Milyen gyógyszer létezik, ami hatásos a haskeményedések ellen?
Ma felírták a Diaphyllint, mert már a max dózis Magnerot és No-spa forte sem mulasztja el a keményedést. De kiderült,hogy már nem forgalmazzák, helyettesítője pedig nincs. Erről sem a felíró orvos, sem az asszisztensek , sem a védőnő, sem senki nem tudott. Egyelőre még zárt a méhszàj egyébként, de akkor most ez ilyen orosz rulett lesz, hogy vagy elkezd a keményedésektől nyílni, és feküdhetek be a kórházba és ha mákom van ,nem lesz koraszülött a gyerekem, vagy sz@rjak az egészre,bízzam a sorsra, hátha ezek ellenére sem lesz gond? Lehet hogy túlreagàlom, lombikosként, de valahogy hihetetlen számomra, hogy ma Magyarországon nincs egy darab gyógyszer sem , ami hat ilyen esetben. Ma nagyon kiverte nálam ez az egész a biztosítékot.
És azt sem tudom, hogy mit adnak akkor bent a kórházban ha pl valakinél kezd nyílni a méhszàj? Vagy az is szerencse kérdése, hogy vissza tudják tartani a szülést, vagy sem? Bocsánat, nagyon zaklatott vagyok a mai nap eseményei miatt és hogy nem vagyok jól és hogy az orvosok sem tudnak segíteni, mert basszus nincs gyógyszer.
A Diaphyllin légzéskönnyítő szer, asztmások használják.
Nem is értem, miért ezt írták fel.
En is nagyon sokat kemenyedtem, de engem az orvos soha nem remisztgetett koraszulessel. Nem is lett, a mehszajam se nyilt ido elott, bar persze nem voltam lombikos.
Valoban olyan rossz a helyzet, hogy a koraszules benne van a pakliban? Vagy csak te gondolod igy?
Ha elobbi, akkor gondolom az orvos szigoru fekvest javasolt es gyakoribb kontrollt, ezt tartsd be, egyelore erre koncentralj.
Ugyanezt akartam írni, mint az első válaszoló. Ez a gyógyszer hörgőtágító, semmi köze a keményedèshez.
A kórházban koraszülés visszatartására magnéziumot adnak infúzióban. Ennyit. Igazából az is lutri, vagy bejön vagy nem. Szedd tovább a megnerotot és nospat ès pihenj amennyit csak tudsz. A keményedés nem jelenti azt, hogy idő előtt nyílni fog a méhszáj. Sokan már a második trimeszter elején elkezdenek keményedni ès semmi sem történik. Te nem írtad hol jársz a terhességben.
Egyrészt megértelek, mert biztos baromi kellemetlen ezzel küzdeni, úgy hogy semmit nem tudnak rá adni, másrészt viszont kicsit túlreagálod.
Én is meglepődtem, hogy egy asztmàsoknak való gyógyszernek mi köze a haskeményedéshez, de nálunk (északnyugat Magyarország) ezt írják fel ha ilyen probléma van.
Nem, a koraszülést már én vizionáltam bele a dolgokba, mert totál kiborultam, hogy egy ilyen kis "semmiséget" nem tudnak gyógyszeresen kezelni. Hát bevallom, a dokim is tojik az egészre, meg úgy az egész kórház is, pedig tényleg szerintem némi alapja van az aggódàsomnak, a lombik miatt. Persze, érzem ám én is hogy túlreagàlom olykor, igaza van annak, aki ezt írta, de félek ám, hogy nehogy idő előtt szüljek, ha már most ilyen szépen a 30.hétig eljutottunk.
Köszi ám mindenkinek, aki írt!
Egy kicsit lazulj le. A terhesség során 40 hét alatt a körte méretű méhed görögdinnye méretű lesz. A terhesség alatt pedig igen is keményedik a méh, felkészül a szülésre. Ez nem olyan dolog, amit 8 kiló magnéziummal, és pláne max dózisú nospával kellene kezelgetni.
Tudomásul kell venni, hogy ez egy élettani dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!