Hallottatok olyan esetről, ahol valamelyik genetikai vérvizsgálat (NIPT teszt) tévedett a baba nemét illetően vagy negatív eredmény ellenére beteg baba született?
"100%ra állítják, hogy más nemű. Ez is elég durva lenne ha már ennyi pénzt fizettünk érte"
Azért fizettetek, hogy olyan nemű legyen, amilyet megrendeltetek? :-O
"Hallottatok olyan esetről, ahol valamelyik genetikai vérvizsgálat (NIPT teszt) tévedett a baba nemét illetően vagy negatív eredmény ellenére beteg baba született?"
Igen, mindkettőről.
Én nem esetén nem tudom elképzelni, de örülnék neki😂
Nálad milyen nemű a teszt szerint és milyen az uh.szerint?
Ha #4 tud erről valamit, tök kíváncsi lennék rá, hogy fordulhat elő ilyesmi.
Ugye, magzati kromoszómát vizsgál, nem egyet, random többet. Na, most nekem fiú a teszt szerint. Onnan tudják, hogy találtak bennük y kromoszómát. Hogy a túróban találhatnának, ha lány lenne?
Uh.-t sokkal könnyebb benézni szerintem. Főleg, ha 1.genetikairól beszélünk. Olyankor még amúgy is csak tippelni szoktak.
1-2hete volt itt kérdés. Az uh és a teszt más nemet mondott.
Kaptak egy uh lehetőséget ott ahol levették ami kifejezetten a nem meghatározására ment.
A teszt volt jó és az uh-n néztek el valamit.
Ott kezdődik az alapvető tévedés, hogy a NIPT teszt nem magzati kromoszómákat vizsgál, hanem csak DNS darabokat, amik a lepényből kerülnek az anyai vérbe.
A tesztek többsége meg sem tudja különböztetni az anyai és a magzati kromoszómákat (csak a Panorama).
Arányokat néznek csak, referencia kromoszómához viszonyítva.
Ha valakit jobban érdekel, a Panorama honlapján van videó, amiben elmondják ezeket.
Unokatesóméknál a nemet rontották el.
Egyik helyi kismama pedig betegen szülte meg a lányát, holotta teszt nem mutatott semmit. 2hetesen el is vesztette
#8! Ok,de erre is igaz, hogy fiúnál nem lehet elrontani. Ha össze is kevernék az anyáéval, egy nőnek, hogy lenne y kromoszómája?
A másik meg, ha összekeverhető, akkor miből állapítják meg, hogy hány százalék magzatit tartalmazott az adott minta? Mert az rajta van a leleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!