Fogamzásgátlónál(gyógyszer) is kimarad a vérzés ha valaki terhes? Arra gondolok,hogy mivel ez egy mesterséges folyamat ezért tud-e olyan lenni ,hogy már terhes az illető mégis megjött neki.
Anya gyógyszer mellett esett teherbe. Neki ugyan úgy megjött. 3 levéllel szedett végig, mindig megjött a megvonásos mikor kellett.
Onnan tudta meg, hogy terhes, hogy 14hetesen megmozdult az öcsém.
Hugomnak nem maradt ki a vérzése.
Már betöltötte a 14 hetet amikor a munkahelyén elájult és a kórházban állapították meg,hogy terhes.
Nem felejtette el bevenni,nem szedett antibiotukumot,nem hányt ami gyengítené a gyógyszer hatását.
Ő sem értette hogy lehetséges.
99%-os a védelem.
Az orvos azt mondta neki,hogy most ő pont beleesett az 1%-ba.
Már megvan a baba,most megint gyogyszert szed és minden hónapban tesztel az orvos tanácsára.
Hát pedig normális esetben igen is kimarad a megvonásos. Egyszerű endokrinológia: a megvonásos vérzést a progeszteront szint leesése okozza. Ha valaki terhes, akkor jóval nagyobb mennyiségben termelődik a szervezetben progeszteron, mint ami a tablettában van, tehát nem lesz hormonszint esés és nem is fog megjönni a vérzés.
Érdekes, de ilyen “megjött a menzeszem/megvonásos vérzésem normálisan, pedig terhes lettem” sztorikat csak itt olvasok, pedig 8 éve dolgozom szülészet-nőgyógyászaton, tehát láttam már egyet, s mást…..
3-as
Ha te még nem jártál ilyen cipőben biztos jobbant tudod,mint az aki már átélte..
Mint mondtam, 8 éve dolgozom ilyen területen, és nem csak saját magam nem tapasztaltam, de olyat sem láttam még, aki igen.
Terhesség alatt előfordulhat vérzés, de az nem menzesz, más az ideje, jellege, intenzitása.
3-asnak van pedig igaza. Egyszerűen két ellentétes dolog történik a szervezetben, maga a terhesség az, ami fenntartja azt az állapotot, hogy nem történik vérzés.
Egyébként én azt gondolom, hogy ettől még nyilván lehet vérzés és elég logikusan kb. akkor tapasztalaja a nők zöme, amikor meg kéne jönnie. Ez lehet pl. a beágyazódás során kialakult apró hematóma vagy pusztán valakinél a beágyazódás zajlik vérzéssel (minimálissal). A következő "menstruációnak" hitt vérzés pedig többnyire a 8. hét környékén történik, amikor nagyjából elkezdi átvenni a méhlepény a progeszteron termelését és átmenetileg progiszint esés következik be. Ez is okozhat megvonásos vérzést szerintem, amit sokan rosszul értelmeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!