Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyek a stresszes munkakörök,...

Melyek a stresszes munkakörök, amelyek nem férnek össze a terhességgel?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy valaki azért nem dolgozik terhesség alatt, mert a munkája "túl stresszes", vagy éppen hagyja abba hamarabb - mint fizikailag bírná.

Nekem itt annyi csak a kérdésem, hogy vajon milyen munkaköröket, munkapozíciókat/folyamatokat takarhat, amikor egy nőnek "stresszes" a munkája? Illetve a munkán belül mi számít stresszesnek, mely műveletek?

Van itt olyan, aki ebben érintett volt? valamint tudtok példákat írni a fent említett stresszes munkákra?

2023. dec. 28. 09:51
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%
Te mekkora egy suttyó vagy, kedves utolsó! Sajnálom a gyerekedet, hogy ennyire hiányzik belőled az empátia.
2023. dec. 28. 13:56
 32/40 anonim ***** válasza:
37%

Az egyik válaszadónak igaza van, ugyanezt látom én is. Nem a munka stresszes, hanem szimplán a magyar emberek 80%-a rühelli a munkáját, és az első adandó alkalommal lelép.

Úgy jönnek táppénzes javaslatért, hogy még a pisi sem száradt meg a tesztjükön.

2023. dec. 28. 14:19
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
30# Kinek mi a stressz? Nálam például bár másik munkakörbe áthelyeztek a vérzésig,hogy se fertőzés semmi ne érjen ápolónőként. DE neked például mi a stressz egy munkakörbe? Lehet számomra a tiéd semmi lenne,de te például az adott dolgot nem így éled meg. Nekem például az volt,amikor délután 1-kor értem oda hajnal óta enni,mert sorra jöttek a mentők,kevés volt az ember,és amikor ott van egy fulladós gyerek borzasztó állapotban őt fogod ellátni és mondjuk nem wc-re megyek vagy enni. A kolléganőm gumicukrokat hordott a zsebébe,mert már rosszul volt sokszor. 2-en vittük a műszakot akkora emberhiány volt és nálam stresszt okozott,hogy nem értem oda időbe sokszor egy-egy feladatra,mert esélytelen volt. Vagy hogy délután 5-kor amikor már a váltást kellene lassan várni még a 30 betegnek a dokumentációját kezdtem el pótolni,töltögetni,és akkor még be se fejeztem már ott volt a mentő. Jó esetbe 7-kor el is tudtam jönni. A 12-13 órás munkát se úgy bírtam,mint azelőtt. Azt,hogy fél 5-kor már bent vagyok,de este 7-kor tudok eljönni,plusz három napokat egybe,sokszor egy alvó pihenővel. Ehhez még jött a túlóra,az hogyha kiesik ember pótolni kell,délután csörög a telefon 3-kor,hogy éjszakára pluszba be kéne menni mikor már rottyon vagy. Plusz egy olyan közeg a munkahelyen,ahol lépten nyomon beléd rúgnak,betegek,főnökök,munkatársak. Ahol a bedrogozott tini torkon rúg és társai. Ahol szombat reggelig még az osztályomon dolgozik,majd déltől már egy covid részlegen teljesen máshol idegen emberekkel,olyan feladatokkal amiket életembe nem csináltam az adott helyen. Nekem ez mind stresszhelyzet volt egyébként. De lehet te azt mondod,hogy ez semmi,te meg ezt bírnád. Érted? Minden embernek már a tűrése,más amit bír.
2023. dec. 28. 15:03
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl. az volt a stressz, amikor 20 ember munkájáért voltam felelős, azt koordináltam, adminisztráltam az elejétől a végéig, rendeztem a közöttük lévő szakmai és emberi konfliktusokat, a termeléstől a kiszolgálásig, napi 9 órában. És akkor a vevőszolgálati kérdések.. Mindezt úgy, hogy közben az utolsó "légyszi, a helyére tedd már vissza, öblítsd már el, töröld már fel ha kiöntöd" és minden, amit el tudsz képzelni. A fiatal huszonévesnek eszébe sem jut, hogy tiszta legyen a környezete, az idősebb meg megunja a másik után való gányolást és ő sem csinálja, vagy a sokadik figyelmeztetés már csúnya, és akkor abból van konfliktus, te meg értsél az elejétől a végéig mindegyik munkafolyamathoz, hogy tudjál odaugrani ha úgy alakul, javítsd a hibákat, szervezz, bonyolíts le, adminisztrálj tréningeket. Figyelj gyakorlatilag mindenre. Legyél kedves, de határozott és megértő és jófej, de ne nőjjenek a fejedre, de közben legyél vezető is, és mutasd meg, hogy beleállsz te is a munkába, lehetőleg a nehezebb végéről, mert milyen már ha te csak kiadod a szopó részt.. Leülni esélytelen. Leírni is hosszú. Egyébként nevetséges bérért a befektetett munkához képest. Na, valószínűleg ezért tartott olyan sokáig teherbe esni, hogy már orvoshoz akartam menni. Az első baba, nem itt dolgoztam, elsőre sikerült. Nekem ez volt a stressz. Aludni is nehezen bírtam a végére, mert ezeken a szar szitukon kattogtam, meg azon, hogy mi a brontért nem sikerül már. Ja, hát ezért. Mentem is táppénzre, amint tudtam. Multinál, egészségügyben, üszin, boltban, báárhol előfordul. Amíg van ilyen veréb. És van, bzeg.
2023. dec. 28. 15:35
 35/40 anonim ***** válasza:
0%
Igen,de lehet másnak ez nem stressz,neked az. Én inkább felelnék 20 emberért,minthogy ember életbe kerüljön egy hibám is,ha hajnali 3-kor rossz infúziót adok be.
2023. dec. 28. 16:17
 36/40 anonim ***** válasza:
66%
Igen, az is stressz, én nem a tahó vagyok, amelyik szerint csak az a stresszes amit ő csinál. Csak leírtam, hogy nekem mi az. Minden tiszteletem az egészségügyi dolgozók felé. Több barátnőm is az, nem a kiégett, csúnyán beszélő fajta. Szerintem illik tiszteletben tartani a másikét is. Nekem a sajátom is az volt, a tiédet nem tudom elképzelni, valószínűleg te sem az enyémet. Attól még valószínűleg nem lesz igazibb egyik a másiktól. Ez nem verseny.
2023. dec. 28. 17:01
 37/40 anonim ***** válasza:
75%

Felsőkategóriás ezer szabállyal rendelkező szállodában recepciósnak lenni… na az kihívás :D

De nyilván mindenkinek más.

De szerintem emberekkel foglalkozni a legnehezebb.

2023. dec. 28. 23:05
 38/40 anonim ***** válasza:
49%
35# vagyok. 30-asra írtam,de ha nem te voltál,akkor elnézést. Mert ott ment az,hogy más nem tudja mi a stressz,ez csak fáradtság. Tiszteletbe tartom más munkáját,egyébként. Amúgy 37-nek is igaza van,minden nehezebb,ahol emberekkel kell.
2023. dec. 29. 08:27
 39/40 anonim válasza:
74%

nekem nem stresszes a sürgis munka, én egyenesen imádom amúgy🥰

de! ha terhes lennék nem dolgoznék ott, mert előfordul agresszív beteg? fertőző betegséggel rendelkező beteg, az hogy az arcodba köhögnek, lehelnek stbstb.

terhesen kihagynám, mert akkor màr nem csak magamért felelek.

amúgy azt nem értem, ha valaki ennyire stresszesen éli a mindennapjait a munkahelyén, miért nem vált????

2023. dec. 29. 21:17
 40/40 Zsutyi ***** válasza:
100%
Középsúlyos értelmi fogyatékosok mellett szerintem stresszes, bár én lombikkal estem teherbe ikrekkel,így rögtön veszélyeztetett terhes lettem, s a 6.héten 2x is véreztem, úgyhogy ez szerintem még 1 lapáttal rátett volna indokként.
2023. dec. 30. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!