Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskatartós kismamák, ti nem...

Macskatartós kismamák, ti nem féltek?

Figyelt kérdés

Nekünk van egy cicánk, aki bent lakik velünk a házban. Mikor megtudtam, hogy babám lesz, el is mentem a toxoplazma vizsgálatot megcsináltatni, ami meglepő módon azt hozta ki, hogy nem estem át a fertőzésen, pedig kicsi gyerekkorom óta macskamàniàs vagyok és mindig is voltak cicàink, akiket titkon puszilgattam, bevittem az ágyba ,ha anyuék nem látták és mindenki azt mondta, hogy na tuti én vagyok az a nő, aki már átesett a fertőzésen. És mégsem.

Azóta persze a férjem takarítja a macskaalmot én se a benti se a kinti cicákat még csak meg sem simogatom (nehéz, mert imádom őket, de most a baba az első).

Ti ,akik cicát tartotok és nem estetek át a fertőzésen, hogy élitek a mindennapokat? Mi ezért nem költöztettük ki a cicát.

2023. nov. 16. 20:01
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
96%
Nézd már meg azt a videót, amit kettes írt! Kis probléma van ám, zoldsegektol simán el tudod kapni cica nélkül is. Felesleges a macskát kirakni és ezt elmondják a videóban is.
2023. nov. 16. 23:05
 42/53 A kérdező kommentje:
41! Ki mondta, hogy kiraktuk a macskát. Ugyanúgy a házban van, csak nem én almozok és nem fogdosom. Ennyi. Na sziasztok!
2023. nov. 16. 23:17
 43/53 A kérdező kommentje:

A macska a lakásban van, én nem nyúlok hozzá, a zöldségeket, gyümölcsöket megmosom, megpucolom, megfőzöm a macskával meg törődik a férjem . Ennyi . Fel lehet dolgozni végre. És nem fogom semmilyen videó hatására sem taperolni a macskát. Majd én eldöntöm, hogy nekem hogy jó. Nekem pedig így jó, és így vagyok nyugodt. ha fejen állva pörögnek egyesek, akkor sem lesz ez másképp.

Na tényleg alszom, mert már unalmas , ami itt megy. Privátot meg nem kérek!

2023. nov. 16. 23:20
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre válaszolva nem, nem félek. Pontosan ugyanúgy simogatom, szeretgetem, mint előtte. Az almot előtte is a férjem takarította, valahogy ez így alakult ki nálunk.

Ugyanúgy kizárólag benti cica, ivartalanitott stb.

Én inkabb pont a gyümölcsök, zöldségek mosasara figyelek jobban, a ferjemre is raszoltam, hogy ne csak leöblotse őket .

2023. nov. 16. 23:21
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te troll vagy! Mi a kérdés akkor? Azt csinálsz, amit akarsz
2023. nov. 16. 23:31
 46/53 anonim ***** válasza:
100%

Én pucoltam macska almot, és simogatom is.

A toxoplasma gondii okozza a fertőzést, amely nem korlátozódik le a macska szrra és bundájára (azon amúgy se nagyon van, tehát emiatt felesleges nem simogatni), gyakorlatilag bárhonnan összeszedhetnéd, ha egy kis föld kerül a cipődre, ami szennyezett, akkor már be is vitted a lakásba... a macska meg egész élete során max 2 hétig fertőz, tehát ez nem egy konstans veszélyforrás.

Plusz ha igazán precízek akarunk lenni, akkor nem csak a magzatra veszélyes a fertőzés, hanem pici gyerekekre is, a játszótéri macskaszros homokból meg mégsem szokták pánikszerűen kiemelni a gyerekeket, pedig abba aztán nem az otthoni, tiszta körülmények közötti macskák tojnak...

Ha normálisan mosol kezet, valaki tisztítja az almot, és nem érlelitek a végterméket hetekig, akkor nem lesz semmi bajod, akkor se ha megsimogatod a cicát.

2023. nov. 17. 01:15
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

Mi az istennek írsz ki kérdést?

Az emberek többsége nem fél.

Te sem bírod elfogadni.

Idióta vagy

2023. nov. 17. 04:08
 48/53 anonim válasza:
100%

"Nekem pedig így jó, és így vagyok nyugodt. ha fejen állva pörögnek egyesek, akkor sem lesz ez másképp."

Na ne gondold, hogy bárkit érdekel olyan szinten a vergődésed, mint te azt hiszed.

Ezért felesleges volt kérdést kiírni, inkább nyafizz a férjednek. Szerencsétlen embert esküszöm ismeretlenül is sajnálom, hogy az irritáló stílusodat el kell viselje.

2023. nov. 17. 04:45
 49/53 anonim ***** válasza:
100%

Deeeeee, annyira féltem, rettegtem, hogy inkább eladtam a macskát a francba, kiírtam egy csomó kérdést gyakorira, és mindenkit lehülyézek, aki nem rettegi agyon magát, és/vagy meg meri simogatni terhesen azt a vírushordozó dögöt. Kell a fenének kockázat.

Ilyen választ vársz? Mert úgy látom csak erre vagy kíváncsi, minden mást elutasítasz. Élvezkődj akkor rajta. Szívesen!

2023. nov. 17. 10:06
 50/53 anonim ***** válasza:
46# Teljesen korrektet írt. Kisgyereket nem félted majd ettől? Amúgy azt nem értem, hogy leírják, hogy nem félnek. Erre kiborul a kérdező, hogy ő akkor is így fogja és kész, de ki a fene kérte, követelte itt tőle, hogy márpedig cicázzon? :D vagy elsiklottam felette? Mintha olyan kommentekre reagálna, ami nincs is. Kíváncsi lennék a cica sorsára, ha ennek ellenére elkapná, csak máshonnan.
2023. nov. 17. 10:28
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!