Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon félek és féltem a...

Nagyon félek és féltem a babát is? Hosszú lesz, ne haragudjatok érte, de nagyon nem vagyok nyugodt!

Figyelt kérdés

Az történt, hogy kiderült, hogy sok a magzatvízem múlt héten. 31+2 vagyok most. Aztán elmentünk genetikai vizsgálatra is, mert besz@ratott a doktornő, aki mondta, hogy sok a magzatvíz,hogy ez lehet valami fejlődési rendellenesség miatt is, (vagy terhességi cukortól, vagy valami fertőzéstől, ami miatt vért is vettek,de 2-3 hét mire meglesz az eredmény). A genetikàn kiderült, hogy minden rendben a babával (lekopogom) és mondtàk, hogy sokszor ki sem derül mi okozza a sok magzatvizet és hogy nem azt mondják, hogy mindennapos dolog a sok magzatvíz, de nem is ritka jelenség.

Megnyugodtam, de ma hogy voltam a védőnőnél 2 hét alatt 5cm-t nőtt a haskörfogatom, és 3 kilót híztam pluszba. Nem vizesedek amúgy, a vérnyomásom, pulzusom jó, cukrom a terhelés után is jó volt a 26.héten. És szerdán kell mennem vissza a kórházba kontrollra, hogy mennyit nőtt a magzatvíz mennyisége. A védőnő azt mondta, lehetséges, de ne vegyem készpénznek, hogy befektetnek megfigyelésre, sőt az is lehet, hogy ha nő a magzatvíz mennyisége tovább akkor a 33-34.héten megcsàszàroznak. Ha mégsem és be sem kell feküdni, de nő a magzatvíz mennyisége, akkor az is lehet, hogy bármikor megrepedhet a magzatburok a sok magzatvíz miatt és akkor szintén császár. Szóval azért ez most nagyon nem jó a lelkemnek, mert azt tűztem ki célul, hogy csak a 36.hétig maradjon bent a baba, neki az a legjobb minél tovább, de már most olyan óriási a hasam és a genetikus pénteken 1880grammnak tippelte a súlyát a babának, szóval a védőnő szerint, ha ideje korán meg kellene császározni, akkor sem lenne már olyan pici a baba , hogy baja legyen 🙏.

Egyébként lombikos vagyok, sok évet harcolunk, ezért is vagyok teljesen kész már lelkileg ettől az egésztől. Nyilván , ha a babának az az érdeke, hogy inkább kint legyen, akkor nem érdekel a császár, csak tudom, hogy még neki sok ideje lenne a születésig. De orvos is , védőnő is azt mondta ,hogy egy ,max másfél hónap és vagy meg fognak császározni, vagy arra elfolyik a magzatvíz.

Szóval van itt olyan aki hasonlóan sok magzatvízzel küzdött, nem találták meg az okát és mégis a 36.héten , vagy akár utána született a babája egészségesen? Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült, és talán kicsit össze-vissza is, de hol kétségbe ejtenek, hol pár napra megnyugtatnak, szóval szörnyű ez a bizonytalanság.

2023. dec. 11. 18:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hát igen 11-es. Szóval az, hogy nem iszok nem opció. Ahogy az sem ,hogy kevesebbet egyek,vagy ne egyek édeset, mert a genetikus szerint semmi köze ezeknek a magzatvíz mennyiségéhez.
2023. dec. 11. 20:05
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Igyál nyugodtan normális mennyiséget, attól nem lesz több a magzatvized! Tudom, nem ugyanaz a helyzet, de nekem 40. heti UH-n vették észre, hogy több a magzatvizem. Előtte csak a 36. héten voltam ultrahangon, akkor még normális mennyiségű volt, utána nekem is hirtelen nőtt a hasam, utólag úgy gondolom, az már annak a jele volt, hogy megnőtt a vízmennyiség. 40+4 hetesen indítottak, burkot is kellett repeszteni. Nem derült ki, miért volt több a víz. A magzatvíz mennyisége pár óránként változik, még vissza is állhat nálad is normálisra, de ne aggódj, már most sem olyan pici a babád, hamarosan pedig a 32. hetet is betöltöd, onnantól ismét sokat javulnak az esélyek. Egy-másfél hónap múlva pedig már főleg nem lenne semmi gond. Engem is a 28. héten már ijesztgettek koraszüléssel. Kívánom, hogy minden rendben legyen, kitartást!
2023. dec. 11. 20:14
 13/19 A kérdező kommentje:

13-as, nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves vagy! Próbálok pozitívan gondolkodni, csak nehéz úgy, hogy a körülöttem lévő hozzá értő szakemberek mindig megrémisztenek. Hát jó lenne ha csökkenne a mennyisége. Igen, én is abban bízom, hogy hétvégén már 32 hetes leszek, és egyre közelebb van a kitűzött 35-36.hét és onnantól már nem aggódnék. Remélem addig kihúzzuk valahogy.

Köszönöm még egyszer a kedves és megnyugtató szavaid!

2023. dec. 11. 20:24
 14/19 anonim ***** válasza:

A cukrodat azért figyeld, nem tudom milyen volt a terhelésed a 26. héten, de a terhesség előrehaladtával simán előjöhet még.

Amúgy nekem kevesebb volt a kislányomnál, a kontroll ultrahangon meg már rendben volt, sosem derült ki mitől, de riogattak engem is akkor. Már 6 éves, elsős.

Nyugodj meg, úgysem tudod befolyásolni, ami odabent zajlik és az idegesség csak árt.

2023. dec. 12. 19:50
 15/19 A kérdező kommentje:
14! Nekem doki és védőnő is azt mondta, ha akkor mikor a cukorterhelést csinálták jó lett a cukrom akkor az már nem változik. Ezt mondták múlt héten a genetikai ultrahangon is (egy másik orvos, tehát a harmadik ember). Amúgy próbálok persze nyugodt maradni, csak ez, hogy valaki mindig besz*rat, nem olyan jó dolog. Holnap megyek kontrollra, kíváncsi vagyok ,mit mondanak. Amúgy a baba nagyon élénk, szóval vele tényleg nem lehet gond.
2023. dec. 12. 20:04
 16/19 anonim ***** válasza:

2 cukros terhességem volt, a terhesség előrehaladtával bizony tud romlani és ki is alakulhat a harmadik trimeszterben is sajnos.

Most a harmadik babámat várom és 24 hetes vagyok, eddig rendben van a cukrom.

Ha nem is terhelésre mész, magadnak otthon megmérheted, ha étkezés után 1 órával 7 felett van, az már nem jó.

2023. dec. 12. 20:33
 17/19 A kérdező kommentje:
Nincs cukormérőm, de Pesten néztek ujjbegyből cukorszintet (11.20-ra volt időpontunk, szóval addig ettem párszor az úton már) pénteken és 4.4 volt az érték.
2023. dec. 12. 21:09
 18/19 A kérdező kommentje:
De lehet beszerzek egy mérőt, csak nem szívesen stresszelem magam még ezzel is, mert mérjem a vérnyomásom, a pulzusom, számoljam egy óra alatt mennyit mozog a baba és már ez is eléggé leterhel lelkileg.
2023. dec. 12. 21:11
 19/19 A kérdező kommentje:
Ja terhelés nyilván már nem lesz több így a 32 hétbe lépve.
2023. dec. 12. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!