Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Titeket zavarna, ha a párotok...

Titeket zavarna, ha a párotok a legjobb barátjának korán el akarná mondani a terhességet?

Figyelt kérdés

5+2 napos vagyok, első vizsgálatra 3 hét múlva megyek. Szülőknek, rokonoknak majd utána szeretnénk elmondani (pont Karácsony körül).

Én egyedül a nővéremnek szeretném elmondani a napokban, mert neki vannak már gyerekei + orvos, így úgy érzem sokat tudna segíteni, támogatni.

Viszont a férjem a héten a legjobb barátjának szeretné elmondani (korábban, mint én a tesómnak), mert úgy érzi jól esne neki valakivel megbeszélni ezt. És annak idején a barátja is már rögtön elmondta neki.

Engem ez egy picit feszültté teszt, hiszen ő nem rokon és én is kibírom, hogy a legjobb barátnőmnek még ne mondjam el, pedig rendszeresen találkozom vele közös hobbi miatt.

Ráadásul az utóbbi évben el is távolodtak egymástól kicsit, nem beszélgetnek semmi olyan mélyebb, személyesebb témáról. A srác a válását sem mondta el neki előre. Meg lehet azért is zavar, mert nem jövök vele ki túl jól, sosem szimpatizáltunk.

Na de a lényeg, szerintetek jogosan zavar, hogy ilyen korán elmondja egy nem-családtagnak vagy inkább hagyjam rá, mert a végén elveszem a kedvét az egésztől?

2023. nov. 27. 11:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a Facebookra nem kell kiposztolni a pozitív tesztet, mert az valóban hülyeség. De azért a szezont sem kell keverni a fazonnal. Azoknak nyugodtan el lehet mondani, akiktől úgy érzitek, hogy kellő lelki támogatást fogtok kapni akkor is, ha nem jól végződik a terhesség. A többieknek, meg a nagyvilágnak ráér a genetikai után
2023. nov. 27. 12:11
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

En a legjobb barátnőmnek mondtam legelőször, nem tervezett baba volt, hirtelen nagyon felment bennem az adrenalin. De a párom is mondta szülőjének is, meg a haverjának is hogy "lehet terhes".

Én nem akartam egyébként. Elég lett volna hogy csak mi 3-an tudjuk egy ideig. Nem azért mert nem bírom őket. Azért mert ha netalán valami történt volna a kicsivel nem tudom hogyan néztem volna a szemükbe, azt sem akartam hogy sajnáljanak. Tehát én inkább emiatt nem akartam. Ha nem lett volna kockázat akár az első vad idegennek is elmondtam volna, olyan boldog voltam.

A te eseted is értem, de ha te elmondod valakinek mert a te lelkednek is könnyebb akkor ő is megérdemli .

2023. nov. 27. 12:16
 13/24 A kérdező kommentje:

10-es: azért szerintem igenis tud lelkileg, plusz hasznos tanácsokkal ellátni. Nekem ez az első terhességem, így minden új, a férjemmel meg nem tudom ilyen részleteiben megtárgyalni mert nem igazán van még képben.

És azért az is jó, hogy ha bármi olyan tünetem lenne, ami aggaszt, nem egyből a nőgyógyászomat kell felhívni, akit amúgy is nehéz elérni, mert heti 1 napot rendel egy magánorvosi központban.

2023. nov. 27. 12:16
 14/24 A kérdező kommentje:

12-es: köszi, hogy nem támadták le egyből, mint a többiek, jól esik :)

Bár tényleg nem értem néhány embernél ezt a durva stílust, amikor le is írtam, hogy teljesen meggyőzhető”vagyok a rossz álláspontomról, sőt azóta már el is engedtem ezt az egész dolgot. Hülye gondolat volt.

De az embert kedvesen is meg lehet győzni.

2023. nov. 27. 12:20
 15/24 anonim ***** válasza:
28%

De mégis milyen hasznos tanacssal tudna ellatni? Térdelt a wc előtt ha hánysz vagy inkább hajolj le? Mert ezen kívül sokminden nemmfog történni. Amúgy az meg van, hogy minden terhesség mas? Tehát attól, hogy neki van x számú gyereke, meg egyáltalán nem biztos, hogy bármi olyat érzett, amit te fogsz.

Hameg bármi tünetek van, ott az internet meg az ügyelet.

2023. nov. 27. 12:20
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Először nem kedveltem egyáltalán a férjem legjobb barátját, mára megbékéltem vele, hogy mindent megoszt vele. Neki is ki kell beszélnie a feszkót és a pasis gondjait, amit én nem értek.

Gondolom a terhességet, a baba nemét és a legkisebb ovis eseményt is megtárgyalják amellett, hogy vele egyeztet a kinézett kocsivétel előtt a márkáról. Nekem ezzel nincs gondom. Baj esetén nem nekem kell magyarázkodnom előtte, a férjem meg jobban érzi magát.

Fogd fel te is így.

2023. nov. 27. 12:25
 17/24 anonim ***** válasza:
Te is elszeretnéd valakinek,ő is. Érthető teljesen,50-50 arányban a tiétek,így elmondhatja nyilván. Nálunk az első terhességemnél is elmondta a barátjának a férjem elég hamar,ő is szerette volna egy bizalmasának megosztani. Nincs ebbe semmi rossz,őt is érinti,nem csak téged. Az elsőnél nálunk a munkaköröm miatt már az elejétől tudták,igazából a főnököm szétkürtölte. Nem örültem,féltem hogy baj lesz és akkor az egész épület erről csámcsog. Szerencsére nem lett. Anyáék tudták a pozitív teszt után és a barátnőim,a többiek a 12 heti után. Most a másodiknál jövőhéten lesz a genetikai,addig nem tudja,csak nagynéném,de ennek az oka,hogy sok minden történt köztem és anya között,nincs már az a nagyon jó viszony,így nem szeretném. A másik,hogy most valahogy sokkal óvatosabb is vagyok,sokkal jobban szeretném magunknak megtartani ezt a hírt egyelőre,sokkal nyugodtabb is vagyok most. Barátnőim,kollégák most is tudják. Baj viszont sajnos bármikor történhet. :( 20. heti genetikai után is,ilyet is tudok sajnos.
2023. nov. 27. 12:25
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Te is elmondod 1 embernek akiben bízol, és ő is, ez így egál. Hogy te rokont választottál, ő meg barátot, az tökmindegy.

Az én férjem is elmondta a legjobb baratjának mielőtt bejelentettuk volna a családnak, ez nagy dolog, az egész eletetek megváltozik és joga van neki magának megszabni kivel akarja ezt megosztani.

Ha ő azt mondaná ne mondd el a tesódnak, misz szólnál? Az meg hogy a baratnődnek nem mondod még, a te döntésed.

2023. nov. 27. 12:58
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem látom indokoltnak a bunkó valaszokat, de itt ez gyakran előfordul. Van egy barátnőm, a pozi teszt után írt nekem, hogy terhes es tudja, hogy nem szokták ilyen korán bejelenteni, de a barátainak azt is elmesélné ha elvetelne, úgyhogy nem titkolózik. Szerintem igaza van, mondd el a tesodnak, ferjed meg a barátjának.
2023. nov. 27. 13:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Annak mondja el, akinek akarja. Hidd el, másoknak a te terhességed nem akkora szám, neki csak egy hír lesz a sok közül. Nem éri meg emiatt feszkózni a ferjeddel se meg magadban se.
2023. nov. 27. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!