Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Titeket is elkezdtek hanyagoln...

Titeket is elkezdtek hanyagolni, mióta terhesek vagytok?

Figyelt kérdés

Most már sajnos azt kell mondanom, hogy volt egy nagyon jó barátnőm, akivel kb. testvéri viszonyban voltunk, viszont miután kiderült, hogy terhes vagyok elkezdett teljesen elzárkózni tőlem. Pedig abszolút nem viselkedem másként, a terhességem is problémamentes, nem hozom fel a gyerekes témákat sem, egyedüli dolog amiben már nem tudok részt venni azok az esti csajos beszélgetős borozgatások a teraszon. Barátnőm ráadásul nagy dohányos is, így mondtam, hogy ezeken már sajnos nem tudok részt venni(én nem cigiztem sosem), találjunk valami alternatív programot - remélve cigi és bor nélkül is lehet beszélgetni. Ebből aztán az lett, hogy teljesen kioffolt, ha én ráírtam, akkor csak semleges válaszok jöttek kb. minden témában.

Az is felmerült bennem, hogy ezzel az egész kialakult helyzettel megsértettem az önértékelését, mert neki egy olyan párja van, akinek van felesége és mellette három kisgyereke, barátnőm meg a hitegetett szerető, mi pedig most jutottunk el odáig a férjemmel, hogy családot alapítunk, amiben neki így nem biztos, hogy lesz része (mármint értem ezalatt, hogy a pasija nem fogja elhagyni valószínűleg a családját, hisz már 5 éve hitegeti). Tudom jól, hogy hagynom kéne a fenébe az egészet, de valahol még is rosszul esik, olyan ez mint egy le nem zárt szakítás, vagy hogy mondjam...

Voltatok hasonló helyzetben?

2023. nov. 28. 20:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
11%

10-es, megértem, de ő is értse meg, hogy nem érdekel a minden napos nyűgje a gyerekkel, és az sem, hogy onnantól kezdve CSAK a gyerek, a terhesség, stb a téma.

Nem izgat, nem lesz gyerekem, nem arra vagyok kíváncsi, hogy hányszor és mekkorát szrt a háromhónaposa, vagy hogy ő már megint az egész napot végighányta.

Oké. Ezzel jár a terhesség, egyéb ÉRTELMES téma?

2023. nov. 29. 20:06
 12/14 A kérdező kommentje:

Nálam egyáltalán nem a terhesség a téma, sőt ha lehet kerülöm is. Aktívan bejárok még dolgozni mindig, mellette szervezem a vállalkozásomban a dolgokat, 28. hétig koncertekre is jártam (férjem zenész), szóval mindent lehet mondani csak azt nem, hogy gyerek témán pörögnék. 😅😅😅

Maximum csak akkor hozom fel, mikor teszek egy két megjegyzést, hogy pár hónapja még belefértem ebbe a ruhába és hasonlók, vagy hogy végre megáll a pohár a hasamon.

2023. nov. 29. 20:13
 13/14 A kérdező kommentje:

Sőt engem kifejezetten irritál, hogy sok ismerősöm meg csak azért ír rám, hogy hogy hogyan viselem a terhességemet, meg hány kg már a baba, széthánytam e már magamat és hasonlók.

Abszolút traumatizáló, hogy azért mert valaki terhes elkezdik két oldalról másként kezelni, holott jó esetben ugyanaz az ember maradsz, ugyanazzal az érdeklődési körrel csak 10+ kg-al nehezebben.

2023. nov. 29. 20:16
 14/14 A kérdező kommentje:

Egyébként meg em értem egy barátságban miért probléma az, ha az ember néha szóba hozza, hogy mi történik vele. Érted, én is ugyanúgy hallgatom másnak a kapcsolati gondjait, válását, esküvőn pörgését, karrier problémáit, pedig ezek közül vajmi kevés érint engem, mert vagy évek óta túl vagyok rajta, vagy olyan élthelyzetben vagyok, hogy abszolút nem tudok azonosulni a problémával. Mégis meghallgatom, mert a barátom, nem pedig úgy kezelem, hogy oké "ezzel jár ha családos apával kavarsz, egyéb értelmes téma?"

Vagy "ezzel jár, ha nem mersz melóhelyet váltani" stb, stb. 🫥

2023. nov. 29. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!