Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyek a stresszes munkakörök,...

Melyek a stresszes munkakörök, amelyek nem férnek össze a terhességgel?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy valaki azért nem dolgozik terhesség alatt, mert a munkája "túl stresszes", vagy éppen hagyja abba hamarabb - mint fizikailag bírná.

Nekem itt annyi csak a kérdésem, hogy vajon milyen munkaköröket, munkapozíciókat/folyamatokat takarhat, amikor egy nőnek "stresszes" a munkája? Illetve a munkán belül mi számít stresszesnek, mely műveletek?

Van itt olyan, aki ebben érintett volt? valamint tudtok példákat írni a fent említett stresszes munkákra?

2023. dec. 28. 09:51
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
8asnak igaza van, én világ életemben ügyfélszolgálatos vagy értékesítői munkahelyen dolgoztam, az ügyfelekkel sose volt bajom, aki olyan is volt én nem vettem magamra, viszont az hogy milyen a főnök meg a kollégák nagyon nem mindegy. Pl az előző munkahelyemet pont azért hagytam ott, mert volt hogy temetésre kellett mennem és még amiatt is össze kellett vesznem a főnökömmel, mert nem akart elengedni. Sőt ő úgy volt vele, hogy az ő jófejsége, hogy mikor inszemre jártunk elengedett vizsgálatokra.
2023. dec. 28. 10:42
 12/40 anonim ***** válasza:
87%

Létesítmény üzemeltetésben dolgoztam vezetőként, fokozott fertőzésveszély mellett, így azt fizikailag el kellett hagynom, áthelyeztek irodára. Volt időm hozzáedződni a stresszhez, így az nem okozott különösebb gondot, nekem szellemileg nehezebb lett volna fél évig otthon ülni és malmozni.

Akiket szorít a gatya, annak jó magas derekú harisnyát, vagy leggingst javaslok tunikával. Nagyon kényelmes! :)

Végül tervezetten adtam át a feladataimat a 33. héten és léptem le, de előtte többször is rákérdeztek mit szeretnék.

Kivitelezésben egyébként nem terhesen sem dolgoznék, így megértem a 10-es álláspontját és osztom azt, hogy emberfüggő ki-mit bír. Valaki az én munkámtól 2 nap alatt megfeküdne, én nem értem mondjuk egy ügyfélszolgálaton min kell/lehet stresszelni, ellenben a kivitelezés világát én sem bírnám. Valakinek már az is túl stresszes, hogy egy kasszában kell ülni és lecsipogtatni a termékeket, más meg egyszerűen csak kiéli végre a munkaundorát a terhességére fogva és első pillanattól otthon marad. Nem vagyunk egyformák.

2023. dec. 28. 10:43
 13/40 anonim ***** válasza:
98%
9# Mondjuk pont sem az ITO,sem a sürgősségi nem olyan,de ja..meg lehet találni. :D Mondjuk egy 8 órás szakrendelésen esetleg. Nagy eü-s vagy,ha azt gondolod,hogy csak az "emelés" a probléma ott. Biztos kellemes volt 250 órát dolgozni havonta nappal-éjszaka,főleg éjszakai műszakba 12 órába,ahol leköhögnek,lehánynak,vért veszel egy potenciálisan HIV fertőzöttől,esetleg végigfogdosod a bárányhimlős gyereket,vagy kiderül egy olyan dolog ami után már hiába öltözöl be,addigra már vígan benned van,vagy épp beléd rúg a zavart/esetleg szert fogyasztott beteg,beléd harap és társai. Nálunk más hibájából szúrta meg magát kolléganőm,meglökték konkrétan véletlen. Pont az az egy beteg volt súlyosan fertőzött mint kiderült. Hónapokig ette az ideg és vérvételekre járt.
2023. dec. 28. 10:45
 14/40 anonim ***** válasza:
74%
Bármelyik. Tekintve hogy a lakosság jelentős része gyűlöli a munkáját és úgy en bloc a munkát, nem meglepő módon kb minden excel másolgató mancika a harmadik hónapban táppénzen van, mert stresszes a munka. Nekem is stresszes lenne, amit utálok.
2023. dec. 28. 10:47
 15/40 anonim ***** válasza:
13%
12# Bocsi,de miért olyan hamar,a 33. héten? A helyedben ezzel a nyugis,kényelmes munkakörrel kiírt napig dolgoztam volna pedig. Miért nem bírtad tovább te akkor mégis? Nem értem.
2023. dec. 28. 10:48
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

15# Értem én az iróniát. :D

De a válasz: Vezetői kérés volt, hogy legyen idő átadni a feladataimat és még elérhető legyek, ha valami gond lenne... ;)

2023. dec. 28. 10:50
 17/40 anonim ***** válasza:
26%

13, az ito-n laboroztam, adminisztráltam, észleltem, gyógyszereltem... Mosdatni, tisztázni, mobilizálni nem tudtam, de nem egyedül viszi az ember a műszakot.

Sürgin meg amúgy is 90%-ban triázsoltam. Hát terhesen csak azt csináltam.

2023. dec. 28. 10:53
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam, hogy home officeban vagyok, akár dolgozhatnék a szülésig is, de úgy tervezem, hogy még előtte elmegyünk egyet nyaralni, utána kb 1 hónap marad hátra, akkor meg már inkább rákészülök a babára meg pihenek. Van egy vállalkozásunk mellett, amit baba mellett is csinálni fogok, sőt szülés előtt is ameddig bírom, nyilván ami marad energiám inkább abba fektetem :D
2023. dec. 28. 10:55
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

13#-15# vagyok. Akkor külföldön jó nagy a személyzet,szerencsére. :) Itt örülsz,ha ketten vagytok. Ha a másiknak egyedül kellene emelni és társai 30+ beteget,háááát...elég hamar elzavarnának a francba. Fordított esetben én sem örülnék,hogy mindent IS egyedül csinálok. No mindegy,mindenki annyit vállal be,amennyit bír és azért is felel egyedül.

16# Bocsi,nem bírtam kihagyni,nem rosszból. :D

2023. dec. 28. 10:57
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
19, megyei kház, itthon. ÉS nem mondtam, hogy tavaly volt... 97 és 2007.
2023. dec. 28. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!