Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottatok olyan esetről,...

Hallottatok olyan esetről, ahol valamelyik genetikai vérvizsgálat (NIPT teszt) tévedett a baba nemét illetően vagy negatív eredmény ellenére beteg baba született?

Figyelt kérdés
Nálunk a genetikai ultrahangokon 100%ra állítják, hogy más nemű. Ez is elég durva lenne ha már ennyi pénzt fizettünk érte, de nyilván felmerül bennünk az is, hogy mi van ha hiába negatív mégis beteg.

2024. márc. 2. 10:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

#20! Tőlem kérdezte a biológus, amikor előtte felhívott, hogy indulhatott-e ikerterhességként. Akkor elmondtam, hogy miből gondolom, hogy esetleg igen és arra mondta, hogy ez alapján valószínűsíthető, de már biztosan nem befolyásolhatja az eredményt.

Akkor nálad is kicsi az esélye, mert 8 hetesen már biztos nem volt és 5 hét múlva teszteltek, ami igaz, hogy még nem 6, de a kettő együtt már elég biztos.

Nálam magas és a normálisnál sokkal gyorsabban növő hcg, korai átlag fölötti progreszteron, ami utalhat dupla ovura, magas anyai életkor, ami növeli a kétpetéjű esélyét, illetve a petezsákkal majdnem megegyező méretű hematóma, ami lehetett bevérzett petezsák is, voltak a "gyanújelek". De már 6hetesen hematóma volt, szóval biztos nem fejlődött 8 hétig és nekem is 13hetesen volt a teszt.

2024. márc. 2. 21:37
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 9.heten lanyt mondtak es negativ eredmenyt. Uh szerint is lany. De en is hallottam elegge sok esetet, hogy eltevesztettek a magzat nemet. De inkabb olyat hogy lanyt mondtak es fiu lett. Nem volt elegendo a magzati DNS.

Ezzel meg az a gond, hogy tenyleg akkor a betegsegeket hogy szuri ki ?

Eleg ketes a dolog ilyen szempontbol szerintem…

2024. márc. 4. 14:51
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk olyan volt rokonságban, hogy Down-kórt jelzett a teszt és egészséges baba született, mert nem mentek abortuszra vallási okok miatt.
2024. márc. 4. 16:42
 24/27 anonim ***** válasza:
4%
Amugy egyre megbizhatatlanabb ez a teszt……..
2024. márc. 4. 17:11
 25/27 anonim ***** válasza:
51%

Olyanról hallottam hogy a teszt szerint lány, de fiú lett. Ilyenkor túl kevés a magzati DNS az anya vérében és nem találtak benne y kromoszómát.

Ezt én nem hiszem, mert ha kevés a vérben a magzati DNS akkor meg kell ismételni a vizsgálatot, egy bizonyos % alatt nincs lelet. Én így jártam.

Ha a teszt fiút mond, az fiú is kell hogy legyen, ahogy már írta is más,- hiszen találtak a vérben y kromoszómàt, ami nincs jelen egy nőben/lányban!

2024. márc. 5. 11:01
 26/27 anonim ***** válasza:
83%

Benne van a pakliban, hogy valamelyik vizsgálat téves eredményt ad, de ha nem, akkor NIPT elvileg genotípust (DNS-t) néz, az UH pedig a fenotípust (külsőt). Elvileg elképzelhető, hogy mindkét vizsgálat a maga szemszögéből nézve jó eredményt ad és mégis ellentmond egymásnak: ha a magzatnak XY kromoszómája van, de külsőre női irányba fejlődik. Például a sejtjei nem érzékenyek a hím nemi hormonra ( [link] De én inkább arra tippelnék, hogy valamelyik vizsgálat téved vagy esetleg volt egy ikertesó és ez okozza a zavart.

Betegségek: Mindig van tévedési lehetőség, de ezt próbálják alacsonyan tartani. A gond az, hogy ha úgy lőnek be egy tesztet, hogy nagy valószínűséggel fennakadjon rajta az összes beteg, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy egészségesre is azt mondják, hogy beteg lesz. Ha meg ezt minél inkább el akarják kerülni, akkor több olyan beteg lesz, aki nem akad fenn a rostán (specificitás és szenzitivitás). És ehhez még jön az, hogy nem egyféle rendellenességet néznek. Ha mondjuk van egy teszted, ami 99%, hogy kimutatja az adott rendellenességet, de 100 különböző rendellenességet néz, akkor bőven nem lehetetlen, hogy valamelyiknél téved az adott vizsgálat.

2024. márc. 5. 15:32
 27/27 anonim ***** válasza:
Bocs, az ékezetes link belekavart, talán így működik: [link] Ha nem, wikin az Androgén-inszenzitivitási szindrómára kell keresni.
2024. márc. 5. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!