Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon félek és féltem a...

Nagyon félek és féltem a babát is? Hosszú lesz, ne haragudjatok érte, de nagyon nem vagyok nyugodt!

Figyelt kérdés

Az történt, hogy kiderült, hogy sok a magzatvízem múlt héten. 31+2 vagyok most. Aztán elmentünk genetikai vizsgálatra is, mert besz@ratott a doktornő, aki mondta, hogy sok a magzatvíz,hogy ez lehet valami fejlődési rendellenesség miatt is, (vagy terhességi cukortól, vagy valami fertőzéstől, ami miatt vért is vettek,de 2-3 hét mire meglesz az eredmény). A genetikàn kiderült, hogy minden rendben a babával (lekopogom) és mondtàk, hogy sokszor ki sem derül mi okozza a sok magzatvizet és hogy nem azt mondják, hogy mindennapos dolog a sok magzatvíz, de nem is ritka jelenség.

Megnyugodtam, de ma hogy voltam a védőnőnél 2 hét alatt 5cm-t nőtt a haskörfogatom, és 3 kilót híztam pluszba. Nem vizesedek amúgy, a vérnyomásom, pulzusom jó, cukrom a terhelés után is jó volt a 26.héten. És szerdán kell mennem vissza a kórházba kontrollra, hogy mennyit nőtt a magzatvíz mennyisége. A védőnő azt mondta, lehetséges, de ne vegyem készpénznek, hogy befektetnek megfigyelésre, sőt az is lehet, hogy ha nő a magzatvíz mennyisége tovább akkor a 33-34.héten megcsàszàroznak. Ha mégsem és be sem kell feküdni, de nő a magzatvíz mennyisége, akkor az is lehet, hogy bármikor megrepedhet a magzatburok a sok magzatvíz miatt és akkor szintén császár. Szóval azért ez most nagyon nem jó a lelkemnek, mert azt tűztem ki célul, hogy csak a 36.hétig maradjon bent a baba, neki az a legjobb minél tovább, de már most olyan óriási a hasam és a genetikus pénteken 1880grammnak tippelte a súlyát a babának, szóval a védőnő szerint, ha ideje korán meg kellene császározni, akkor sem lenne már olyan pici a baba , hogy baja legyen 🙏.

Egyébként lombikos vagyok, sok évet harcolunk, ezért is vagyok teljesen kész már lelkileg ettől az egésztől. Nyilván , ha a babának az az érdeke, hogy inkább kint legyen, akkor nem érdekel a császár, csak tudom, hogy még neki sok ideje lenne a születésig. De orvos is , védőnő is azt mondta ,hogy egy ,max másfél hónap és vagy meg fognak császározni, vagy arra elfolyik a magzatvíz.

Szóval van itt olyan aki hasonlóan sok magzatvízzel küzdött, nem találták meg az okát és mégis a 36.héten , vagy akár utána született a babája egészségesen? Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült, és talán kicsit össze-vissza is, de hol kétségbe ejtenek, hol pár napra megnyugtatnak, szóval szörnyű ez a bizonytalanság.

2023. dec. 11. 18:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

vagy terhességi cukortól, vagy valami fertőzéstől, ami miatt vért is vettek,de 2-3 hét mire meglesz az eredmény

Biztos nem lesz három hét.

2023. dec. 11. 18:11
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát a doki mondta, hogy annyi az átfutási idő mire megjön az eredmény. Én is bízom benne, hogy előbb kész lesz, naponta meg is nézem, hogy az EESZT rendszerben fent van-e már , de még nincs eddig.
2023. dec. 11. 18:14
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak stresszeled magad, ezzel artasz a legtöbbet.

Úgy lesz, ahogy lesz.

Te vigyázz magadra és a babára, ha befektetnek, befekszel, ha császár lesz, császár lesz, ha koraszülött lesz, az lesz csak legyen ép és egészséges, ennyi a lényeg. Lazits és bízz a természetben. Orvosi kontroll alatt vagy, baj nem lehet. Ha baj lenne sem lesz mert bemész egy kórházba egy orvoshoz és minden ok lesz.

2023. dec. 11. 18:19
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, mást nem tudsz tenni, mint várni az eredményeket. Ha korábban kiveszik a babát hidd el, jpbb neki kint, mint bent, erről nem tehetsz, előfordul, hogy komplikáció adódik és megkell hamarabb születnie. 31-32 hetesen már nagyon szuper esélyei vannak, hogy mindenféle károsodás nélkül megússza a koraszülöttséget. Nyilván a cél, hogy minél tovább bent legyen, de majdnem 2 kilóval már szép nagy, nem extrém koraszülés már 🙂 (extrém koraszülöttek az 1-1,5 kg alatti kis zsebibabák). Ismerek ikerpárt akik a 28 héten születtek, nem voltak egy kilósak (800-900gr volt mindkettő), már iskolások. Előre ne szresszelj a koraszülésre, az többet árt, ha folyamatosan feszült vagy.
2023. dec. 11. 18:31
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm és igazatok van. Próbálok nyugodt maradni mert tudom ,hogy itt már semmi nem rajtam múlik. De mégis azért bennem van a félelem, hogy csak ne legyen baja. A saját állapotom nem érdekel pl császár után, abból majd felépülök, csak a kisbabámmal legyen minden rendben.

Szerintem aki anyuka vagy van benne némi empátia, az átérzi, ahogy ti is, hogy miért érzek így!

Köszönöm, hogy kedvesen válaszoltatok!

2023. dec. 11. 18:41
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Igazuk van a többieknek, próbálj megnyugodni. Meg bizakodni.

A vérkép eredménye meg tényleg késhet ennyit, nekem kb csak a külön kért tsh lett meg hamar, van lelet, amire még mindig várok, pedig november elején vették le a vért...

2023. dec. 11. 19:21
 7/19 anonim ***** válasza:
4-es válaszoló vagyok. Kicsit átsiklottam a végén, de plusz megnyutatás: igaz nem volt túl sok a magzatvíz, de kereken 36hétre szültem (36+0), 2750gramm volt. 10/10 Apgar értékkel, szerencsére 0 komplikáció, végig kint volt mellettem, csak hozzá egyből lejött a gyermekorvos amikor született, ő is megvizsgálta már a szülőszobán. Okot nem tudni, beindult 🤷🏼‍♀️. Ennek 6,5 éve. Soha, egy perccel sem volt elmaradva semmiben, sem mozgásban, sem beszédben, most kezdte az első osztályt, más folyékonyan olvas (ovisként tanult meg olvasni, nem tanítottam direkt), ír, 20-ig biztonsággal összead-kivon. Ha kihúzzátok 36 hétig ott már szinte teljesen olyan, mint bármelyik másik újszülött, csak kisebb és emiatt a hőháztartása kicsit rosszabb lehet, picit nehezebben adaptálódhat, de ennyi 🙂.
2023. dec. 11. 19:40
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, semmi gond nem lesz!

Tesómnak kórosan sok magzatvize volt. Terhességi diabétesze is volt és a babánál is volt rendellenesség, de inkább az elsővel indokolták. 38hetesen volt programozott császára(nem csak amiatt)és igen, neki is elmondták, hogy fontos, hogy lehetőleg ne folyjon el a magzatvize, mert veszélyes lehet. De nem fektették be korábban, kicsit szorosabb volt a kontroll.

#6-ra meg ne hallgass!

2023. dec. 11. 19:41
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok pozitív tapasztalatot, amit írtatok. Én meg úgy tudom , hogy sokkal jobban ödémàsodik az ember ha nem iszik, szóval inni kell, és semmi köze a sok ivasnak (nem bírok már sokat inni, nincs hely a gyomromban) a magzatvíz mennyiségéhez.

Mindenki másnak hálásan köszönöm!

2023. dec. 11. 19:46
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem is annál inkább raktározza a szervezet a folyadékot, minél kevesebbhez jut, úgyis a baba lesz az első a szervezetednek, max azt érnéd el, hogy a magzatvíz sok, te meg kiszáradsz.
2023. dec. 11. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!