Jól tettem, hogy 37,5-ös hőmérsékletre nem vettem be gyógyszert? (Vírus)
Sziasztok.
Elkaptam egy vírus fertőzést, már a második trimeszterbe vagyok. Tegnap jött ki. 37,1 volt egész nap és nagyon fájtak a végtagjaim, csak az ágyba feküdtem. Estére 37,5. Akkor már kicsit rázott a hideg, meg a végtagjaim hidegek voltak, a hasam meg eléggé meleg, meg a fejem. Csak a fejemre raktam borogatást.
Egész este cserélgettem 10 percenként a borogatást és kb. 4 óra múlva már újra normális lett a hőm a hasamon, végtagjaimon és elmúltak az irdatlan végtag fájdalmak is.
Már most jól vagyok, csak gyenge.
Szerintem ez még belefér így 37.5-nél.
De azért máskor ha ilyen van vagy ma este ha felszökik a lázad inkább vegyél be vmit, mert a magas testhő nem jó a magzatnak. Sokkal ártalmasabb neki, mint a lázcsillapító, amit beveszel.
A 37,5-t lehúzta 3-4 óra alatt teljesen a borogatás szerencsére. Elmúlak a fájdalmak, normál hőmérsékletű lett a testem.
Előre kérdeztem mi lesz ha este felmegy a hőm és a gyógyszerész meg a védőnő 38 fok felett ajánlotta a gyógyszer szedést. A nőgyógyászt nem tudtam elérni telefonon, illetve a házi orvost sem, mert nem rendelt már mikor a tünetek jelentkeztek.
38 fok felett nem ajánlotta a gyógyszert beszedni a gyógyszerész.
Viszont zavart, hogy meleg a hasam. Kitakaróztam, direkt, hogy legalább az ne melegítsen, bármennyire is nem esett jól.
Legszívesebben bevettem volna, mert én is azt gondolom, hogy gyulladás volt a szervezetembe hisz fájt nagyon a testem. Meg meleg volt a hasam, de próbáltam hinni abban, hogy ez a 37,4 nem olyan sok pár óráig. Egyébként meg egész nap 37 volt.
Amúgy csak úgy lubickol a hasamba a kicsi magzatom most is meg este is meg tegnap egész nap 😭❤❤
37,5* az estén kívül meg 37,0-37,1 volt nap közben.. :/
De mára elmúlt. Átment egy nap alatt szerencsére.
Én nekem muszáj bevenni meg akkor is ha csak 37,1 is a hőemelkedesem.
Én pasi kategóriába tartozom,engem ez is ledönt a lábamról rendesen .terhesen is vettem be lázcsillapítót ha kellett . sőt allergia gyógyszert is,mert egyszerűen muszáj volt
Máskor nyugodtan vegyél be ha rosszul érzed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!