Koraterhesség esetében (4 hét) milyen vérvizsgálatokat javasoltok?
Béta-HCG két alkalommal.
1000 IU/l-ig kétnaponta, 7000-ig 3 naponta duplázódik az értéke, így a két mennyiség összehasonlításából a megfelelően fejlődő terhességre következtetnek.
Trombofília panel ha még nem lett volna (bár gondolom már elkészült ennyi év után)
Folsavat akkor érdemes nézetni, ha szedsz folsavat, mert így bizonyítható, hogy felszívódik-e. A nők kb. fele nem tudja bontani a folsavat, ezért nekik bontott folsavat, azaz folátot érdemes szedni. Folsavat már a fogantatást megelőzően szedetik, legalább napi 0,8 mg-ot, mert megelőz nagyon korai fejlődési rendellenességeket. De még most is elkezdheted, ha nem tetted volna eddig, mert ezeknek az 5-6. héten van kockázatuk, csak ugye az nem derül ki, hogy tudja-e a szervezeted hasznosítani.
D-vitamint is nagyon hasznos nézetni, hiszen a többségünk D-vitamin-hiányos. Nekem akkor volt csak pont megfelelő, amikor napi 4000-t szedtem hónapok óta. Szerintem vasat is érdemes mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!