Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem várom a baba születését....

Nem várom a baba születését. Más is érzett így? Félidős vagyok, a baba egészséges és tervezett, apukája nagyon boldog.Túl fiatal sem vagyok már hozzá (35 vagyok, első gyerek). A körülményeink megfelelőek, a terhességem problémamentes.

Figyelt kérdés
Semmi okom nem lenne a szomorúságra, ezt látom reálisan nézve.Tudom, hogy sokan lennének a helyemben, és ettől csak rosszabbul érzem magam. De a terhesség alatt csak a negatív dolgok járnak az eszemben. Az emberek nagy része csak panaszkodik amikor már van gyereke,mindig mindenki fáradt, kialvatlan, túlhajszolt,nincs idő egymásra, sok házasság tönkre megy a baba születése után. Aki érzett hasonlóan annál változott ez? Vagy csak rosszabb lesz ha megszületik?

2024. márc. 5. 12:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség alatti depresszió sajnos. Nekem is volt az első gyereknel és a szülés után 1.5 évig tartott, míg olyan érzések fogtak el, hogy bármikor lemondanék róla, mivel semmi érzelmet nem éreztem iránta. Szakember segített. Elmagyarázták, hogy erről nem tehet senki, szinte tudatmódosult állapot. Szóval kérj segítséget.
2024. márc. 5. 14:02
 12/30 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Nekem is volt, és elmúlt. Mire meglett a baba, nagyon boldog anyukává változtam.
2024. márc. 5. 14:12
 13/30 anonim ***** válasza:
38%

Azt nyilván sejted, hogy a dolgokhoz való hozzáállásod (hogy is fogalmazzak) nem normális. Nyilván az, hogy mi "normális" nehezen meghatározható, mert mindenkinek más, de az átlag egészséges viselkedéshez a #7-es válaszod alapján nem állsz túl közel (párod sem).

Ezzel nem bántani akarlak, csak rávilágítani arra, hogy ez a 9 hónap pont arra lenne megfelelő, hogy egy kis önismeretet gyakorolj, felismerd, hogy ez egy új helyzet lesz, egy új élet kezdődött, ami segítene abban, hogy leküzdd azokat az akadályokat, amik jelenleg szerepelnek az életedben. Az embernek muszáj változnia,

változtatnia, de nem csak egy gyerek miatt; az élet elvárja a változást.

Olvasgass önismereti könyveket felváltva a pároddal, 2 legjobb ajánlatom a "Kérdezz másként, élj másként!" és Várkonyi Zsuzsától a "Tanulom magam".

Igen, ez nehéz, mert évtizedek óta ebben élsz, de próbáljátok a könyvekben szereplő gyakorlatokat alkalmazni, átformálni a gondolataidat, tekints erre egy pozitív lehetőségként, ami segíthet abban, hogy önmagad számára jobb emberré válj. Ha ráérzel az "ízére", nem fogsz csalódni, csak majd jön sorba a wow-érzés, hogy ez az éned hol volt eddig, aki nyugodt, nem tervez görcsösen, és ettől nem is lesz ideges.

2024. márc. 5. 14:39
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlóan éreztem, de nem okozott semmi problémát, nekem is elmúlt. Nálunk volt egy kis plusz kavarás ezzel mert koraszülött a fiam és pár nap visszatartás után született, amikor lelkileg is teljesen arra koncentráltam, hogy még egyben maradjunk. Hirtelen döntött úgy az orvos, hogy most már inkább szülessen meg, utána a PIC miatt külön voltunk. De mire hazaengedtek, már rég elmúlt ez a negatív érzés.
2024. márc. 5. 15:12
 15/30 anonim ***** válasza:
13%
Mondjuk azt én alapból nem értem aki szeret ellenni csendben az miért vállal gyereket. Arra valóban kevés az esély hogy egy gyerek majd ellesz csendben a sarokban. Amíg pici még csak-csak lehet szerencsétek, de minél nagyobb lesz annál jobban fog pörögni és igényelni a foglalkozást. Lehet inkább halakat kellett volna vennetek gyerekvállalás helyett :)
2024. márc. 5. 15:13
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanígy éreztem, mint te, és rettegtem a gyermekágyas időszaktól. Mivel nehézségekkel is indultunk (sárgaság, szoptatási nehézségek, stb.), ezért nem szépítek...az első pár hét maga volt a pokol. Soha olyan mélyen nem voltam mint akkor, nagyon megviselt, DE! Ha jó a kapcsolatotok a pároddal, szerintem ez az időszak még jobban meg fog erősíteni titeket. Az, hogy számíthattam szó szerint mindenben a férjemre, elképesztően sokat adott nekünk. A babám most már 3 hónapos elmúlt, a kólikát is túléltük és most már napról napra minden könnyebb, most kezdünk igazán családdá alakulni, szóval ne ijedj meg az elejétől! Akármennyire is hihetetlennek tűnik majd akkor, minden szépen kialakul majd és egyre inkább elkezded élvezni a babás életet. :)
2024. márc. 5. 15:22
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is paraztam, és be is jött. Nagyon nehéz. Introvertált vagyok, és a legnehezebben azt tűröm, hogy folyton van velem valaki, soha nem lehetek egyedül, vagy csak nagyon ritkán, és az nem elég. Viszont döbbenetes, mennyire felnevel, teljesen masok a prioritasaim, erett felnőtt ember lettem a gyerekvállalás altal, és hát egy csoda az egész tényleg. Szóval es másodikat is bevallaltam. Harmadikat semmi szín alatt. Továbbra is az a legnehezebb, hogy eltűntek az énhataraim. De az első pár év után majd visszakapom őket. A nagyobbik fiam 3 és fél, vele máris könnyebb, ahogy önállósodik.

Nekem a párkapcsolatot az tette igazán próbára, hogy látom, szegény férjemnek mennyire fogalma sincs, milyen kisgyerekes anyának lenni. Hogy én nem gondolhatok egyet csak úgy, hogy leugrok a boltba vagy el a szüleimhez, még a tusolást is be kell jelenteni. Minden kis probléma miattegyből utánam óbégatnak. Én vagyok az információs központ, minden kis biszbasz döntés nekem kell meghozni, és már kb délelőtt 10-re elfogy az energiám. Ha vége a napnak, nem pihenés jön, hanem éjszakai műszak, mert minden rezdülésükre ébredek, a férjem nem. És nincs hétvége, nincs szünet,m szusszanás. Folyamatos műszak van, beláthatatlan ideig. A férjemnek meg vannak igazi hétköznapok és hétvégék.

Na mindegy, szóval rohadt nehéz. De megerősít, felnevel, úgy, ahogy semmi más. A legizgalmasabb életfeladat. Ujra ugyanígy döntenék, akármilyen nehéz.

2024. márc. 5. 15:24
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
A kiírt dátum előtti héten én is elkezdtem aggódni, mennyire változik meg az életünk, és sosem leszünk már ketten. Ahogy megindult a szülés, minden ilyen gondolatom elmúlt. Az első pár hét szörnyen nehéz volt, ahogy 17-es is írja, még egy zuhanyt is meg kell tervezni. Azzal a problémával mi is küzdünk, hogy az én párom sem tudja, milyen is anyukának lenni, mennyivel több logisztikát igényel akár egy ebéd megfőzése is. Sokat segít, ezeket nem panaszkodásként írom, csak tényként. Most 6 hónapos a babám, és nagyon szeretem az új életem. Nem csak a gyermekemet, a kisbabás anyuka életet is. Az első hónapokban nem mentem vele egyedül sehova, az nehéz volt, szomorúvá tett a bezártság. Utána rájöttem, hogy nem a baba miatt nem mentünk programokra, (vagy akár csak a boltba), hanem én féltem elindulni, hogy hogy fogja viselni. Nyilván túlaggódtam, nem kellett volna. Átlagos babával nyugodtan ki lehet mozdulni normális keretek között. :)
2024. márc. 5. 15:56
 19/30 anonim ***** válasza:
86%

Én csak azt tudom monda i, hogy én is arra készültem amit itt gyakori meg ismerősömtől hallottam, hogy 2 évig nem alszok, a gyerek egésznap üvölt a kezemben, nem lehet menni vele sehova...

Ehhez képest eddig sokkal könnyebb, mint gondoltam. Most 3 hónapos, 2 hónapos kora óta tulajdonképpen átalussza az éjszakát, este 10-től hajnali 5-ig alszik, aztán 6-7 között visszaalszik és alszik 9-fél 10-ig. Szóval én is fél 10-kor kelek csak. Add össze mennyi alvás.

Közben levelező egyetemre járok, a baba ott van férjemmel és szünetekben szoptatok. Tanulni van időm miközben eszik, alszik, játszik. Nagyon nyugis, csak oltások után van nyűgös napja.

Szóval létezik ilyen is és nem egyedi, anyukás csoportba belépve néha el lehet kapni egy-egy kommentet amiben más is le írja hogy neki alszik a babája, csak sokan inkább nem mérik, nehogy másokat bántson akinek nem, még ugye inkább panaszkodni szeretnék az emberek, így a panaszkodással találkozunk többet.

Másik hogy nem mindenki ugyanúgy éli meg. Valakinek az is szörnyű ha 2x fel kell kelni éjszaka a babához, valaki meg nem esik nehezére, úgy is kipihentnek érzi magát ha 3 részletben aludt 6-7 órát.

2024. márc. 5. 19:28
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Esetleg tud ajánlani valaki pszichológust Budapesten akihez el tudnék menni ezzel a problémával?
2024. márc. 6. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!