a hormonokról van szó. Ez egy valós félelem, szorongás, esetleg düh. Félő egy szülés utáni depresszió is, amit sok anya átél, csak sokan nem tudják hogy ez az, vagy a környezetükben nem elfogadott dolog és nem mernek beszélni róla.

Mindenképpen érdemes pszichológust, perinatális pszichológust felkeresni, mielőtt teljesen elharapódzik ez a dolog. (Írtam privát.)

Üdv, pszichológus

márc. 9. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!