Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartanátok a babát?

Megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés
Szóval a párommal pár hónapja költöztünk össze de már évek óta ismerjük egymást..és nem rég derült ki hogy ikrekkel vagyok terhes a páromnak van rendes munkája és nekem is van bár kérdés meddig, nem tudom hogy a munkáltató enged e így dolgozni vagy repülök.emellett van még tartalékom.mindketten nagyon szerettünk volna gyereket és családot de nem tudom hogy ez e megfelelő pillanat, nem élném túl ha elkéne vetetnem de kétségbe vagyok esve hogy anyagilag beleférne két gyerek. De közben meg fiatalok sem vagyunk már.
2024. febr. 27. 11:02
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Ha táppènzre mész, akkor igen, táppénzt kapsz a szülésig. Utána Csedet, gyedet, majd gyest, ha volt elegendő munkaviszonyod a szülés előtt. Ha nem, akkor csak a gyes és a családi pótlék jár.

Egy fontos. SEMMIKÉPP ne mondj fel a szülésig.

2024. febr. 27. 18:00
 32/41 A kérdező kommentje:
de a gyednél a szülésnél is dolgozni kell vagy ha táppézt is figyelembe veszik a gyednél?
2024. febr. 27. 18:05
 33/41 A kérdező kommentje:
ja hogy amig kapom a gyest a szülésig az is biztositott időnek számit? kivéve ha felmondok.
2024. febr. 27. 18:10
 34/41 anonim ***** válasza:
56%
Gyest csak szülés után kapsz. A táppénz nem számít bele a munkaviszonyba, anélkül kell meglennie az egy év folyamatos munkaviszonynak. Ezért nem érdemes feleslegesen táppénzre menni.
2024. febr. 27. 18:13
 35/41 anonim ***** válasza:
2024. febr. 27. 18:14
 36/41 A kérdező kommentje:
bocsánat gyedre gondoltam,mert ugy tudom a gyednél a szülés pillanatáig is dolgozni kell
2024. febr. 27. 18:16
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kell dolgozni addig. Legyen aktív jogviszonyod az a lényeg a szülés pillanatában. Ha az megvan akkor jár a csed, gyed. Ha utána elküldenek, mert mondjuk lejár a szerződésed, akkor passzív jogon kapsz tovább mindent csak nem tudsz majd visszamenni dolgozni.
2024. febr. 27. 18:22
 38/41 A kérdező kommentje:
vagyis az aktiv jogviszony akkor ugy is meglehet hogy táppénzen vagyok?
2024. febr. 27. 18:29
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen és terhesség alatt nem küldhet el. Akkor van kellemetlen helyzet ha a terhesség alatt, még a szülés előtt esetleg lejár a szerződésed ha az határozott időre szól. Akkor nem köteles hosszabbítani.
2024. febr. 27. 18:37
 40/41 A kérdező kommentje:
szerencsére ilyen problémám nincs mert a szerződésem határozatlan,szuper köszönöm a segitséget igy már tisztábban látom a dolgokat.
2024. febr. 27. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!