Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Koraterhesség esetében (4...

Koraterhesség esetében (4 hét) milyen vérvizsgálatokat javasoltok?

Figyelt kérdés
Holnap megyek magánlaborba ahol progeszteront, folsavat, D-vitamin szintet nézetek. Volna még valami hormon amit érdemes lenne megnézetni?(Spontán teherbeesés meddő évek után ez utolsó lehetőségeim egyike)

2021. jan. 18. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Folsav meg d-vitamin minek? Szedni kell, nem méregetni. A progesteronnak van értelme, semmi másnak.
2021. jan. 18. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg tsh.
2021. jan. 18. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Béta-HCG két alkalommal.

1000 IU/l-ig kétnaponta, 7000-ig 3 naponta duplázódik az értéke, így a két mennyiség összehasonlításából a megfelelően fejlődő terhességre következtetnek.

Trombofília panel ha még nem lett volna (bár gondolom már elkészült ennyi év után)

2021. jan. 18. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Folsavat akkor érdemes nézetni, ha szedsz folsavat, mert így bizonyítható, hogy felszívódik-e. A nők kb. fele nem tudja bontani a folsavat, ezért nekik bontott folsavat, azaz folátot érdemes szedni. Folsavat már a fogantatást megelőzően szedetik, legalább napi 0,8 mg-ot, mert megelőz nagyon korai fejlődési rendellenességeket. De még most is elkezdheted, ha nem tetted volna eddig, mert ezeknek az 5-6. héten van kockázatuk, csak ugye az nem derül ki, hogy tudja-e a szervezeted hasznosítani.

D-vitamint is nagyon hasznos nézetni, hiszen a többségünk D-vitamin-hiányos. Nekem akkor volt csak pont megfelelő, amikor napi 4000-t szedtem hónapok óta. Szerintem vasat is érdemes mérni.

2021. jan. 18. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Nekem azt mondta az orvos, terhes3n már nincs értelme a trombofília panelnek, mert a hormonváltozás miatt nem látszik az alapállapot.
2021. jan. 19. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez akkor igaz, ha funkcionális tesztet néznek (pl. Apc rezisztencia). Ha genetikai vizsgálatot csinálnak, az nem változik a terhesség alatt se.
2021. jan. 19. 10:09
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Semmilyet, majd ha mész orvoshoz, ő kiír terhességi labort.
2021. jan. 19. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!